Nintendo
01.11.2023.

NINTENDO ima novi patent

Uređaj za igre sa dva ekrana koji se može podijeliti na pola

Nintendo je nedavno podnio patent za odvojivi uređaj sa dva ekrana!

S obzirom da je Switch 2 najgore čuvana tajna Nintenda, svaki patent i curenje informacija koje se pojave izazivaju sumnju kod obožavatelja koji su željni da prvi put pogledaju sljedeću generaciju ove konzole. Izveštaji o tome da se nasljednik Switch-a pojavljuje na Gamescom-u iza zatvorenih vrata su podstakli diskusije i nagađanja na mrežama o tome šta bi mogla biti sljedeća Nintendo konzola i kada bi mogla biti objavljena.

Switch je uživao više od šest godina titulu jednog od najuspješnijih dijelova hardvera koje je Nintendo ikada napravio. Sa uvidom na ovaj najnoviji patent, spremaju se spekulacije o tome šta bi tačno ovaj čudan novi uređaj mogao da bude i kako se uklapa u buduće Nintendo hardverske planove.

Treba napomenuti da mnogi Nintendo patenti nikada ne postaju potrošački proizvodi. Neki...

Nedavni Nintendo patent izgleda kao poru\eni 3DS, ali uređaj se može podijeliti na pola. Dvije odvojene polovine mogu da komuniciraju jedna sa drugom bežično, omogućavajući dvojici igrača da igraju zajedno na istom uređaju. Dok su povezane, dvije polovine igraju zajedno kao DS ili 3DS. Zanimljivo je da se na spoljašnjoj strani konzole nalazi i ekran osjetljiv na dodir, koji omogućava igračima da komuniciraju sa ručnim uređajem čak i kada je zatvoren.

Ako ovaj uređaj ikada ugleda svjetlost dana, mogao bi da unese tonu osnovnih DS igara u Nintendo Switch Online biblioteku. Opet, Nintendo patenti ne garantuju da će ovi proizvodi doći na police prodavnica. I zasto onda to i rade?

Velike kompanije stalno prijavljuju patente kako bi zaštitile svoje potencijalne proizvode. To je svakako nešto na čemu Nintendo radi u nekom svojstvu, ali ostaje da se vidi da li će se ikada materijalizovati kao opipljiva stavka dostupna za kupovinu. Takođe je zanimljivo napomenuti da se čini da je uređaj samo ručni uređaj. Sa Switch konzolom, Nintendo je kombinovao tržište ručnih i kućnih konzola s obzirom na hibridnu prirodu hardvera. Jedna od rijetkih stvari koje fanovi znaju o nasljedniku je da Nintendo planira da koristi Nintendo naloge za nesmetan prelazak na Switch 2.

S tim u vidu, izgleda malo vjerovatno da će se nastavak Switch-a razlikovati od trenutnog. Da ne spominjemo, Nintendo bi mogao teško da odustane od uspjeha hibridnog modela. 

Nintendo voli da podriva očekivanja. Tačnije, japanska kompanija pridaje veliki značaj inovacijama i obično koristi razmišljanje van okvira. Iz tog razloga, nemoguće je predvidjeti šta će Nintendo sljedeće da uradi, čineći da se odvojivi uređaj inspirisan 3DS-om čini vjerovatnijim kao bilo šta drugo što bi mogao da donese na tržište.

Kako bilo, ostaje nam da čekamo!

 

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...