Focus on
18.02.2023.

Hogwarts Legacy: Gdje naći mandragole

Ludi bili, ludi i ostali

Mandragore u nasleđu Hogwortsa su neke od najupečatljivijih smrtonosnih biljaka iz franšize o Hariju Poteru koje su poznate po svom jakomm kriku.

U Hogworts Legacy, igrači po prvi put nailaze na mandragore tokom svog prvog časa herbologije sa profesorom Garlikom, ali kasnije mogu da povećaju svoje zalihe mandragore na različite načine. Mandragore su jedna od mnogih zgodnih biljaka koje igrači mogu pronaći, kupiti ili uzgajati u Hogworts Legacy, a koje je relativno lako nabaviti. Mandragore su neophodne da biste ih uhvatili, jer ih igrači mogu koristiti da im pomognu u borbi protiv neprijatelja i napreduju u glavnim misijama priče.

Da bi nabavili mandragore, igrači mogu da kupe sjemenke mandragore ili potpuno odrasle biljke mandragore koje će koristiti odmah od Madam Green u prodavnici Dogweed and Deathcap u Hogsmidu. Biljke mandragore koštaju 500 zlatnih galeona svaka, ili igrači mogu kupiti sjeme mandragore za 800 zlatnih galeona. Kupovina sjemena mandragore omogućava igračima da sade i uzgajaju biljke mandragore u saksiji bilo koje veličine, uključujući i male saksije koje igrači prvi dobijaju u Herbologiji. Ovo je zgodno sve dok igrači ne dobiju sto za saksije sa velikim saksijama, a potrebno je 10 minuta da se uzgaja jedna serija mandragore u malom loncu kada se jednom posadi.

Da bi dobili više mandragore, igrači mogu opciono da kupe đubrivo od prodavaca kao što su Dogweed and Deathcap ili The Magic Neep za 300 zlatnih galeona kako bi povećali prinos biljaka. Kada igrači otključaju prostoriju zahtjeva, takođe mogu da uzgajaju mandragoru u velikim količinama koristeći opremu kao što su stolovi sa 5 malih saksija, što omogućava igračima da uzgajaju 5 biljaka mandragore istovremeno. Igrači mogu pronaći i iščupati mandragoru u sjevernim oblastima Zabranjene šume.

U Hogworts Legacy, mandragora se koristi kao oružje. Iako krik biljke mandragore može biti fatalan, igrači mogu koristiti vrisak mandragore da ošamute i oštete neprijatelje tokom borbe u ograničenom radijusu. Igrači jednostavno bacaju biljke mandragore na neprijatelje kao što su Ashwinders da bi oslobodili svoj gnijev. Da bi koristili mandragoru u borbi, igrači treba samo da drže dugme na lijevom ramenu LB ako koriste Xbox kontroler za pristup točku opreme i biraju mandragoru koristeći desni štap. Pritisnite LB u borbi da biste oslobodili vrisak korijena mandragore i povrijedili više neprijatelja.

Kada pratite glavne zadatke, ponekad je potrebno nabaviti i koristiti biljke poput mandragore za učenje novih čini. Na primer, za zadatak 1 profesora Garlicka, sticanje i korišćenje biljaka mandragore je preduslov za dobijanje čarolije Wingardium Leviosa kao nagrade.

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Focus on
Čovjek je uvijek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par prijedloga.
12.
Feb.
2024.
Focus on
Ljubitelji životinja su primetili pakovanje igre ARK NOVA na policama naših radnji. U čemu je tajna uspjeha ove igre?
10.
Feb.
2024.
Focus on
Originalni Shin Megami Tensei: Persona 3 je jedan od najvažnijih i najuticajnijih JRPG-ova svih vremena