Nintendo
12.02.2022.

Nintendo je juče održao prezentaciju novih igara i naravno pokidao: Koji je vaš favorit?

Koji je vaš favorit?

Nije prošlo mnogo vremena od kako je Nintendo izbacio dugo očekivan naslov  Pokemon Legends: Arceus, a Nintendo je opet obradovao svoje fanove pošto je sinoć održao svoju prvu Direct prezentaciju u 2022. I kao što uvijek biva sa Nintendom prezentacija je bila velika: prenos uživo je trajao 40 minuta i sadržao je iznenađenja kao što je port Popularne igre No Man’s Sky, povratak Super Mario Strikers i oživljavanje Wii Sports. A da, i Mario Kart 8 će uskoro postati mnogo veći.

Ako niste uspjeli da uhvatite cijelu stvar, evo najvažnijih najava.

Super Mario Strikers se vratio

Mariov fudbalski spinoff se vratio nakon dugog odsustva. Nintendo je najavio Mario Strikers: Battle League, nastavak originala sa GameCube-a, koji izgleda kao otkačeni Mario Kart, ali u ovom slučaju umjesto vožnje kola igraćemo fudbal i to sa prepoznatljivim likovima iz Nintendo univerzuma. Igra takođe ima podršku za do osam igrača na istoj konzoli ili putem onlajn igre, a Mario Strikers: Battle League je zakazana za 10 jun.

 

 

 

Mario Kart 8 dobija ogroman talas novih staza

Nije Mario Kart 9, ali Mario Kart 8 Delux dobija ogroman priliv novog sadržaja u obliku 48 novih staza, koji će biti objavljeni u talasima u naredne dvije godine. Plaćeni DLC, koji sadrži remaster verzije klasičnih staza, u suštini će udvostručiti veličinu staza kada se sve završi. Prvi talas staza stiže 18. marta.

 

Wii Sports dobija duhovnog nasljednika

Super Mario Strikers nije jedina franšiza koja se vraća. Nintendo je takođe otkrio novi pogled na bestseler Wii Sports, sa kreativnim imenom Nintendo Switch Sports. Sadrži mnogo poznatih i novih sportova, kao i kontrole pokreta (naravno), i izlazi 29. aprila.

 

 

Xenoblade Chronicles 3 dolazi u septembru

Prostrani naučnofantastični JRPG serijal Xenoblade Chronicles uskoro se vraća sa svojim trećim glavnim dijelom, koji bi trebalo da se pojavi na Switch-u u septembru. Nismo dobili puno detalja, ali sigurno izgleda lijepo.

 

Novo poglavlje u Fire Emblem franšizi

Hack-and-slash spinoff Fire Emblem Warriors dobija nastavak sa novom igrom koja se odvija u istom periodu kao i Fire Emblem: Three Houses iz 2019. Nastavak se zove Three Hopes a najavljen je za 24. jun.

Advance Wars ima novi datum izlaska

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, Remaster prva dva dijela franšize, nažalost odložen je krajem prošle godine. Ali sada konačno imamo novi datum lansiranja, a to je  8. april.

Nintendo je još jednom pokazao da je kralj prezentovanja igara

Bilo je mnogo promjena u No Man’s Ski od kada je debitovao 2016. godine, od obilnih ažuriranja sadržaja do režima virtuelne stvarnosti. Sada igra istraživanja svemira postaje prenosiva, zahvaljujući izdanju na Nintendo Switch -u. Ne znamo mnogo više o datumu izlaska, ali se očekuje da će lansiranje biti ovog ljeta.

Kirbi opet usisava sve

Najnoviji trejler za postapokaliptični Kirbi spinoff The Forgotten Land uvodi potpuno nove funkcije koje do sada nismo vidjeli i dobro puna je usta. Igra izlazi 25. marta.

Switch kutak za retro trenutak

Iako je bilo dosta novih stvari za fanove, jučerašnji Nintendo Direct je takođe sadržao brojne klasične igre koje dolaze na Switch.To uključuje paket obje igre Portal kasnije ove godine, Star Wars: The Force Unleashed 20. aprila, Ezio trilogiju igara Assassin's Creed 17. februara, rimejk igre Front Mission: 1st ovog leta i remaster kultnog JRPG naslova Chrono Cross i njegov neverovatanog zvučnog zapisa 7. aprila. (Chrono Cross takođe dolazi na PS4, Xbox  i Steam.)

 

Metroid Dread dobija dva nova režima

Ako vam je Metroid Dread bio previše lak – ili pretežak – postoje dobre vijesti: besplatno ažuriranje će uvesti i „početnički“ režim za početnike i „dread“ režim sa opcijom one shot kill. Kasnije ove godine, igra će takođe dobiti režim boss rush.

Ovo je bio kratak rezime jučerašnjeg Nintendo dogadjaja a ukoliko Vam ovo nije bilo dovoljno u nastavku se nalazi cijela jučerašnja prezentacija:

 

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...