Vijesti/Najnovije
09.03.2021.

Gasi se još jedan studio

V1 Interactive stavlja katanac na vrata

U saopštenju na platformi Twitter, studio se zahvalio svom osoblju na radu tokom poslednjih pet godina, a izvršni direktor i osnivač Marcus Lehto dodao je u odvojenom tvitu da ova vest ne predstavlja šok za zaposlene u studiju.

Mesecima smo sa radnicima transparentni u pogledu stanja i sada donosimo ovu odluku, tako da i dalje imaju dovoljno vremena za traženje novih poslova, a podržao ih je naš studio, izjavio je Marcus. Od sredine prošle godine studio je imao oko 30 zaposlenih.  V1 Interactive je osnovao Lehto, ko-kreator franšize Halo, čiji je jedini objavljeni naslov Disintegration.

Igra je prvobitno zamišljena kao strateški naslov u stvarnom vremenu, ali je postepeno oblikovana u FPS uoči službenog objavljivanja u julu 2019. Izašla je u junu prošle godine i činilo se da će se na njoj još raditi i da će igra napredovati. Podrška za multiplayer je ukinuta pre par meseci, a izvršni direktor izdavača Take-2, preko izdavačke kuće Private Division, Strauss Zelnick iujavio je da je prodaja Disintegration pomalo razočarala.

Ovo je drugi studio Private Division koji se zatvara poslednjih godina. Na žalost, čini se da ovo nije kraj liste studija koji će na kraju biti prisiljeni da se zatvore zbog nemogućnosti da obezbede nove izdavačke ugovore.

 

 

Slični članci

08.
Mar.
2021.
Vijesti/Najnovije
Zatvorenik koji je uspeo da pobegne iz zatvora u Engleskoj, uhvaćen je dok je kupovao Call of Duty. A mogao je samo da klikne Download!
11.
Feb.
2021.
Vijesti/Najnovije
Ukradeš i onda na aukciji prodaješ... Ovo će svakako biti scena iz filma koji će se snimati jednoga dana o tome šta se sve dešava...
21.
Sep.
2020.
XBOX
Microsoft ništa ne prepušta slučaju i tako kupuje jednu od najpoznatijih kompanija za razvoj hit igara kao što su Doom. Wolfenstein, The...