Nintendo
12.11.2022.

Kako usavršiti Mario + Rabbids Sparks of Hope

Neuspješno planiranje, planiranje da ne uspijete

Tražite taktičko iskustvo za igranje u pokretu, puno šarma i strateškog izazova, ali nemate pojma šta da igrate?

Možda malo ludila i klase umješane u Ubisoftov Mario + Rabbids Sparks of Hope?

Akciona avantura zasnovana na potezu koja je jednostavno jedna od najboljih igara u kojima možete uživati u 2022.  Bilo da ste novajlija ili veteran ovog žanra, ako se ne pripremite dobro za igranje u Mario + Rabbids Sparks of Hope, može doći do katastrofalnih ishoda u svemiru. Uz mnoštvo novih i poznatih mehanika koji rade u tandemu, važno je unaprijed znati u šta se upuštate da biste imali veće šanse za uspjeh.

Eksperimentišite sa svojim timom

Naslov igre govori sve, jer svih devet članova vašeg tima ima svoje specifične osobine i to može promjeniti kako će se osjećati svaka bitka. Ako vas određena postavka ne dovodi do kraja, razmotrite svoje opcije i napravite neke izmjene. Imati iscjelitelja je uvijek dobar izbor u Mario + Rabbids Sparks of Hope, ali ako želite da se bitka završi brzo prije nego što se nanese šteta, možda bi imalo više smisla imati gromadu kao što je Bowser. Što se tiče onih scenarija koji zahtjevaju postizanje cilja, korišćenje Luiđijeve lude mobilnosti i timskih skokova može vam učiniti život mnogo lakšim.  I, naravno, ne zaboravite na važne Sparks, koji vam mogu dati moćne sposobnosti za dodatno povećanje vaše borbene sposobnosti.

 

Neuspješno planiranje, planiranje neuspjeha

Priprema je ključna za većinu stvari, a Mario + Rabbids Sparks of Hope nije izuzetak. Prije nego što uopšte započnete igru, obavezno provjerite da li ste pripremljeni. To znači da posjetite prodavnicu da biste nabavili osnovne stvari, provjerili predstojeće neprijatelje i njihove slabosti i promjenili svoju opremu da biste je iskoristili.  

Kao pravilo, uvijek liječite ako možete to da priuštite. Nikada ne znate šta se još može dogoditi tokom misije, pa što manje rizika možete da preuzmete, to bolje. Najvažnije, shvatite svoj cilj. Nema smisla pokušavati da ubijete sve što vam je na vidiku kada sve što treba da uradite je da stignete negdje na mapi.

 

Timski igrač

Tim nije ništa bez komplementarnih saigrača, a u Mario + Rabbids Sparks of Hope, postoji devet likova koji su uvijek korisni sami, ali još bolje zajedno. Uzmimo, na primjer, neprijatelje koji se kriju iza zaklona. Mogao bi da potrošiš vrijeme i pređeš dug put da ih opkoliš, ili još bolje, samo uništiš pomenuti zaklon sa Bowser-ovom Bovzookom, a zatim ih snajperiš sa Luiđijem!  

Sposobnost Peach's Barrier je takođe odlična u zaštiti saveznika, pa uradite to sa Rabbid Mariom prije nego što pustite pakao na grupu neprijatelja. Smanjite rizike i požnjete maksimalnu nagradu za uspjeh u Mario + Rabbids Sparks of Hope.  

Iskoristite u potpunosti svoje crtice i timske skokove, iskoristite prednosti mapa sa cijevima i warp jastučićima i nastavite da se borite kao dobro podmazana mašina čak i za najizazovnije zadatke. Vremenom ćete otkriti moćnije kombinacije saveznika, a zajedno sa Sparksom, Cursa vojska će imati male šanse da zaustave vaš pravedni krstaški rat.

 

Budite radoznali istraživač

Mario + Rabbids Sparks of Hope ima više od borbe u koju igrači mogu da se upuste, tu su i razne planete i oblasti za istraživanje i rješavanje zagonetki. Umjesto da skočite pravo u sljedeću misiju, prošetajte okolo i razgledajte znamenitosti. Tim Ubisofta je svakako otišao above and beyond da oživi svaku planetu, a na frontu igranja, mogli biste da otključate korisne tajne i slično.  

Uvijek zapišite nešto zanimljivo na svojim putovanjima; buduća sposobnost će vas vjerovatno dovesti tamo gdje želite. Dakle, dok idete naprijed, obavezno se vratite na stara mjesta i iskoristite svoje nove sposobnosti!

 

Mijenjajte težinu

Taktička igra zasnovana na potezu bi trebalo da vas natera da dobro razmislite o svojim odlukama, ali opet, nijesu svi raspoloženi da proučavaju svaki potez prije nego što ih donesu. Ako je zabava sve što vas brine u ovoj  igrici, u potpunosti iskoristite mogućnost podešavanja težine prije bitke.

Ne dozvolite da sjenka žanra koja se nazire utiče na vaše iskustvo; ponekad, sve što vam treba je pauza.

 

Ubrzajte stvari

Jednom kada vidite neke od tehnika u akciji za vaše različite likove, možda će im trebati previše vremena da se igraju iznova i iznova. Neka se stvari brzo kreću isključivanjem animacija preko menija, tako da možete da se usredsredite na postizanje svojih ciljeva.  A kada dođe red na neprijatelja, samo pritisnite „I“.

Nema potrebe da trošite previše vremena na neprijatelje koji će uskoro biti poraženi.

 

Uživajte!

 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
Dec.
2022.
Nintendo
Čini se da će ovo biti odličan film.
22.
Nov.
2022.
Nintendo
Ovo je još jedna prelepa Pokemon igra, sa puno boja i raznim znamenitostima.
22.
Oct.
2022.
Nintendo
Bivša glumica igre Bayonetta, Hellena Taylor, navodi da su je iz kompanije Platinum Games primorali da napusti ulogu zbog niske nadoknade.
20.
Oct.
2022.
Nintendo
Nintendo konzole važe za nevjerovatno pouzdane. Ipak, šta kada se čini da se konzola Nintendo Switch ne puni ili punjenje baterije nastavlja da opada ...
14.
Oct.
2022.
Nintendo
Brend poznat po luksuznim satovima, Tag Heuer i Nintendo su se udružili kako bi napravili dva nova Mario Kart sata. Nevjerovatno skupa sata.
13.
Oct.
2022.
Nintendo
Igrači koji žele da dodaju Callie i Marie značke svojim Splashtagovima u igri Splatoon 3, mogu da saznaju kako da ih otključaju čitanjem ovog teksta.
12.
Oct.
2022.
Nintendo
Nova slika daje uvid fanovima koji će glavni likovi biti u Bayonetta 3, uključujući neke informacije o tome kako funkcionišu u priči.
29.
Sep.
2022.
Nintendo
Funkcija crtanja Splatoon 3 je zabavan način da se povežete sa drugim igračima kroz umjetnost obožavatelja i humor, a njihovo postavljanje je prilično jednos...
22.
Sep.
2022.
Nintendo
Splatoon 3 ima režim priče koji se prilično razlikuje od svojih prethodnika.
20.
Aug.
2022.
Nintendo
Nekoliko dana nakon što je Nintendo slučajno objavio cijenu igre, fan Monkez Island-a je podijelio datum objavljivanja skriven u metapodacima web sajt...