Vijesti/Najnovije
14.01.2021.

Little Nightmares II

Imamo novi demo

Preostalo je manje od 30 dana. Vreme je da počnete da vežbate. Preuzmite #LittleNightmares II demo za #PlayStation 4 i 5; #Xbox One i Series X|S; Nintendo #Switch; ili #PC danas, i istražite divljinu sami, besplatno.

To je tvit zvaničnog Twitter naloga igre Little Nightmares 2 koju smo već najavili prošle godine.

Poslednjih par sati se nižu komentari po forumima o tome koliko je nastavak jeziviji od prvog dela iako su neki mislili da je to nemoguće. 

Znate i sami da sve najbolje horor priče prikazuju jeziv strah do najsitnijih detalja i vode računa da se uvek osećate pomalo nelagodno u tim svetovima. Kao kada smo bili deca koja sede u mraku seoskog dvorišta i slušaju deku koji priča priče o domaćim vampirima sa svim onim teatralnim tišinama i zvukovima. I ako je Polygon-ov demo Little Nightmares 2 ikakav pokazatelj, ova igra se odnosi na te sitne detalje.  

Little Nightmares 2 je delo Tarsier Studios i nastavak igre Little Nightmares iz 2017. godine. Od 2017. do sada je preko 2.6 miliona ljudi odigralo ovu igru i suočilo se sa svojim strahovima iz detinjstva.

Kao i prva igra, Little Nightmares 2 vam daje kontrolu nad vrlo majušnim likom, ovog puta pod imenom Mono, koji se mora provući kroz svet prepun ogromnih čudovišta. Ako gledamo iz njegove perspektive, stvarno ogromnih čudovišta. Dok je prva igra bila smeštena uglavnom na The Maw, džinovskom brodu na moru, Little Nightmares 2 nas vodi u mračnu metropolu Pale City, koja je prepuna ogromnih zgrada sa zastrašujućim čudovištima koja vrebaju unutra.

Little Nightmares 2 nudi kombinaciju lagane platforme, pametnih zagonetki i dosta skrivanja od neprijatelja. Ima ovde i nekih interesantnih detalja kao na primer čudovište koje svira klavir.

Svaki detalj koji nudi demo je pažljivo osmišljen kako bi povećao osećaj straha do maksimuma. Imamo gomilu uznemirujućih prozora stanovnika grada Pale koji su pretrpeli tragične događaje i doživeli neobjašnjive sudbine. Tu je i bezbroj čudnih zvukova. U skoro svim oblastima neki novi zvuk dolazi od nečega što se skriva samo izvan ekrana, poput lupanja džinovskih koraka, kliktanja misterioznog stvorenja ili zvuka užeta koji se sve više i više zateže. Creapy, zar ne?

Svi ovi pažljivo urađeni detalji unose se u krajnju strahotu, strah nad strahovima i finalni kraj - smrt.

Baš kao i u prvoj igri, ako padnete u slagalici ili napravite pogrešan potez u stealth delu, vrlo je verovatno da će vas neko čudovište uhvatiti i da ćete doživeti stravičnu sudbinu. Little Nightmares 2 je igra prepuna loših načina umiranja.  Ako vas uhvate dok se šunjate, oštar i šokantan nalet muzike preseca igru dok čudovište od kojeg se skrivate juri prema vama na ovaj ili onaj potpuni neljudski način. Obično ćete morati da trčite sekundu ili dve, ali gotovo uvek je to uzaludno jer vas čudovište ugrabi da vas pojede, ili puca u vas, ili vas ostavi da se mučite i umrete na neki užasan način. 

Ono što svaku smrt čini tako nezaboravnom i upečatljivom je koliko je brige uloženo u dizajniranje neprijatelja. Drugi deo posebno pokazuje koliko ovi dizajni mogu biti dobri i jaki. Glavno čudovište iz ovog poglavlja je školska učiteljica iz pakla sa monstruoznim očima, lepljivom kožom, zastrašujućim osmehom i vratom koji se beskrajno uvija i proteže.  Definitivno me ponekada podseća na moju profesorku latinskog iz srednje škole koju i dan danas sanjam i mislim da nema gore noćne more od nje (ako izuzmemo Krecu koja je predavala fiziku u OŠ Janko Veselinović). Učiteljica i njen dizajn su ogroman iskorak u odnosu na čudovišta iz prvog dela i pokazuje koliko je daleko stigao developer Tarsier Studios u ovih par godina od njegovog objavljivanja. Učiteljica izgleda kao odvratna ljiga od krvi i mesa, a svaki njen mali pogled i podsmeh su jedinstveno jezivi. Gotovo jednako zastrašujući kao i učiteljica je i njen razred učenika lutki od porcelana. Šetaju se po školi slično zombijima koji vas napadaju ako se krećete ili pravite buku u njihovoj blizini. Ali svaki od ovih učenika približno je iste veličine kao i naš glavni lik, a to znači da imamo priliku da uzvratimo udarac sve dok postoje cev, čekić ili drugi tupi predmet koji ćemo koristiti kao oružje. Iako je jasno da su ovi jadni studenti izgubili svu pamet i život koji su nekada imali, način na koji se raspadaju na komade kada ih pogodi tupi udarac gotovo je uznemirujući kao i svaka smrt koju Mono sam može da pretrpi.

Ne možetmo a da ne pomislimo kako su svi neprijatelji u Little Nightmares 2 uznemirujući i strašni kada stoje u mestu. I onda zamislite njihove animacije koje dodaju potpuno novu dimenziju uznemirujućoj atmosferi igre. Veći neprijatelji se nekako čudno pokreću dok su đaci kao i glavni junak normalniji i realniji. Svi ovi detalji omogućavaju čak i najtišim trenucima Little Nightmares 2 malo straha. To vas tera da idete dalje i vidite kakav vas novi teror očekuje. Ako je ostatak igre upola uznemirujući i napet kao prva dva poglavlja, Little Nightmares 2 bi mogao biti rani kandidat za jednu od najstrašnijih igara u ovoj 2021 godini.

Little Nightmares 2 izlazi 11. februara, a biće dostupan na Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4862
Svaka soba je ćelija, svaki stanovnik prijetnja i zajedno čine zagonetku koju treba rij...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29,99 EUR
Veličina
Nova
29 ,99 EUR
Korišćena
29 ,99 EUR

Slični članci

11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...
02.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
April nam donosi tenis, ali i još po neki interesantan naslov