Nintendo
05.02.2022.

POKEMON DIAMOND AND PEARL SOUNDTRACK JE BESPLATAN ZA PREUZIMANJE

Pokemon je nekada davno počeo sa skromnim GameBoy igranjem, ali njegovi zvučni zapisi su uvijek bili cijenjeni od strane fanova. Od vesele biciklističke melodije do tema bitke koje izazivaju uzbuđenje, mnoštvo Pokemon igara sadrži zvučne zapise u kojima obožavaoci malo je reći, uživaju.  Slušanje ovih melodija nezavisno samih igara nije uvijek lako. To je zavisilo od dostupnosti zvaničnih izdanja zvučnih zapisa na digitalnim muzičkim platformama ili fizičkim medijima.

Međutim, najmanje jedan par omiljenih Pokemon igara, Pokemon Diamond and Pearl, dobija specijalnu besplatnu onlajn muziku. Najavljen od strane zvaničnog Pokemon Tvitter-a, soundtrack za Pokemon Diamond and Pearl je sada dostupan za strimovanje i preuzimanje na njegovom zvaničnom sajtu, Pokemon DP Sound Library. Igrači sada mogu da uživaju u Pokemon muzici na različite načine uz mogućnošt da sastavljaju liste pesama ili biraju neku od postojećih za strimovanje, ili samo biraju numere koje žele da preuzmu.

Prema sajtu, lična upotreba muzike je dozvoljena, ali pravila o tome kako se može koristiti u zajedničkim projektima kao što su video i audio su malo strožija.

 

Izdavanje tj. objavljivanje besplatno ove muzike ima zanimljiv tajming. Nintendo je nedavno skrenuo pažnju na kanal sa hiljadama YouTube opomena za autorska prava zbog postovanja pesama iz Nintendo igara. Kanal se gasi, a muzika koja je ukinuta više nije dostupna na njihovoj stranici. Iako The Pokemon Company i Nintendo nijesu jedno te isto, Nintendo verovatno ima nadzor i barem delimičnu kontrolu nad kreacijama napravljenim pod njegovim krovom a koji se dijele na mreži. Sa prilagođenom web lokacijom i pažljivo izrađenim pravilima, jasno je da je sajt sa zvučnim zapisima Pokemon Diamond and Pearl već neko vrijeme u izradi. Moguće je da je Nintendo djelimično suzbio ovu muziku kako bi pomogao da se fokus baci na ovu lokaciju, a ne na nezvanična otpremanja na YouTube kanalima. Značajno je i to da je originalni zvučni zapis takođe postavljen na zvanični Pokemon YouTube kanal. Čini se da su fanovi prilično obradovani zbog zajedničke muzike, pošto je sajt odmah u početku nakon objave, pao.

Dosta je igrača koji ističu da se nadaju da će isti tretman biti dat i drugim Pokemon igrama. Diamond and Pearl su vjerovatno izabrani ne samo zbog njihove zajedničke popularnosti, već i zbog toga što su nedavno prepravljeni za Nintendo Switch. Ostaje da se vidi da li će drugi klasici, ili čak nova izdanja kao što je Pokemon Legends Arceus, dobiti svoje besplatne zvučne zapise od strane The Pokemon Company.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...