XBOX
17.10.2023.

XBOX razočarenje sa Lords of the Fallen i Assassin’s Creed Mirage

Sve se da rješiti!

Programer Hexworks i izdavač CI Games su 13. oktobra lansirali svoj Fantasy akcioni RPG zasnovan na Unreal Engine 5 Lords of the Fallen na platformama PC, PlayStation i Xbox. Međutim, samo nekoliko sati prije njegovog lansiranja, programer je objavio poruku koja nije usrećila Xbox igrače.  

U objavi na X (bivši Twitter), programer je naveo:

Željeli bismo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svim kreatorima sadržaja koji su radili sa nama kako bi omogućili brzo postavljanje zakrpa, ažuriranja i poboljšanja performansi uoči sutrašnjeg uzbudljivog lansiranja Lords of the Fallen.  Kao takvi, PC i PlayStation 5 igrači će moći da uživaju u igri kako je predviđeno. Verzija za Xbox se trenutno ažurira, dovodeći je u paritet sa drugim platformama, a zakrpa će biti objavljena u narednim danima.

 

Ovu vijest očigledno nisu željeli da čuju ljudi koji su kupili verziju Lords of the Fallen za Xbox konzolu. Post nije ponudio objašnjenje zašto programeri nisu mogli da objave patch za Xbox izdanje istog dana kada je lansiranje.  

Sama igra je i ponovno pokretanje i nastavak istoimene igre iz 2014.

Odvijajući se više od hiljadu godina nakon događaja iz prve igre, The Lords of the Fallen predstavlja potpuno novu avanturu u ogromnom, međusobno povezanom svijetu, više od pet puta većem od originalne igre. Ekspanzivno RPG iskustvo – ispunjeno NPC misijama, upečatljivim likovima i bogatom naracijom – igrači će morati da stvore sopstvenog heroja prije nego što se pozabave impresivnom kampanjom za jednog igrača.

 

Dodatno, XBOX se nije proslavio svojom verzijom Assassin’s Creed Mirage. Digital Foundry su stavili Assassin's Creed Mirage u svoj novi video otkrivajući da PS5 verzija Ubisoft-ovog stealth-action naslova ima manje kidanja od svog pandana iz Xbox serije X.

 

Slični članci

08.
Jun.
2023.
XBOX
Šef marketinga Xbox Games Aaron Greenberg je dao velika obećanja kada je u pitanju predstojeći Xbox Games Showcase za ovu E3 nedjelju.
06.
Jun.
2023.
XBOX
Xbox Game Pass je malo nedostajao u posljednje vrijeme sa samo nekoliko velikih naslova koji dolaze na uslugu svakog mjeseca, ali bi se sve to moglo promijeniti...
19.
Oct.
2022.
XBOX
Nacon je jedan od nezavisnih proizvođača kontrolera koji se trudi da dovede osjećaj i performanse po donekle nižoj cijeni. Kompanija često uključuje i m...