XBOX
23.06.2022.

Xbox Cloud Gaming dobija podršku za tastaturu i miša: Ozbiljni su!

O Xbox Cloud Gaming-u se sve više govori i piše.

Ranije poznat kao Project xCloud, upoznao je Xbox igrače sa jednostavnim načinom igranja njihovih omiljenih naslova putem striminga, bilo da koriste računar, Xbox One ili čak pametni telefon ili tablet. Usluga je imala neke svoje mane i dobila je kritike, ali je generalno dobro prihvaćena uz i dalje primjetne nedostatake.  

Jedan od najznačajnijih problema je nedostatak podrške za tastaturu i miš. Iako je većina Xbox gejmera već navikla da koristi svoj kontroler za igranje igara direktno na Xbox-u ili preko Xbox Cloud Gaming servisa za striming, to je funkcija kojoj su se mnogi ipak nadali. Srećom, ti igrači će sada biti zadovoljni.

Zvanično je potvrđeno da je podrška za tastaturu i miš u toku. Softverski inženjer u Xbox-u, Morgan Brown je potvrdio vijest, napominjući da bi programeri sada mogli da implementiraju kontrole, ali globalna podrška je još uvijek u toku. U bliskoj budućnosti, igrači mogu da očekuju da će moći da koriste miša i tastaturu za kontrolu svih Xbox Cloud Gaming igara, ukoliko to žele.

Ovo je u skladu sa samim Xbox konzolama, pošto su prije nekog vremena dobile podršku za tastaturu i miš. Nažalost, Brown nije dao informacije o tome kada će se ta funkcija lansirati, tako da nam još uvijek predstoji čekanje. 

Neke igre pokazuju značajnu prednost u kontrolama kada se koriste tastatura i miš prilagođeni specifikacijama korisnika. Ovo često stvara konflikt kada igre povlače PC igrače i konzolne podjednako, jer jedan obično završi sa potencijalnom prednošću u odnosu na drugog. Pošto Xbox Cloud Gaming dobija kontrolu sa tastature i miša, moguće je da se ovaj problem intenzivira, jer bi čak mogao da utiče na igre koje obično ne dozvoljavaju igru na više sistema. Međutim, ovaj potez će vjerovatno još više učiniti da Xbox bude privlačan onima koji ga nisu još kupili, kao i da koriste Xbox Cloud Gaming. Iako je Microsoft donio bezbroj Xbox igara i na Windows računare, nije svaka igra napravila skok u igranju.

Kupovina Xbox Game Pass Ultimate nivoa košta znatno manje od kupovine potpuno nove konzole, pod uslovom da igrač čak može da pronađe Xbox Series X,  kao i same igre. PC igrači koji se zainteresuju za Xbox ekskluzivne naslove mogu na kraju da se pridruže usluzi kada se ova funkcija pokrene.

Slični članci

17.
Oct.
2023.
XBOX
Čini se da u ratu konzola neki studiji daju prednost PS5
08.
Jun.
2023.
XBOX
Šef marketinga Xbox Games Aaron Greenberg je dao velika obećanja kada je u pitanju predstojeći Xbox Games Showcase za ovu E3 nedjelju.
06.
Jun.
2023.
XBOX
Xbox Game Pass je malo nedostajao u posljednje vrijeme sa samo nekoliko velikih naslova koji dolaze na uslugu svakog mjeseca, ali bi se sve to moglo promijeniti...