Nintendo
01.11.2023.

NINTENDO ima novi patent

Uređaj za igre sa dva ekrana koji se može podijeliti na pola

Nintendo je nedavno podnio patent za odvojivi uređaj sa dva ekrana!

S obzirom da je Switch 2 najgore čuvana tajna Nintenda, svaki patent i curenje informacija koje se pojave izazivaju sumnju kod obožavatelja koji su željni da prvi put pogledaju sljedeću generaciju ove konzole. Izveštaji o tome da se nasljednik Switch-a pojavljuje na Gamescom-u iza zatvorenih vrata su podstakli diskusije i nagađanja na mrežama o tome šta bi mogla biti sljedeća Nintendo konzola i kada bi mogla biti objavljena.

Switch je uživao više od šest godina titulu jednog od najuspješnijih dijelova hardvera koje je Nintendo ikada napravio. Sa uvidom na ovaj najnoviji patent, spremaju se spekulacije o tome šta bi tačno ovaj čudan novi uređaj mogao da bude i kako se uklapa u buduće Nintendo hardverske planove.

Treba napomenuti da mnogi Nintendo patenti nikada ne postaju potrošački proizvodi. Neki...

Nedavni Nintendo patent izgleda kao poru\eni 3DS, ali uređaj se može podijeliti na pola. Dvije odvojene polovine mogu da komuniciraju jedna sa drugom bežično, omogućavajući dvojici igrača da igraju zajedno na istom uređaju. Dok su povezane, dvije polovine igraju zajedno kao DS ili 3DS. Zanimljivo je da se na spoljašnjoj strani konzole nalazi i ekran osjetljiv na dodir, koji omogućava igračima da komuniciraju sa ručnim uređajem čak i kada je zatvoren.

Ako ovaj uređaj ikada ugleda svjetlost dana, mogao bi da unese tonu osnovnih DS igara u Nintendo Switch Online biblioteku. Opet, Nintendo patenti ne garantuju da će ovi proizvodi doći na police prodavnica. I zasto onda to i rade?

Velike kompanije stalno prijavljuju patente kako bi zaštitile svoje potencijalne proizvode. To je svakako nešto na čemu Nintendo radi u nekom svojstvu, ali ostaje da se vidi da li će se ikada materijalizovati kao opipljiva stavka dostupna za kupovinu. Takođe je zanimljivo napomenuti da se čini da je uređaj samo ručni uređaj. Sa Switch konzolom, Nintendo je kombinovao tržište ručnih i kućnih konzola s obzirom na hibridnu prirodu hardvera. Jedna od rijetkih stvari koje fanovi znaju o nasljedniku je da Nintendo planira da koristi Nintendo naloge za nesmetan prelazak na Switch 2.

S tim u vidu, izgleda malo vjerovatno da će se nastavak Switch-a razlikovati od trenutnog. Da ne spominjemo, Nintendo bi mogao teško da odustane od uspjeha hibridnog modela. 

Nintendo voli da podriva očekivanja. Tačnije, japanska kompanija pridaje veliki značaj inovacijama i obično koristi razmišljanje van okvira. Iz tog razloga, nemoguće je predvidjeti šta će Nintendo sljedeće da uradi, čineći da se odvojivi uređaj inspirisan 3DS-om čini vjerovatnijim kao bilo šta drugo što bi mogao da donese na tržište.

Kako bilo, ostaje nam da čekamo!

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Dec.
2023.
Nintendo
Nintendo Switch ponuda stalno raste, a kraj godine je svakako period kada očekujemo još hitova ovog giganta video igara
03.
Dec.
2023.
Nintendo
Milijarde kopija, još više milijardi zarade, likovi koje obožavamo i igre koje su promjenile istoriju gejminga, evo nekih od najbitnijih Ninten...
10.
Nov.
2023.
Nintendo
Wes Ball će režirati novi Zelda film
03.
Nov.
2023.
Nintendo
Postoji zdrava količina sadržaja nakon igre u Super Mario Bros. Wonder-a, koji ohrabruje igrače da se još malo zadrže u Cvijeetnom kraljevstvu
27.
Oct.
2023.
Nintendo
Nintendo programeri koji su počeli svoj rad u timu koji je radio Super mario Bros. četiri decenije kasnije nam donosi Super mario Bros. Wonder, pred penziju
24.
Oct.
2023.
Nintendo
Prva Mario igra izašla je daleke 1985. godine, što znači da ovaj brka sada ima oko 37 godina. Neko bi rekao da će ga uskoro hvatati kriza sredn...
24.
Oct.
2023.
Nintendo
Godine prolaze, ali Super Mario se ne predaje! Ili bolje reći, Nintendo voli i radi na svojoj maskoti kao prvog dana!
06.
Sep.
2023.
Nintendo
Ni igraći nisu više ono što su bili.
11.
Aug.
2023.
Nintendo
Mali, brkati vodoinstalater je tokom godina izbacio mnogo video igara i čini se da su skoro sve odlične. Upak, da li su neke best of the best?