Nintendo
28.05.2021.

Zelda: Ocarina of Time

Korak ispred vremena

U toku razgovora na MinnMax podcastuGiles Goddard iz Chuhai Labs, poznat po radu u kompaniji Nintendo u toku devedesetih, objasnio je da je prototip demonstracije, napravljene za eksperimentisanje sa mogućnostima hardvera Nintendo 64 konzole koji je imao portale koji su omogućavali Linku da putuje u različita područja na mapi.

„Imali ste portale kroz koje ste mogli da gledate, uđete u njih i onda se teleportujete na drugi deo mape“, objasnio je Goddard. „Videli biste kroz portal prizor drugog dela mape, mogli da prođete do tamo, pa i da se odmah vratite.“

Umesto „Portal pištoljem“, portalima u ovom Zelda demo-u pristupalo se putem kristala. 

„Imali smo ove kristale koji se okreću i koje bi igrači podizali, a kada ste ih vrteli, mogli ste da vidite kroz drugi deo mape, u zavisnosti od toga kako ste zavrteli kristal“.

Kako je ovaj demo nastao pre Ocarine, lik Linka koji istražuje portale bio je malo drugačiji od onoga iz finalne igre. 

Mislim da je u pitanju bio Link kao onaj iz demo verzije prikazane na Space Worldu“, podsetio se Goddard.

Goddard je objasnio da ova tehnologija nikada nije našla svoj put do finalne verzije Okarine jer Nintendo zapravo nije ni video demonstraciju ove mehanike. Zbog obima proizvodnje, eksperimentalni sistem jednostavno nije bio spreman u pravo vreme. 

„Teško je predstaviti tako nešto kasnije u procesu proizvodnje igre“, rekao je Goddard. „U početku je vrlo lako, ali kasnije ne.“

Što se tiče toga da li ćemo ikada moći da vidimo ove portale u akciji, Goddard je rekao: "Neki ljudi na poslu mi govore da bi trebalo da učinim nešto sa tim izvornim kodom, ali ne želim da me Nintendo tuži“.

Na pitanje da li se taj kod i dalje može koristiti, Goddard je odgovorio „Bio je i pokrenut na računaru (verovatno preko N64 emulatora), što je zapravo neverovatno“

Ovaj stil portalske tehnologije u stvarnom vremenu kasnije će činiti okosnicu Narbacular Drop-a, indi igre iz 2005. godine koju je razvio Nuclear Monkey Software. Valve je na kraju zaposlio celokupno osoblje tog studija i postavilo ih da rade na Portalu, objavljenom 2007. godine, skoro čitavu deceniju nakon izlaska Ocarina of Time.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Zakorači u najstariju Zelda priču i saznaj više o porijeklu Master Sword, mača k...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
67,99 EUR
Veličina
Nova
67 ,99 EUR
Korišćena
67 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
67,99 EUR
Veličina
Nova
67 ,99 EUR
Korišćena
67 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Switch The Legend of Zelda - Breath of the Wild
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
77,99 EUR
Veličina
Nova
77 ,99 EUR
Korišćena
77 ,99 EUR

Slični članci

02.
May.
2021.
Nintendo
Novi Pokemon Snap donosi par promena o kojima je dobro da znate pone[to pre nego ga zaigrate.
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.
18.
Sep.
2020.
Nintendo
Limitirana, ali stvarno limitirana kompilacija tri stare ali detaljno remasterovane i nikada bolje igre.