Zamena artikla za drugi

Ukoliko ste nakon prijema pošiljke utvrdili da Vam je stigao pogrešan artikal ili želite da zamjenite artikal za drugi, molimo Vas da ne otvarate artikal, naročito ako je u pitanju igra jer, kao softverski proizvod sa serijskim brojem, nakon otvaranja nije moguće vratiti proizvod.  U slučaju da Vam je potrebna zamjena artikla za drugi, molimo Vas, postupite po niže opisanim procedurama.
Molimo Vas da pripremite sljedeće podatke:
- Broj porudžbine (nalazi se u svim automatski generisanim mailovima koje ste primili)
- Broj Vašeg računa-otpremnice
- Šifru i/ili naziv artikla koji želite da zamjenite
- Šifru i/ili naziv artikla za koji želite da zamjenite (provjerite da li se na sajtu može poručiti, jer ako se na sajtu ne može poručiti onda taj artikal trenutno nemamo na stanju).
Zamjenu artikla za drugi možete izvršiti u našem maloprodajnom objektu na adresi Delta City, Cetinjski put bb, Podgorica. Ukoliko nijeste u mogućnosti da dođete u našu radnju, molimo Vas da gore navedene podatke pošaljite e-mailom na info@games.co.me sa Subjectom “Zamjena artikla – porudbina br. ___”, nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu – koji su tačni koraci zamjene.
Poručeni artikal nije moguće mijenjati ukoliko je otvoren (u slučaju igara), odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti proizvod u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju.
 
ROK ZAMJENE
Rok za zamjenu veličine artikla ili zamjene za drugi je 14 dana od trenutka podnošenja zahtjeva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.