Blog
10.01.2024.
Autor: Stefan Starović-dugogodišnji autor magazina PLAY i ljubitelj vido igara i hardvera

Za one koji gaming shvataju ozbiljno

SteelSeries Apex Pro TKL bežična tastatura

Tastature su jedna od najvažnijih periferija za gejmere, i zato je jako bitno da svi oni ispred sebe imaju proizvod koji neće ograničiti njihove sposobnosti, već im unaprijediti gejming sekcije i biti koristan dugi niz godina. Uvijek je mudra odluka investirati u mehaničku tastaturu koja će otključati mogućnosti koje nijeste ni znali da imate u video igrama. Apex Pro serija tastatura od SteelSeries-a već godinama zadovoljava potrebe čak i najzahtjevnijih gejmera, a mi vam predstavljamo najnoviju bežičnu verziju SteelSeries Apex Pro TKL koja je pokupila razne nagrade od portala koji se bave hardverom. U nastavku otkrijte i zašto.

SteelSeries Apex Pro TKL Wireless

 

SteelSeries Apex Pro TKL nastavlja SteelSeries-ovu Apex Pro seriju, a tastatura pripada takozvanim tankeyless (TKL) mehaničkim tastaturama koje su postale popularne posljednjih nekoliko godina. TKL tastature su manjih dimenzija od standardnih, jer nemaju numerički dio, tako da ih korisnici mogu lako prilagoditi radu od kuće, a popularne su i kod ljudi koji nemaju veliku radnu površinu. Kao i prethodne tastature Apex Pro serije, i ova mehanička tastatura posjeduje Omnipoint prekidače, ali najnoviju verziju koja vam omogućava da podesite tačku aktiviranja određenih tastera. Na primjer, blago pritisnite taster da idete polako naprijed, a pritisnite ga do kraja za trčanje.

 

Prekidači imaju širi raspon podesivih tačaka aktiviranja nego ranije i sada se kreću od 0,2 do 4,0 mm. Apsolutna preciznost i do sada neviđene opcije podešavanja su vam na dohvat ruke. Omnipoint tasteri imaju i daleko brže vrijeme odziva od 0,7 ms, a testirani su i na 100 miliona pritisaka, tako da znate da pored fleksibilnosti dobijate i izdržljivost. Plastične ABS kapice su zamjenjene sa dvostrukim PBT plastičnim poklopcima sa prijatnom teksturom na vrhu. Gornja metalna ploča Serije 5000 indentična je aluminijumu koji se koristi za izradu aviona i prža ovoj tastaturi stabilnost i dugotrajnost.

OLED displej sa desne gornje strane je integrisan u kontrolni centar koj vam omogućava da promjenite podešavanja, profile, i da uživo vidite sve promjene koje se dese. Još jedna sjajna pogodnost sa kojom dolazi SteelSeries Apex Pro TKL je magnetni jastuk za zglobove, što rijetko možemo vidjeti uz TKL tastature. Tu je i pristupačni USB Type-A ulaz tako da ne morate da se zapetljate u kablove kada želite da priključite fleševe ili slične USB uređaje.

 

SteelSeries Apex Pro TKL je izvanredna tastatura za gejming koju možete podesiti na razne moguće načine da bi vas podržala u video igrama koje igrate. Izrađena je od kvalitetnih materijala što garantuje da ćete je dugo koristiti, dvadeset puta je brža od standardnih mehaničkih tastatura, a i vrijeme odziva je čak jedanaest puta brže.Tastatura nosi tutulu jedne od najbržih na svijetu, a već ovih praznika u GameS-u možete da testirate ovo priznanje.

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Blog
Igre je najbolje igrati u društvu i u krugu porodice. Ipak, ponekada je bitno odvojiti i vrijeme samo za sebe i odigrati i neke malo drugačije igre. K...
25.
Apr.
2024.
Focus on
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvijek ima neki novi trik u rukavu
25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.