Vijesti/Najnovije
07.12.2020.

The Game Awards će imati novi zvučni mod za slepe i slabovide

Dostupnost je bitna!

The Game Awards 2020 zakazan je za 10. decembar 2020. godine, i prvi put u svojoj istoriji ponudiće poseban audio opisni režim za slepe ili slabovide.

Geoff Keighley iz Game Awards se oglasio na Twitter-u kako bi to objavio. Rekao je da je srećan što može da potvrdi da će #TheGameAvards prvi put imati specijalni audio opisni režim uživo na @YouTubeGaming. Pristupačnost je bitna.

Da biste mogli da zamislite kako će ovo biti izvedeno, pogledajte kako je to Ubisoft uradio za igre poput Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 i Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.

Inače, Twitch je uklonio "blind playthrough" kao odgovor na komentare koje su dobili od slepih i slabovidih korisnika.

Slepi ljudi i dalje mogu igrati video igre, što je dokazala Zoe Espinoza, slepa Mortal Kombat razbijačica i fenomenalna igračica. Ali to nije ono zbog čega je slepo igranje oznaka na Twitch-u istaknuta. Umesto toga, korišćen je za sakupljanje streamova gde su igrači ulazili u igre ne znajući svoju mehaniku i priču. To se sada promenilo, a oznaka je izbrisana. Kako je Twitch-ova direktorica marketinga za zajednice i kreatore Erin Vaine tvitovala je, „I dalje možete da koristite„ First Playthrough “ili da se odlučite da ga koristite u kombinaciji sa No Spoilers za isti osećaj. 

Steve Saylor, koji vodi YouTube channel Blind Gamer ali je takođe imedia editor na the Can I Play That? videogame accessibility web sajtu, objašnjava "Promena termina "blind playthrough" nije to da je SJW  superosetljiv. Rekao sam i ranije, "first playthrough" je svakako bolji opis. Ja lično nisam uvređen, ali mislim da termin treba da se promeni. Jezik se vremenom menja, pustite ga."

Steven Spohn, glavni operativni direktor dobrotvorne organizacije AbleGamers, spomenuo je ovu i druge upotrebe izraza invaliditeta u različitim kontekstima rekavši da, "Baš kao što smo nekada govorili "gej" kada je nešto bilo loše, upotreba izraza invaliditeta kao alternativne reči za negativnu situaciju ili osećaj uobičajena je u današnjem jeziku, ali kao što smo prestali da govorimo gej da znači loše, i mi možemo da prestanemo da izgovaramo ove reči.

The Game Awards je, podsećamo 10. decembra od 4pm PT/7pm ET/12am GMT a 30-minutni pre-show ide pre ovog vremena.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41024
Call of Duty Black Ops - Cold War nas vraća u doba Hladnog rata koji je prećutno okupir...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44,99 EUR
Veličina
Nova
44 ,99 EUR
Korišćena
44 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4889
Doživite post-apokaliptični svijet opet! Intenzivna i emotivna avantura te očekuje. Por...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
39,99 EUR
Veličina
Nova
39 ,99 EUR
Korišćena
39 ,99 EUR

Slični članci

13.
May.
2024.
Vijesti/Najnovije
Šuška se da ćemo u maju dobiti najave nekih novih igara, ali do tada, evo koje igre očekujemo da zaigramo
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...