Vijesti/Najnovije
25.04.2022.

Obožavate Elden Ring?: Evo predlog filmova za predstojeći mini odmor

Evo prijedlog filmova za predstojeći mini odmor

"Elden Ring" je već najprodavanija video igra u 2022. (po VGC) i jedna od najopsežnijih igara za jednog igrača objavljenih u poslednje vrijeme. U saradnji sa piscem "A Song of Ice and Fire" Džordž RR Martin-om, cenjeni "Dark Souls" programer FromSoftware je napravo masivnu fantastičnu igru koja zadovoljava sve želje.

"Elden Ring" igraju sve vrste igrača, od "Souls" veterana do pridošlica koji ulažu desetine sati u ovu izazovnu igru uloga, koja oduzima dah.

"Elden Ring" ne bi postojao bez vijekova izdavanja fantastičnih romana i decenija filmova u žanru koji je prethodio video igrama. Dizajn za čudovišta za boss-ove igre koji izazivaju strahopoštovanje ima korijene u nekim od najuticajnijih anime i filmova fantastike u posljednjih 50 godina. Ako volite "Elden Ring," evo filmova koji će vas podsjetiti na različite aspekte vašeg putovanja kroz The Lands Between. Od kultnih hitova do mračnih savremenih pogleda na drevno predanje, ovi filmovi su neki od najboljih za gledanje dok odmarate tokom predstojećih mini praznika krajem mjeseca.

 

 

 

The Lord of the Rings - trilogija

"Gospodar prstenova" ima tako veliki uticaj na fantaziju uopšte, ali toliko dobrih trenutaka u "Elden Ringu" će učiniti da se osjećate kao da istražujete Middle-Earth. Ako volite svijet fantazije bogat predanjem i pričom, morate da pogledate sva tri dijela „Gospodar prstenova“. Sve su to veoma zabavna, dobro izrađena dela svijeta fantazije. Piter Džekson je oživeo Tolkinovu Middle-Earth u ovoj klasičnoj trilogiji koju vole i obožavaoci i kritičari.  

 

 

The NeverEnding Story

Dok pišem ovaj tekst shvatam koliko dugo nijesam odgledala ovaj film. A nije to zaslužio jer je ovo film koji bi trebalo pogledati periodično. Beskrajna priča tj. The Never Ending je njemačko-američki naučno fantastični film na engleskom jeziku iz 1984. čiji je koautor i režiser Volfgang Petersen (u svom prvom filmu na engleskom jeziku), a zasnovan je na romanu koji je napisao  Michael Ende Beskrajna priča iz 1979. U njemu igraju  Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach, Patricia Hayes, Sydney Bromley, Gerald McRaney i Moses Gunn, a Alan Oppenheimer daje glasove Falkoru i Gmorku (kao i drugim likovima).

Film prati dječaka koji nalazi magičnu knjigu koja govori o mladom ratniku koji ima zadatak da spriječi Nothing, mračnu silu, da proguta svijet čuda Fantasia. U vrijeme objavljivanja, to je bio najskuplji film proizveden van Sjedinjenih Država ili Sovjetskog Saveza. Film je bio prvi u filmskoj seriji The NeverEnding Story.

Film je adaptacija samo prve polovine knjige i samim tim ne prenosi poruku naslova onako kako je prikazana u romanu. Druga polovina knjige je kasnije korišćena kao gruba osnova za drugi film, Neverending Story II: The Next Chapter (1990). Treći film, The NeverEnding Story III: Escape from Fantasia (1994), ima originalnu radnju koja nije zasnovana na knjizi.

 

 

 

Dragonslayer

Mračno doba mnogi zamišljaju nešto kao „Dragonslayer“, sav strašan, blatnjai i oblačan većinu vremena, i da su njihovi stanovnici šetali okolo u stalnom stanju straha da se nešto neizrecivo zlo sprema da ih pojede. Vizija „Ubice zmajeva“ je ubjedljivija od mračnog doba koje je stvorio Džon Burman u „Exkaliburu“, sa svima koji se voze u oklopima koji neće biti izmišljeni još sedam stotina godina.   Pravo mračno doba mora da je bilo vrijeme neznanja, tiranije i sujevjerja. A njeni heroji mora da su bili nešto poput dva mlada heroja „Ubice zmajeva“, Pitera MekNikola i Kejtlin Klark. 

Zmajevi žive u smrdljivim jazbinama duboko ispod raspadajućih planina, a da biste došli do njih morate preći vatrena jezera i nekako izbjeći da Vas žive pojedu male bebe zmajeva. Misija u ovom filmu je jednostavna, kao što moraju biti i sve misije iz bajke: Galen, šegrt mladog čarobnjaka mora otputovati u daleko kraljevstvo i ubiti strašnog zmaja koji drži selo pod svojim vatrenim terorom. Vladar kraljevstva je u međuvremenu uveo neke zaustavne mjere. On svake godine organizuje lutriju koja uključuje sve device u njegovom kraljevstvu, a nesrećna devica koja izgubi na lutriji žrtvuje se zmaju. Galen, ubica zmajeva, zaklinje se da će spasiti djevice tako što će ubiti zmaja. Ok, postoje lakši načini da se djevojka spase od žrtvovanja kao djevica, ali oni to nisu uradili, film je film. Prije nego što krene na svoju misiju, Galen je inspirisan teškim riječima i magičnom smrću svog učitelja, Ulriha Čarobnjaka (Ralf Ričardson, u apsolutno divnoj predstavi). A dalje... pa pogledajte film!

 

 

 

The Green Knight

Epska avantura zasnovana na bezvremenskoj legendi o Arturu, Zeleni vitez priča priču o ser Gavejnu (Dev Patel), bezobzirnom i tvrdoglavom nećaku kralja Artura, koji kreće u smjelu potragu za Zelenim vitezom, džinovskim strancem sa smaragdnom kožom koji ispituje ljude. Gavejn se bori sa duhovima, divovima, lopovima i spletkarošima u onome što postaje dublje putovanje kako bi definisao svoj karakter i dokazao svoju vrednost u očima svoje porodice i kraljevstva suočavajući se sa krajnjim izazivačem.

Od vizionarskog režisera Dejvida Lourija donosi svež i hrabar prikaz klasične priče vitezova okruglog stola.

 

 

 

Highlander

Iako zvuči nevjerovatno da neko do sada nije pogledao ovaj film, imajte u vidu da postoje i mlađe generacije koje još toliko toga trebaju da pogledaju. Vi koji znate napamet neke scene, možda bi mogli i ponovo da pogledate ovaj film tokom praznika.

Elegantan stil Highlander-a je bioskopski ekvivalent refrenu iz Las Vegasa: uvijek udara. Bez Lamberta, koji pokazuje neočekivani komični talenat zajedno sa intenzivno fotogeničnim pasivno-agresivnim očima, i Roxanne Hart, čiji je obrazovan prikaz njujorške detektivke potkopan simfonijom vriska koji je izvučen iz nje pred kraj, i Connery-ja, koji nosi minđušu sa biserm i trebalo bi da je španac, ali još uvijek ima vajb Džems Bonda, Highlander bi bio nešto malo više od filma; ali sa njima, on je mnogo više od toga.

 

 

The Head Hunter

Na periferiji kraljevstva, tihi, ali žestoki srednjovekovni ratnik štiti carstvo od čudovišta i okultizma. Njegovoj jezivoj kolekciji glava nedostaje samo jedna - čudovište koje je ubilo njegovu ćerku prije mnogo godina. Vođen željom za osvetom, na konju putuje divljim prostranstvima. Kada mu se ukaže druga prilika, to je na neki način mnogo užasnije nego što je ikada zamišljao.    

Srceparajuća i mračna bajka sa dušom, film je konstruisan sa vrlo malo elemenata, minimalističkih i epskih u isto vrijeme, gde fantazija i horor nalaze svoje fizičke i krvavije inkarnacije.

Javite nam kako Vam se dopada!

 

 

Army of Darkness

Vojska tame, na ekranu pod nazivom Bruce Campbell vs. Army of Darkness (poznat i kao Evil Dead III: The Medieval Dead i Evil Dead 3: Army of Darkness) je komični, mračni avanturistički film iz 1992. godine.

Nastavak je ponovo režirao Sam Raimi, a scenario su napisali Raimi i njegov brat Ivan. Uprkos tome što je ovo nastavak dva filma Evil Dead, nije toliko nasilan ili krvav, već se više oslanja na udarce i crnu komediju.Film je imao znatno veći budžet od prethodna dva filma Evil Dead, koji se procjenjuje na oko 11 miliona dolara, dok je Evil Dead II imao budžet od 3,5 miliona dolara, a The Evil Dead budžet od 350.000 dolara. Na blagajnama, Vojska tame nije imala veliki uspjeh, jedva je vratila svoj budžet sa bruto 11,5 miliona dolara na domaćem tržištu. Nakon objavljivanja videa, međutim, stiče i dalje sve veći broj obožavalaca, zajedno sa druga dva filma u trilogiji

 

 

Conan the Barbarian

Švarci je ovdje bio mlad i razbacan. I od kada je ubijena Bambijeva mama, nije postojao film koji je bio bolji za djecu od ovoga. I nije bio samo za djecu. Nekoliko mačeva i kožnih odijela i "Conan" kao savršena fantazija za otuđenog preadolescenta. Konanove roditelje je brutalno ubio zli Thulsa Doom. Dijete je vezano za Wheel of Pain Točak bola, gdje se godinama vrti u krug, što je metafora za osnovnu školu. Klinac tako sjajno razvija mišiće da može biti profesionalni fudbaler. Jednog dana je oslobođen. Udružuje se sa Subotai the Mongol koji je knjiški primjer dobrog prijatelja, tu je i  Valeria, Queen of Thieves koja je sve čemu se možete nadati od žene. Ona je mršava i mišićava i odličan atleta, a može da jaše, baca, ubada i penje se sa kanapima kao dečak. Ponekad se upusti u blijede razgovore o ljubavi, ali možete reći da se samo šali. Sa Mongolom i kraljicom na svojoj strani, Konan se usuđuje da traži zlu Thulsa Doom kako bi se osvetio za smrt svojih roditelja. Ovo zahtijeva od njega da otputuje na misteriozni Istok, gdje uči malo previše brzo kung-fu, a zatim na planinu gdje Doom vlada svojim robovima-svještenicima sa vrha svoje Planine moći.

Film ima mnogo bitaka i nekoliko zanimljivih noći u grubim gostionicama pored puta i, uopšte, nema šta da oporezuje nesofisticiranim. "Konan Varvarin" je, u stvari, skoro savršena vizualizacija legende o Konanu, Robert E. Howard-a.

 

 

 

Berserk: The Golden Age Arc trilogy

 

Nakon naglog završetka originalne anime adaptacije dugotrajnog mračnog fantastičkog epa Kentaro Miura Berserk iz 1997. godine, fanovi su željeli više. Bilo je pokušaja kao što su video igre da se priča nastavi, ali nijedan od njih nije mogao da zadrži svijetlo na originalnom animeu. Ali onda se pojavila trilogija Zlatnog doba iz 2012. koju čine The Egg of the King, The Battle for Doldrey,i The Advent i približila se ostvarenju onoga što su mnogi mislili da je nemoguće.  Od prelijepih umjetničkih dijela do priče koja je ostala vernija mangi, fanovi su bili veoma zadovoljni novim izdanjima.

Umjetnički stil učinio je Berserkov svijet lijepim i grotesknim, i to je dobro poigralo opšti osjećaj ove priče. Takođe, pozadina i pejzaž bili su jednostavno prekrasni za gledanje. 

Provjerite i sami!

 

 

Howl's Moving Castle

Od legendarnog Studija Ghibli, kreatora Spirited Away i priznatog reditelja Hayao Miyazaki, dolazi fantastična avantura za cijelu porodicu nominovana za Oskara. Sofi, tiha djevojka koja radi u prodavnici šešira, nalazi da je njen život bačen u ludilo kada je bukvalno zbriše s nogu zgodni, ali misteriozni čarobnjak po imenu Haul. Sujetna i osvetoljubiva Veštica iz otpadaWitch of the Waste, ljubomorna na njihovo prijateljstvo, proklinje Sofi i pretvara je u 90-godišnju ženu. U potrazi za razbijanjem čarolije, Sofi se penje na Haulov veličanstveni pokretni zamak i ulazi u novi život čuda i avanture.

Ali kako se otkriva prava moć Haulovog čarobnjaštva, Sofi se bori da ih oboje zaštiti od opasnog rata čarobnjaštva koji prijeti njihovom sijvetu. Film uključuje i glasove velikana poput Lauren Bacall, Christian Bale, Billy Crystal, Blythe Danner, Emily Mortimer i Jean Simmons

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sve je više informacija u vezi sa bivšim producentom Rokstar-a Leslie Benzies-om i njegovom novom igrom Everywhere, a one potvrđuju da je ...
04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
Novih naslova će biti, ali hitova...
04.
May.
2022.
Vijesti/Najnovije
U srcu svakog evropskog grada osnovanog prije 19. vijeka, nalazi se crkva. Isto je i sa Annom 1800.
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Postoji jedan žanr koji kažu da je omiljen među muškom populacijom, a ipak tokom godina se sve više zaboravlja... ekstremni sportovi.
25.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Kakav video i radio zvijezda... Google je mnogo toga promjenio a pitanje je da li je sve bolje.
22.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Ples je igra, a igra sa muzikom i plesom je nekada bio najčešći izbor mnogih. Šta se to promjenilo pa su ove igre izgubile na svojoj popularnos...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Za dobre proizvode su potrebni strast, vrijeme, ljubav i...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Glavni čovjek, veoma aktivan na Linkedin platformi, ali i Twitter-u, Pavel Sasko, nedavno je rekao da studio još uvijek “radi na” pro&scar...
17.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Da li ste pomislili da prsten za igranje može drastično da promjeni uspjeh igre?
11.
Apr.
2022.
Vijesti/Najnovije
Sjećate li se koliko je bio popularan Guitar Hero i sve one propratne opcije za porodični bend sa gitarama i bubnjevima? A sjećate li se kada ste posljednji ...