Vijesti/Najnovije
25.12.2020.
Autor: Danica Manojlović

Cyberpunk 2077 - Da li je baš morala tužba?

Amerikanci tuže CD Projekt Red

Izveštaji o ponovnom skoku prodaje igre Cyberpunk 2077 (13 miliona kopija) su taman počeli da smenjuju negativne naslove, a najnovija bomba je opet odjeknula u Night City-ju.

Advokatska kancalarija iz New York-ka je predala tužbu protiv autora igre Cyberpunk 2077, developera CD Projekt S.A, a zbog problema vezanih za izlazak ovog naslova, Navodno, prekršili su federalni zakon. U saopštenju za medije, advokatska kancalarija  Rosen Law, je predala tužbu u ime deoničara CD Projekt S.A. Oni traže odštetu na osnovu federalnog zakona.

Tvrde da je CD Projekt "namerno davao lažne ili obmanjujuće izjave" ali i da su namerno prikrivali činjenicu da je "Cyberpunk 2077 praktično nemoguće igrati na trenutnoj generaciji PS i XBOX sistema zbog loše optimizacije i enormne količine bagova."

Najviše se vezuju za izjavu koju im je na pitanje o pouzdanosti rada na "starim" konzolama dao Kiciński, uveravanjem da “nema problema” sa verzijom već samo optimizacijom koja treba da se završi.

Za sada se ne objavljuje iznos koji je tražen, ali je ista advokatska kancalarija pozvala sve koji žele da se pridruže tužbi.

Celokupnu tužbu na 18 stranica možete pogledati na stranici Polygon a o svemu je pisao i Forbes

Hajka na CD Projekt Red se nastavlja i dalje sa sve luđim tekstovima i postovima. Pojedine medijske kuće i izdanja kao da gube osećaj za istinu, poštovanje čitalaca i prvenstveno pravo i istinito izveštavanje. Čini se kao da gledamo neki film u kome se manja grupa ljudi ogrganizuje da uzme pravdu u svoje ruke i to polako prerasta u linč kome se priključuju i oni koji nemaju pojma o čemu se radi ali su "žedni krvi". Mišljenja o igri iznose i oni koji su je igrali i oni koji nisu. Sude i oni koji nemaju pojma o čemu se konkretno radi a možda nemaju ni konzole o kojima se priča u svojim domovima. Prosto je neverovatno šta se sve može pročitati o Cyberpunk 2077!

Igra je opet dobila novo unapređenje Hot Fix 1.06 i iskreno se nadamo da će CDPR uspeti da prevaziđe sve probleme a Cyberpunk 2077 uskoro zaigra na svim konzolama u svom punom sjaju.

I naravno, očekujemo sledeće godine film o svemu ovome na Netflix-u. Dokumentarni ili igrani ali možemo se kladiti da će ga svakako biti.

 

 

 

 

Slični članci

17.
Dec.
2020.
Vijesti/Najnovije
Komentari i mišljenja su podeljena a CD Projekt Red obećava da će sve dovesti u red.
10.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Games Blog vam donosi ekskluzivni intervju koji je morao da sačeka 00:01 naravno 10.12.2020 kada je istekao NDA Ugovor koji su potpisali svi oni koji su radi...
28.
Oct.
2020.
Ova mama je gejmer
Juče su društvene mreže opet bile pretrpane "žutim" objavama o odlaganju Cyberpunk 2077 a meni je nekako to bilo manje iznenađenje od slika ...