Playstation
08.03.2021.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers

Vredi li odigrati?

Strikers objedinjuje sve ono što su fanovi ove igre voleli kod Personas 5 i Royal. I ovo je definitivno igra za sve ljubitelje anime.

Šarmantni likovi, priča, živopisni meniji i muzika koji se kombinuju novim borbenim sistemom koji raspolaže okretnim borbama u RPG stilu u korist frenetičnijeg, u stvarnom vremenu, formata protiv 1000, koji i dalje čini da se osećate kao da igrate igru Persona. Likovi su tako dobro napisani, realistično zvuče i veoma su zreli. I oni su porasli od kada ste ih poslednji put sreli, pokazujući empatiju prema njihovim protivnicima. Dobiju svoj veliki očekivani i željeni herojski trenutak. Ukoliko ne iskoristite priliku da provedete sate u igranju sa ovom decom, pogrešićete. I još da putujete kroz Japan?? Ne nije odgovor.

Persona 5 Strikers se dešava šest meseci nakon završetka Persone 5. Odmah da se razumemo, nije neophodno imati iskustvo igranja ranijih delova ili poznavati priču. To vam nije neophodno da bi uživali u priči i igri. Ali... Pomoći će prethodno igranje da biste uvideli reference koje se odnose na prošlost i na borbu.  Nastavljate ulogu gotovo nemog glavnog junaka Jokera, koji se vratio u Shibuy-u da bi se sastao sa svojim starim prijateljima, pretvorenim saborcima, Phantom Thieves, kako bi zajedno uživali u letnjem raspustu. Ali, to su Phantom Thieves i naravno, dolazi do raznih dešavanja koja primoravaju naše junake da se maskiraju, vrate u kognitivni svet i nastave sa tradicijom krađe srca zlih i začaranih.

Strikers malo liče na druge Koei Tecmo musou, hack-and-slash igre koje usamljene ratnike suprotstavljaju ogromnim vojskama, razvijene za druge franšize, poput serijala Hyrule Warriors: Age of CalamityOne Piece: Pirate Warriors. U tipičnoj igri musou, borbena arena obuhvata čitavu mapu. Grupe neprijatelja prošaraju pejzaž zahtevajući da skačete od akcije do akcije u jednoj dugoj, neprekidnoj borbi. Strikers razbija musou kalup ograničavajući bitke na mnogo manje scenarije, slično onome što biste videli u tipičnom RPG-u. Svoje angažmane možete strateški planirati kroz taktike skrivanja i zasede, dajući prednost u borbi ili potpuno izbegavanje borbe. Nema osnova za hvatanje ili zaštitu, pa ne postoji kazna za bekstvo. Strikers nemaju neke od tradicionalnijih musou elemenata, ali druge su zadržali. Svaki lik je opremljen oružjem za borbu prsa u prsa i na daljinu, a vi se i dalje borite protiv hordi neprijatelja pomoću različitih kombinacija. Kombinacije se razlikuju između svakog od devet likova koji se mogu igrati, a deo zabave je učenje novih, moćnih kombinacija i pronalaženje koji lik najbolje odgovara vašem stilu. Da li volite kratke ubode  pomešane sa pucanjem u stilu Matrixa? Onda je Joker tvoj izbor. Da li više volite sporije, ali razorne udarce? Probajte Beauty Thief. Morgana je najmanje omiljen lik iz priče, ali najopsanija u borbi. Ovo ne bi bila igra Persone bez naslovnih Persona - moćnih, prizivnih saveznika koje koristite u borbi za slabljenje neprijatelja. Svaki drugi lik ima jednu Personu koju treba pozvati u pomoć, dok Joker, glavni lik, može da ih kontroliše sve. Jokerova sposobnost da proziva više osoba ga čini faktički najmoćnijim lopovom. Ali zato što su mu sve te Persone pri ruci njegove kombinacije su malo slabe u poređenju sa ostalima i mogu da budu dosadne. Osnovna kombinacija uboda-uboda-pucanja ili uboda-uboda-uboda-uboda zna baš da dosadi. Iako su ličnosti ostalih lopova uglavnom slabije, svaka ima daleko raznovrsniji i kombinovani stil.

Borba u igri može izgledati krajnje haotična ali je dobro definisana. Redovne bitke su brze, oštre, traju samo nekoliko sekundi ili čak jednim pritiskom na dugme se rešavaju. Boss-ovi predstavljaju teži izazov koji zahteva da iscrpite određeni broj odbrambenih štitova pre nego što vam bude dozvoljeno da udarate. Za razliku od standardnih musou igara u kojima možete da se izvučete bezumnim gnječenjem tastera, Strikers borba je bolja jer zahteva da razvijete strategije usred gužve. Možete da skačete između članova vaše grupe, sečete, bodete i pucate po svemu što se kreće, ali nećete dobiti prolaz ako ne iscrpite slabosti svojih neprijatelja. A kad to učinite bićete nagrađeni razornim Showtime napadom koji može da oduva sve.

Jedna od dobrih stvari ove igre je to što ćete obići Japan dok se budete borili. Svaki novi grad izgleda divno, lepo i različito. Neki igrači će možda čak više uživati u ovim živopisnim pejzažima nego igri. Čak kao pravi turista, u svakom gradu vas podstiču da isprobate lokalnu kuhinju, čak i da je stvorite za sebe. Kuvanje je jedan od novih aspekata koji su predstavljeni u Strikers-u. Lov na recepte podstiče vas da istražite okolinu, razgovarate sa ljudima i posetite lokalne tezge sa hranom.

Igra je definitivno interesantna, sa svojim vrlinama i manama. Uživate u istraživanju novih oblasti ali nemate dovoljno vremena za znamenitosti. Brza je ali možda čak i previše jer vas prebacuje sa lokaliteta na lokalitet dok vam tamnice ne daju mnogo prostora da uživate u okolini. Neka iskustva su vrlo ograničena. Postoje popratni zadaci koje treba obavit i to na određeni zahtevani način. Vaši pratioci će vam takođe dati svoje zahteve koji vas nagrađuju poenima koji povećavaju vašu statistiku i simpatične trenutke iz priče. Neke druge nagrade mogu biti vredne truda, poput oružja koje je daleko moćnije od bilo čega što možete kupiti.

Ukoliko volite one igre u kojima se ispituje kako neke stvari mogu različito uticati na ljude i kako taj efekat može dovesti do drastično različitih životnih puteva, ovo je po obavezno! Vi ste odgovorni za svoje postupke ali ukoliko ste svesni greške, imate mogućnost da se iskupite. 

Šta je još bitno napomenuti kada je ova igra u pitanju?

Naravno - MUZIKU!

Shoji Meguro i Atsushi Kitajoh su napravili prava mala remek dela prožeta osećanjima. Određene pesme ćete čak povezivati sa određenim osećanjima. “Beneath The Mask,”se uvek čuje kada ste kod kuće i povezuje sa mirom, sigurnošću i hladnim osećajem sreće. Suprotno tome, kada vam rock-and-roll reimaginacija „Last Surprise“ donosi nevolju čim čujete gitaru. “Daredevil” je nova pesma specijalno urađena za Strikers.

Persona 5 Strikers je definitivno bio rizičan potez kojim je Atlus poentirao!

I da ne zaboravimo,  japanski voice-over je možda bolja varijanta jer zvuči nekako prirodno i manje napadno. jer američka izvedba često čini da likovi zvuče napadno.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41091
Pridružite se Jokeru, Ryuji-u, Morgani i uzvratite udarac korupciji koja zahvata gradov...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
57,99 EUR
Veličina
Nova
57 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4389
PS4 Persona 5
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
42,99 EUR
Veličina
Nova
42 ,99 EUR
Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Nov.
2022.
Playstation
Devet kraljevsta Boga rata u Singapuru.
12.
Nov.
2022.
Playstation
Developeri su predstavili nove igre koje stižu na VR2 sljedeće godine.
20.
Oct.
2022.
Playstation
Kažu da je PS Plus servis dao sebi autogol, ili još gore, pucao sam sebi u noge ovog oktobra, uz ponavljanje grešaka od prošle godi...
15.
Oct.
2022.
Playstation
13.10 za Evropu  Sony je  pokrenuo novi program lojalnosti pod nazivom PlayStation Stars koji će igračima dati bodove lojalnosti i nagrade.
12.
Aug.
2022.
Playstation
Naughty Dog je izbacio kratak video u kojem upoređuje scene iz PS4 verzija igre sa Remake verzijom za PS5.
27.
Jul.
2022.
Playstation
Nakon 30 godina EA-ovog iskorišćavanja imena FIFA, najavljenja je i posljednja u njihovoj režiji FIFA 23. I baš za tu poslednju FIFU, EA obećav...
27.
Jul.
2022.
Playstation
Iako je rad na ovoj igri jedna od najlošije čuvanih tajni u gejming industriji, Noughty Dog i dalje mudro ćuti, a internet su preplavile slike iz trej...
12.
Jul.
2022.
Playstation
Svaki početak ima neke sitne problem pa će i ove PlayStation svakako uskoro riješiti. A o kojim problemima uopšte i govorimo?
12.
Jul.
2022.
Playstation
Posljednja posjeta Boga rata našem svijetu.
09.
Apr.
2022.
Playstation
Šta nam donosi april kada su PS igre u pitanju?