XBOX
08.06.2023.

Microsoft želi sa usreći svoje korisnike

Aaron Greenberg i velika obećanja

Društvene mreže su postale sastavni dio naših života, ali i platforme na kojima poznate kompanije objavljuju informacije, promovišu proizvode i komuniciraju sa svojim korisnicima. Danas svjedočimo tome da velika imena koja rukovode poznatim kompanijama odvajaju vrijeme da čitaju šta njihovi korisnici misle, ali i da komuniciraju sa njima.

XBOX je poznat po tome da se ne ustručava da uđe u dijaloge sa svojim korisnicima.

Odgovarajući obožavaocu koji je tražio snimke gameplay-a, Aaron Greenberg, direktor marketinga XBOX, rekao je ovo:  „Nijedna od naših prvih igara za zabavu u emisiji nije puna CG trejlera. Sve su ili snimci u igri, snimci u motoru ili snimci u igri sa nekim biskopskim snimcima. Svaki naš trejler će biti označen tako da je, nadamo se, jasno za naše fanove.”  

To je obećanje dato u vezi sa problemima koje gejmeri ​​imaju sa marketingom video igara i principima za hype. Često se ono što kompanije za igre obećavaju i isporučuju ne poklapa. Iako je to bio povremeni problem od početka sedme generacije konzola, bio je posebno relevantan problem u ovom dobu igara uživo. Iako se generalno shvata da se igre sa servisom uživo mogu ažurirati na vrijeme, tako da nedostajuće ili pokvarene funkcije ne treba smatrati kršenjem dogovora u poređenju sa kompletnim maloprodajnim igrama, industrija igara je previše skrenula na drugu stranu. 

Ovo je bio zahtev  zajednice jer su neki od tih fanova primijetili da konkurenti Sony, pa čak i Nintendo, rade svoj marketing za igre godinama unapred, i to osigurava da se njihovi fanovi raduju nečemu.  Čak i ako im treba godine da čekaju, što su uradili za nedavna izdanja poput Street Fighter 6 i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, važno je zadržati fanove angažovane i zainteresovane.

Najnoviji primer je Redfall. Dobili smo kombinaciju trejlera i pravih snimaka igranja za Redfall prethodnih godina do njegovog objavljivanja.  Međutim, sada je sasvim jasno da je stanje razvoja Redfall-a potpuno pogrešno predstavljeno, čak i uz dodavanje snimaka igranja.To je fanove dovelo u situaciju da sve dvostruko provjeravaju i ne vjeruju.

Očigledno je da ipak nije došlo dotle da se ne daje šansa developerima. Još uvijek postoje stvari koje je Microsoft uradio nedavno, kao što je odlično stalno praćenje Game Pass-a ili uspješno izdanje Hi-Fi Rush, koje održavaju dio tog povjerenja. Sada, Microsoft mora zaista da oduševi fanove i posmatrače onim što ima da pokaže. Imajući u vidu odloženi zahtjev da Microsoft nešto dobro i pokaže, fanovi sada pozivaju na preglede igara čak i ako se neće igrati sljedeće dvije do tri godine.

I zato je Aronovo obećanje toliko važno.

To znači da su igre koje ćemo vidjeti dobro u razvoju i da će biti objavljene bliže sada nego za tri godine. I uz to, ovo je sada sve što Microsoft dobija ili gubi. Xbok Games Showcase će biti uživanje sa Starfield Direct 11. juna 2023.

Podsjećamo da će event trajati oko 2 sata sa trideset minuta posvećenih Starfild. Pretpostavljamo da Bethesda neće imati problema popuni to vrijeme, ali nade se polažu da ćemo saznati lavovski dio finalizovanih detalja za igru.  Bethesda je dijelila preglede igre, ali to nije zaista prikazano na način da svi razumiju šta se dešava sa njom. Zaista, jedina stvar koju fanovi znaju o Starfieldu iznad svega je da je već više puta odlagan.

11. jun je blizu i nadamo se da nas Aron neće razočarati!
 

Slični članci

17.
Oct.
2023.
XBOX
Čini se da u ratu konzola neki studiji daju prednost PS5
06.
Jun.
2023.
XBOX
Xbox Game Pass je malo nedostajao u posljednje vrijeme sa samo nekoliko velikih naslova koji dolaze na uslugu svakog mjeseca, ali bi se sve to moglo promijeniti...
19.
Oct.
2022.
XBOX
Nacon je jedan od nezavisnih proizvođača kontrolera koji se trudi da dovede osjećaj i performanse po donekle nižoj cijeni. Kompanija često uključuje i m...