Ova mama je gejmer
09.02.2023.
Autor: Danica Manojlović

Najbitnije vesti iz sveta gejminga: 04. februar 2023.

TLU, Overwatch i dokaz da se ne isplati varati

Neki se igraju, neki snimaju a neki poku[avaju da odmore od posla uz najnovije vijesti iz svijeta gejminga. Danas smo čuli da vas budući izazovi Overwatch 2 neće natjerati da igrate modove koji vam se ne dopadaju, Psychonauts kreator Tim Schafer je ušao uKuću slavnih, a režiser filma The Last of Us Kurt Margenau otkrio je porijeklo Joel-ovog imena. Mislili ste da može da prođe jedan dan bez TLU?

Takmičari u Squid Game iz stvarnog života žale se na “mučenje i traumu”

Takmičari u stvarnoj igri Squid Game žalili su se na „muke i traume“ tokom svog učešća. „To je bila najokrutnija, najpodlija stvar kroz koju sam ikada prošao“, rekao je neko ko je učestvovao u emisiji. „Bili smo ljudska rasa konja i tretirali su nas kao konje na trkama i to je bilo popravljeno. Prilično sam siguran da je Squid Game bila nešto što je najbolje izbjegavati, a ne slijediti.

Među nama, da li bi neko normalan pomislio da igra u životu može biti drugačija od one u seriji?

Režiser filma The Last of US, 2. dio, otkriva porijeklo imena Joel

Režiser filma TLU Kurt Margenau je nedavno otkrio porijeklo imena Joel, o čemu se dugo spekulisalo. „Ime glavnog lika prvobitno je trebalo da bude Itan, ali je bilo previše blisko Nejtanu, pa je promjenjeno u Joel“, primjetio je programer. “Zato je drugi brat Koen.”

Budući izazovi Overwatch 2 ne bi trebalo da vas prisiljavaju da igrate režime igre koje vam se ne sviđaju

Postoje oni koji se žale da su umorni od igranja određenih režima igre u Overwatch 2 samo da bi završili izazov, ali… stižu promjene. „Ovde smo promjenili naše vrijednosti. Mi mijenjamo pravac kako bismo uključili više izazova koji vam omogućavaju da igrate na način na koji želite, dok i dalje uvodimo režime igre za događaje“, istakao je direktor igre Aaron Keller. „Neki izazovi događaja će odražavati ove promjene u sezoni 3. Nastavićemo da pratimo ovo i mijenjamo u budućnosti ako ne bude dobro.“

Lijepo od njih!

Fotografija na kojoj je Billy Mitchell obnavlja glasine o varanju u Donkey Kong

Neko je ponovo otkrio sliku Bilija, što je ponovo pokrenulo kontroverzu o varanju Donkey Konga. „Još najnovijih vijesti o Biliju Mičelu! Dugo navođene fotografije Mortgage Brokera su konačno objavljene“, objasnio je korisnik na Twiteru. „Naravno, oni ne slute na dobro za Bilijeve priče. Pogledaj taj veliki crveni lažni džojstik, lol! Mislio sam da je Bili igrao samo na originalnom hardveru?

Za one koji nisu upućeni, Bili Mičel je kraj igranja Donkey Konga. Ranije se šuškalo ali sada novi dokazi sugerišu da on nije koristio originalni hardver da izvede neke od svojih rekordnih trčanja Donkey Konga. Novopronađene fotografije pokazuju da je Mičel koristio osmosmerni džojstik, a ne četvorosmerni na originalnoj mašini, na najmanje jednoj od spornih ploča. Osmosmerni džojstik bi omogućio igračima da izvode podvige nemoguće za igrače koji koriste originalni hardver. Da je Mičel koristio ovu mašinu, imao bi prednost u odnosu na druge potencijalne rekordere. Godine 2018, web sajt Twin Galaxies i Ginisova knjiga svetskih rekorda uklonili su tri Donkey Kong rezultata Bilija Mičela nakon što je rekorder optužen za varanje. Navodno, snimci triju partitura dokazuju da je Mičel koristio emulator, a ne originalnu arkadnu mašinu. Twin Galaxies beleže i rangiraju visoke rezultate iz igre emulatora, iako u posebnoj kategoriji. Mičel je tvrdio da su trake lažne i apelovao je na svedoke koji su bili prisutni kada je došao do rekorda. Godine 2020. Ginis je vratio oba Mičelova rekorda, iako se Twin Galaxies nijesu složile sa presudom. Drugi sud države Kalifornije dao je Mičelu dozvolu da tuži Twin Galaxies za klevetu 2021. godine. Tužba je u toku.

Tvorac Psychonauts Tim Schafer pridružio se AIAS Kući slavnih

Tvorac Psyhonauts i Grim Fandango, Tim Schafer, biće primljen u Kuću slavnih Akademije interaktivnih umjetnosti i nauka. „Timov kreativni uticaj na industriju ne može se potcjeniti,” navela je Predsednica AIAS-a Meggan Scavio je primjetila. “Više od 30 godina najavljivao je maštovite igre koje su svojim humorom i originalnošću inspirisale nebrojene ljude. Oduševljeni smo što je Tim primljen u našu Kuću slavnih.”

Zasluženo, reklo bi se. Šta vi kažete?

Premijera indijanske recenzije gejming slušalica ATH-GDL3

Nije svijetska vijest, ali je moja lična. Objavljena je prva indijanska recenzija hardvera. Pogledajte!

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U posljednje vrijeme se sve više govori o načinima na koji djeca možda mogu biti uvučena u svijet klađenja kroz video igre
13.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
"Vajde ti si poseban, ovo je tvoja prilika....da budeš heroj veći od svih" 
08.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
Igra koja je mnogo obećavala, ali to nije odmah ispunila i to ne svojom greškom! Ko je kriv?