Vijesti/Najnovije
21.04.2021.

Odlazak iz Overwatch-a posle 19 godina

Jeff Kaplan misli da je vreme za promene

Kažu da je najbolje posle 7 godina menjati posao a bar 5 puta u toku života promeniti profesiju. Jeff Kaplan je rešio da to uradi posle 19 godina i da se pozdravi sa nekim svojim projektima.

Vest je izazvala dosta komentara i neverice među fanovima igre Overwatch.

Kaplan je došao u Blizzard 2002, i ubrzo se pridružio WoW timu kao dizajner. Nastavlja kao direktor za MMO da bi 2009. godine ostavio WoW kako bi radio na čudnom projektu Titan koji je još čudnije otkazan nakon dosta uloženog vremena. To ga nije pokolebalo i postaje vodeći rukovodilac pucačine Overwatch. Igra je lansirana 2016. godine a njegovo lice je postalo poznato mnogim obožavaocima ove igre.

"Odlazim iz Blizzard Entertainment nakon 19 fenomenalnih godina. Bila je to prilika i čast koji se dešavaju jednom u životu, da ste u mogućnosti da stvarate svet i heroje za tako strastvenu publiku" naveo je Kaplan u svojoj izjavi za medije. 

"Želim da izrazim duboku zahvalnost svima u kompaniji Blizzard koji su podržavali naše igre, naše gejming timove i naše igrače, ali želim da se posebno zahvalim divnim programerima igara koji su sa mnom učestvovali u predivnom putovanju stvaranja igara. Nikada ne prihvatajte svet kakav izgleda. Uvek se usudite da ga vidite onakvog kakav bi mogao biti. Nadam se da ćete i vi to učiniti."

Na zvaničnoj web stranici Overwatch, u najnovijem ažuriranju, Blizzard je dodao da će Aaron Keller, dugogodišnji član kompanije i osnivač tima Owervatch, zameniti Kaplana na mestu direktora ove igre.

Overwatch 2 nastavlja sa razvojem i očekujemo uskoro nove informacije.

Slični članci

19.
Apr.
2021.
Vijesti/Najnovije
Sumnje koje smo imali svi na osnovu materijala koji je procurio u javnost pre nedelju dana od poznatog Apex Legends istraživača podataka i nazivimo to l...
16.
Apr.
2021.
Ova mama je gejmer
Ovih dana mnogi krive gejming zbog loših ocena svoje dece. Da li je stvarno gejming pravi ili dežurni krivac za sve?
13.
Apr.
2021.
Vijesti/Najnovije
Aloy će 15. aprila posetiti Fortnite i doneti neke kratkotrajne izmene, kao i svi ostali gosti pre nje.