Focus on
05.09.2023.

Male tajne STARFIELD majstora igre

Tips and tricks

Starfild je sada zvanično izašao!

Posle godina i godina čekanja, 12 mjeseci odlaganja i dosta kontradiktornih informacija, neke je prosto bilo strah da igru pokrenu. Kao jedna od najvećih, a možda i najboljih igara koju je objavila  Bethesda do sada, ima mnogo toga da prihvatite, mnogo toga da naučite i mnogo toga što slučajno možete da propustite dok ne prođete 40 sati igre. Nemojte biti na kraj srca, svima se to dešava!

Evo par saveta koji će vam pomoći da istražujete galaksiju igre Starfield. Možda će nekima biti smiješni i izgledati kao nešto osnovno, ali to je samo naizgled jer će Vas igra iznenaditi.

PRIČA

Starfildova glavna priča je veoma zabavna i fokusirajte na nju što je više moguće. Na taj način ćete otključati mnogo više univerzuma, više pratilaca i više resursa koji će vam pomoći na vašem putovanju. To ne znači da bi trebalo da izbjegavate sporedne zadatke u potpunosti. Ako postoji neki za koji ste zainteresovani, nema štete da ga odradite do kraja, ali je najbolje da ih sačuvate za vrijeme kada ispunite zahtjev visokog nivoa u glavnoj priči.

KISEONIK

Znamo koliko je disanje važno! Zbog toga – Nadogradite svoj kiseonik! Ovo može izgledati tako očigledno, ali je ipak važno ponoviti – unaprijedite kiseonik što prije možete i kad god možete. Nestanak kiseonika može biti veoma frustrirajući, pošto više nećete moći da trčite, ekran postaje pomalo zamućen, a čak i počinjete da dobijate štetu ako ne stanete da dođete do daha.

RESURSI

Znamo da znate ali da utvrdimo – Čuvajte svoje resurse. Pokupićete mnogo resursa tokom svog vremena unutar igre Starfield, i oni mogu biti veoma korisni za izradu. Oni takođe imaju tendenciju da budu prilično teški i tegliti ih okolo je užasno. Srećom, imate nekoliko opcija, možete ih čuvati u svom sefu u kućici i jednostavno ih zgrabiti kada je potrebno, staviti ih u svoj brod ili ih dati svom omiljenom pratiocu.

SKENER

Vaš skener nije običan! On krije nekoliko tajnih funkcija koje vam mogu pomoći da uštedite vrijeme i izbegnete frustracije. Prvi je da, dok imate odabranu misiju, otvaranje skenera će vam dati put koji treba da pratite, što mnogo pomaže kada ste na misiji i nije baš jasno kuda treba da idete.

Druga važna karakteristika je brz pristup vašem laseru za rudarenje. Jednostavno pritisnite jedan od okidača, ili tastere miša na računaru, dok je vaš skener aktivan da biste izvukli laser i počeli da siječete. Kada deaktivirate svoj skener, vaše prethodno opremljeno oružje će i dalje biti opremljeno.

KLIKĆI SAVE

Stvari mogu vrlo brzo krenuti loše u Starfieldu. Ako kažete pogrešnu stvar u razgovoru ili uđete na pogrešnu bazu, mogli biste se naći u borbi za svoj život koja vam možda neće ići na ruku. Rješenje je jednostavno – zloupotrebite opciju brzog čuvanja kad god nameravate da uradite nešto novo. Možda izgleda jeftino, ali će vam dugoročno uštedjeti mnogo frustracija.

PARE

Postoje desetine prodavaca raštrkanih širom univerzuma u ​​Starfildu, ali iskreno, vjerovatno ne bi trebalo da kupujete mnogo od njih. Naravno, pokupite nekoliko predmeta za liječenje ako želite, ili uzmite nekoliko odjevnih predmeta za koje mislite da su u trendu, ali nemojte trošiti svoje teško zarađene kredite za prostor na oružje ili svemirska odijela. Naići ćete na toliko njih na svojim putovanjima da ćete vjerovatno plivati u opremi za samo nekoliko sati.

SVAŠTARENJE NIJE OPCIJA

Kada uđete u napušteni brod ili u bazu, ili čak samo u nasumičnu sobu, dočekaće vas stotine predmeta koje možete pokupiti. Ne bi trebalo da ih uzimate. Velika većina njih uopšte ne vrijedi mnogo, a neki od njih mogu postati prilično teški. Uzmite ono što vam je potrebno i ono što možete da koristite i ostavite 19 biljaka u saksiji.

BOOSTPACKS

Boostpacks su jedna od najkorisnijih opreme u Starfield-u, koja vam daje mnogo širi opseg kretanja i pruža vam dodatnu zaštitu. Kada vam prvi put kažu nešto o boostpackovima, likovi će pomenuti da su vam otključali opciju letjenja, ali definitivno nisu. Umesto toga, moraćete sami da otključate perk Boostpacks prije nego što možete da poletite u nebo.

SPAVANJE

Spavanje u krevetu ima brojne fantastične prednosti, uključujući potpuno izlječenje, iako neće izliječiti bolesti kao što su kontuzije. Takođe vam daje buff pod nazivom Dobro odmoran, što vam daje zgodno povećanje iskustva za 10%. Ako ste romantično uključeni i spavate u krevetu sa svojim partnerom, dobićete malo bolji efekat, Emocionalnu sigurnost, koji daje 15% buff. Interesantno!

 

You Might Also Like

 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Focus on
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvijek ima neki novi trik u rukavu
28.
Mar.
2024.
Focus on
Čovjek je uvijek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par prijedloga.
12.
Feb.
2024.
Focus on
Ljubitelji životinja su primetili pakovanje igre ARK NOVA na policama naših radnji. U čemu je tajna uspjeha ove igre?