Focus on
24.02.2023.

Atomic Heart: Šta sve može rukavica?

Savršen saputnik

Jedna od prvih stvari koje će igrači primjetiti u Atomic Heart je njihov saputnik - rukavica koji priča, Char-les. Ovaj AI lik pruža P-3, protagonistu igre, neke više od prirodnih sposobnosti, koje se mogu koristiti za prikupljanje plijena, rješavanje zagonetki i posebne sposobnosti u borbi. Iako postoje samo ograničene mogućnosti za izbor u Atomic Heart, svaka sadrži stablo vještina koje se mogu prilagoditi volji igrača i nudi raznovrstan opseg modifikacija svake sposobnosti.

U Atomic Heart, sposobnosti rukavice i nadogradnje se mogu kupiti na NORA robotskim stanicama. Oni se nalaze prilično često tokom igre, obično u blizini tačke za čuvanje; međutim, igrači bi trebalo da budu spremni jer ovi roboti ponekad mogu biti više od obične radne stanice, a ponekad imaju svoje lične osobine povučene i promiskuitetne. Sposobnosti i nadogradnje se mogu kupiti u valuti neuropolimera, koji se mogu naći svuda u škrinjama, crtežima i stolovima, kao i palim neprijateljima.

Shok

Osnovna sposobnost u Atomic Heart, Shok, omogućava Char-les da isporuči mali elektromagnetni udar prema neprijateljima ili objektima. Ovo se najbolje može iskoristiti za zaustavljanje napada na neprijatelje, kupovinu dodatnog vremena za liječenje i interakciju sa raznim objektima kao što su blokirana vrata i CCTV kamere, što može zahtjevati korišćenje ove sposobnosti da bi ih prošli. Shok se može nadograditi tako da uključuje "Chain Lightning" i "Extended Topology." Ove nadogradnje ga pretvaraju u moćno oružje u oblasti dejstva koje nanosi veliku štetu višestrukim neprijateljima odjednom, sa bonus štetom za robote - koji čine većinu neprijatelja sa kojima se P-3 suočava tokom kampanje. Šok je, dakle, neophodan, zbog čega se vjerovatno nudi od samog početka igre besplatno.

Frostbite

Ova sposobnost oslobađa hladnu eksploziju koja može da zamrzne protivnike i nanese štetu, kao i da igraču daje vremenski okvir za oslobađanje slobodnih napada. Iako postoji mnogo dobrih nadogradnji za Frostbite, "Pažljivo rastavljanje" Careful Disassembly je jedan od najboljih, koji igračima daje dodatne predmete kada pljačkaju pale neprijatelje.  Što se tiče samog napada, "Apsolutna nula" Absolute Zero biće na vrhuncu stabla veština u smislu nanošenja teške štete i organskim i robotskim neprijateljima.

 

Mass Telekinesis

Snažna sposobnost područja djelovanja, Mass Telekinesis je najkorisnija kada je P-3 suočen sa više protivnika, tako da ih moć može povezati i podići u nebo, omogućavajući igraču napade iz slobodnog dometa. "Ubrzanje prinudnog pada" Forced Fall Acceleration će učiniti kako kaže, udarajući neprijatelje o zemlju kako bi nanio dodatnu štetu i često ih dokrajčio.  Dodatna nadogradnja vredna pažnje je "Povećana snaga" Increased Power sposobnost, omogućavajući igračima da podignu teže neprijatelje, uključujući boss-ove. Ovo je najjedinstvenija i najefikasnija sposobnost i pruža najzabavnije animacije jer PS-3 koristi sposobnost udaranja da brzo rastavlja svoje mehaničke napadače.

 

Polymeric Shield

Ova sposobnost će obezbjediti dodatnu otpornost na štetu koja može biti posebno korisna u bitkama sa boss-ovima ili kada je neko brojčano nadmoćan. "Povratne informacije med jedinice" Med Unit Feedback je najpraktičnija nadogradnja jer će pretvoriti štetu neprijatelja u zdravlje, što može biti od suštinskog značaja u bliskim trenucima kada igraču Atomic Heart nema dovoljno medicinskih zaliha.  "Efekat sunđera" Sponge Effect  radi na sličan način, pretvarajući neprijateljsku štetu u energiju, omogućavajući P-3 da koristi više sposobnosti uzastopno prije nego što se isprazni. "Nadogradnja kinetičkog reflektora" Kinetic Reflector Upgrade takođe može biti korisno na težim poteškoćama jer odbija kritične pogotke, izbjegavajući ogromne količine štete na kraju igre u tom procesu.

 

Polymeric Jet

Polimeric Jet možda nije najefikasnija opcija Atomic Heart protiv većine neprijatelja, ali pruža bonuse kada se suočite sa određenim boss-ovima i može biti korisna kada se nadogradi. Međutim, ovo je generalno slabije sredstvo u poređenju sa drugim alternativama. Njegova osnovna sposobnost će delovati na usporavanje neprijatelja, ali ne tako efikasno kao Frostbite.  

Najbolje se koristi sa nadogradnjom "High Viscosity" i "Efikasnost smeše" Mixture Efficacy za povećanje ukupne štete. U kombinaciji sa "Povećanom hemijskom reaktivnom razdaljinom,"  Increased Chemical Reactive Distance Polimerni mlaznjak se može pretvoriti u prilično moćno oružje u oblasti delovanja protiv grupa neprijatelja, ali nije tako moćan kao Shok ili Mass Telekinesis kada se nadogradi.

Energy Management

Mogućnost pristupa efikasnijoj energiji će značiti da će određena oružja i sposobnosti koje to iscrpljuju činiti to sporije, maksimizirajući rezultat oštećenja igrača jer dobijaju značajnu prednost u odnosu na većinu protivnika. "Gustina energije" Energy Density će udvostručiti količinu ukupne uskladištene energije i najbolje je kupiti ranije kako bi se pružila maksimalna korist drugom oružju i sposobnostima.  "Greedy Guts" će raditi na usporavanju vremena hlađenja energetskih sposobnosti, što znači da će u kombinaciji ove dve nadogradnje omogućiti igračima da udvostruče izlaz uz polovinu uobičajenih troškova hlađenja. Ovo drvo veština se prvo prati jer ima efekat udaranja koji koristi svim drugim sposobnostima rukavica u Atomic Heart.

 

 

 

 

 

 

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Focus on
Čovjek je uvijek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par prijedloga.
12.
Feb.
2024.
Focus on
Ljubitelji životinja su primetili pakovanje igre ARK NOVA na policama naših radnji. U čemu je tajna uspjeha ove igre?
10.
Feb.
2024.
Focus on
Originalni Shin Megami Tensei: Persona 3 je jedan od najvažnijih i najuticajnijih JRPG-ova svih vremena