Vijesti/Najnovije
19.01.2021.

Moje mišljenje o igri Cyberpunk 2077

Nikola Nick Jovanović nam je dao svoje viđenje igre Cyberpunk

1.            Kada si doneo odluku da zaigraš Cyberpunk 2077?

Iskreno relativno skoro, možda početkom godine kada je pre izlaska hajp postao nepodnošljiv. Nisam baš fan CDPR i nisam ni igrao Witcher igre mnogo, a u redakcijama IGN Adria i EmuGlx sam već izabrao stručnije ljude za tu tematiku kojima sam dodelio da pišu recenzije, tako da nisam morao da igram, nije mi bila obaveza, ali jednostavno sam hteo da vidim oko čega se digla tolika frka.

2.            Na kojoj platformi si igrao?

Na PlayStation 4 Pro, to je onaj sistem na kome zapravo možete da pređete igru ali nije baš idealno.

3.            Igru si prvi put igrao kao .....?

Nomad naravno, posle prvih glitch klipova koji su krenuli da se pojavljuju baš iz tog lifepatha morao sam to da probam i sam. A i da nije bilo toga svakako bi izabrao početak u pustinji, svidja mi se, podseća me na RAGE 2 i MadMax.

4.            Prvi utisak kada si počeo da igraš?

Iskreno – “ovo ne radi tako loše“ ali brzo me je igra uverila da nisam bio u pravu, čim sam stigao u grad. Takođe jedan od prvih utisaka je bio iznenađenje kako je sve u uvodu linearno i koliko toga zapravo ne mogu da radim, očekivao sam mnogo veću slobodu odmah od početka. Iznenadilo me je i koliko je taj lifepath uvod bio kratak.

5.            Koliko ti je trebalo da završiš igru?

23-24 sata za prelazak osnovne priče uz možda malo lutanja na početku. Definitivno u igri ima još mnogo sadržaja ali žurio sam da je završim. Igranje na PlayStation 4 pa čak i Pro verziji nije baš bilo preterano prijatno isustvo. Vratiću se igri detaljnije na PlayStationu 5 jednog dana kada izađe i ta verzija.

6.            Šta ti se u igri najviše dopalo?

Priča, glavni storyline kog sam se držao je interesantan. Johnny Silverhand naravno, i delovi priče sa njim. Ne bi da spoilujem čitaoce koji sporije igraju, ali veoma mi se dopao i kraj koji sam dobio, delovao je kao da je Kojima kao gost izrežirao na brzinu. Šteta što nije bilo više takvih momenata u igri.

7.            Pored bagova i tehničkih problema, koje su zamerke CDPR?

Zamerke za CDPR mislim da su dovoljno dokumentovane u svim mogućim medijima ovih dana, a i njihovi dojučerašnji fanovi im ih stavljaju do znanja praktično svuda gde postoji mogućnost da ostave komentar. Da, i na božičnoj čestitci su ih “pozdravili”. CDPR je trebalo da malo više pazi šta piše na onim žutim karticama koje su objavljivali ove godine, sad im je to došlo na naplatu. Definitivno im treba bolji menadžment.

8.            Tvoje omiljeno oružje je...?

Katane, sa njima sam iseckao sve bossove u igri i uštedeo mnogo vremena. Jeste da su malo glitchy ali kada igrate na PlayStationu 4 gde je framerate jako loš a kontrole nišanjenja ne baš optimizovane za gamepad, ova hladna oružja dolaze kao odlično rešenje.

9.            Prilagođavanje genitalija u The Witcher 3 i CP2077? Ima li razlike?

U The Witcher 3 koliko znam prilagođavanja nije bilo, a ovde… Kada editor u igri nudi takve sulude opcije ko sam ja da ih ne iskoristim sve. Moj V je bio tamnoputa osoba, ženskog tela, muških genitalija i muškog glasa. U “romantičnim” scenama sa joytoy noćnim damama igra me je i dalje tretirala kao žensko i pored “alata” (koji je umeo i da nestane!) i muškog glasa... Ima tu još dosta toga da se patchuje.

10.          Da li ima puno sporednih zadataka i da li su oni sami po sebi značajni?

U mom prelasku igre se nisam bavio mnogo sporednim stvarima ali jesam odradio par side questova za koje sam čuo da su jako dobri. Definitivno toga ima još ali svi ti sadržaji i nemaju mnogo veze a još manje uticaja na glavnu priču i kraj koji dobijate. Svakako je dobro što postoje za levelovanje i izgradnju vašeg iskustva u Night City-u.

11.          Romantične opcije?

Kao što sam spomenuo moj V je malo zbunio igru, tako da nisam baš imao priliku da romansujem Panam pošto je ona strejt žena, ostale me nisu zanimale toliko više sam bio fokusiran na glavnu priču. Mislim da sex scenama, posebno ako su forsirane, nije mesto u video igrama, ali takođe verujem da postoji nešto u ustavu Poljske da svaka njihova igra po zakonu mora da ih ima.

12.          Omiljeni novi dodatak igri koji ranije nisi video ni u jednom pregledu?

Pratio sam razvoj igre dosta dugo tako da sam manje više znao šta da očekujem. Svidelo mi se recimo hakovanje posebno kako je jednostavno urađeno, nekome će to moža biti mana ako su očekivali složenije hakerske mini igre, ali meni je bilo super što ne smaraju sa tim, par klikova i to je to.

13.          Koliko je Kianu bitan i da li ti je Johnny ok lik?

Bukvalno ova igra ne bi bila to što jeste bez njega. Kianu možda nije najbolji glumac, i možda ponekada zvuči kao da čita tekst sa papira, ali definitivno je svojim prisustvom obeležio ovu priču, nisu mogli da pronađu boljeg glumca za Johnny-a, koji je sam po sebi kultni lik Cyberpunk sveta i pre igre.

14.          Ukratko tvoje lično mišljenje o igri

Imam osećaj da sam učestvovao u alpha testu igre koja treba da se pojavi za 6 meseci, ako je ne odlože. Vidi se da je tu uložena tona ljubavi prema klasičnom RPG žanru, Cyberpunku, i da je bilo mnogo dobrih ideja ali CDPR je zagrizao više nego što je bio u mogućnosti da realizuje. Ako zanemarimo tonu glitcheva i bagova koji će se eventualno popraviti, ostaju tehnički problemi vezani za performanse za koje nisam siguran da će moći mnogo da se srede na starim konzolama. Ali, ako zanemarimo i to, sa recimo PC verzijom na veoma jakim konfiguracijama ili budućim next-gen verzijama za konzole, opet ostaje suludo loš AI policije, saobraćaja i NPC-ova (stvar je lošija od GTAV iz 2013. godine kako mnogi snimci poređenja pokazuju), ostaje vrlo plitak RPG sistem i mnogi drugi suštinski problemi... Moje mišljenje je da je igri potrebno jedno ogromno doterivanje i proširenje da bi zaista bila nešto specijalno, ovako deluje kao work in progress stvar za koju će samo najveći fanovi imati strpljenja.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2261
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smještena u Night City, megalopoli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
52,99 EUR
Veličina
Nova
52 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smještena u Night City, megalopoli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19,99 EUR
Ušteda 33%
30,00 EUR
Veličina
Nova
30,00 EUR
19 ,99 EUR
Korišćena
30,00 EUR
19 ,99 EUR

Slični članci

18.
Jan.
2021.
Vijesti/Najnovije
"Trenutno sam preko 50 sati in game I ustručavam se da uradim poslednju misiju. Hoću maksimalno sve da istražim što igra ima da ponudi, pre nego ...
24.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Moramo da napomenemo da je Play!Zine jedini domaći gejming portal koji svi developeri poštuju i čije ocene se računaju u metacritic izve&sca...
23.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
D1 igre Cyberpunk je u Srbiji obeležilo strimovanje igre par najpoznatijih strimera i nama dragog Manukraftera koji je postao poznat sa svojom cosplay kreaci...