Focus on
20.11.2023.
Autor: Džoni Kvid

Da li godišnji ciklus COD igara treba da se prekine?

Recenzija Call of Duty

Nijesam bio toliko umješan u igrici Call of Duty već dugo, od Black Ops 4. Još jedna igra sa problematičnim izdanjem, s obzirom na nedostatak kampanje. S jedne strane, ova igra ima neke od najboljih osnovnih igranja od moje omiljene ere Call of Duty igara, a sa druge strane-nedostaje mu suština i previše se oslanja na nostalgiju.

Igranje kampanje  od 15 misija u Call of Duty Modern Warfare 3 me je navelo da se zapitam da li je za ovu igru bolje da uopšte nemam kampanju. Zasluga Sledgehammer Games-a, naizgled je razvila ovu igru u mnogo kraćem  vremenskom periodu od većine godišnjih izdanja, pogotovo jer je upravo objavila Vanguard prije dvije godine.

Ali, u isto vrijeme, ovaj pristup pokazuje koliko je ovaj razvojni ciklus neodrživ i nezdrav, sa najneurednijom i najgorom kampanjom u franšizi do sada. 15 misija su varljive, jer ih igrači mogu završiti za tri do pet sati; mnogo kraće od prethodnih igara.

Radnja izgleda kao malo proširena i preuređena verzija MW2 iz 2022. sa istim negativcem. Čak se završava na frustrirajućoj i čudnom cliffhanger-u. Ipak, tu i tamo postoje povremene „tradicionalne“ kinematografske misije linearne kampanje pune akcije.

Čak ni oni nisu savršeni. Na primjer, početna misija Operacija 627 je divlja i zabavna avantura bjekstva iz zatvora, ali čak ni ona ne traje dovoljno dugo. Što je još gore, nastavak kampanje No Russian, Putnik je nepotrebno kontroverzan i eklatantan u svom kontekstu. Ako postoji neka igra u kojoj možete bezbjedno da preskočite kampanju i ne propustite je, ovo je ta.

Igranje bez ružičastih naočara

 

Multiplayer ostaje kralj u Modern Warfare 3 i tu će većina ljudi verovatno provoditi svoje vreme. Još jedan čudan izbor od Sledgehammera, ali razumljiv s obzirom na oštru vremensku liniju razvoja.

Kao neko ko je ušao u serijal odmah nakon Black Opsa, ovo je bio skoro moj prvi put da provjeravam Rundown, Karachi  i druge mape. Priznajem da većina ovih mapa nije najbolje ostarila, posebno sa trenutnim sistemima brzog kretanja.

Prošlogodišnji MW2 nije imao solidne mape. Nažalost, taj trend se nastavlja i ove godine sa najnovijom igrom. Neki od njih su fantastični, kao što su Terminal, Invasion i Skidrow, dok je većina ostalih bila bolje da ostane zaglavljena u 2009. Mada moram priznati da su  zabava i adrenalin bili na visokom nivou, što se i očekuje od svakog COD naslova.

Pokreti i gameplay

MW3 l ima najbolje kretanje u igri, kao i celokupni game play još od njegove ,,zlatne ere,,. Novi dodaci kao što je Tac Stance dopunjuju glatku i poboljšanu mehaniku povratka, kao što je slide canceling i dolphin diving.

U ovoj igri nema ni sekunde zastoja, što volim. Kao prosječan igrač CoD igara, mogu reći da je brzina ove igre nevjerovatna i tačna, što me je konstanto navodilo da se takmičim sam sa mobom i poboljšavam svoje vještine.

Ovo rezultira pametnom ravnotežom između brzine i težine. Iako možete brzo pronaći neprijatelje, potrebna vam je vještina sa raznovrsnim i impresivnim oružjem da biste uspjeli. Krosover svih MW2 oružja i većine kozmetike takođe znači da ova igra ima fantastičnu i poznatu osnovu i za postojeće fanove.

Ostaje nada

Igrači koji traže najbolje dijelove MW3, trebalo bi da gledaju van uobičajenih zamki kampanje i multiplayera. Umjesto toga, režimi igre kao što je Ground War nude neke od najboljih i najuzbudljivijih trenutaka u ovoj avanturi. Ground War mi je pružio visokokvalitetno iskustvo, poput Battlefield 3, koje mi je već neko vrijeme jako nedostajalo. To je zbog njegovih ogromnih mapa, velikog broja igrača i napada vozila po zemlji i nebu.

U isto vrijeme, Treyarch je napravio jedinstven, ali dobrodošao pogled na zombije sa operacijom open-world Deadbolt svijetu.

Na kraju, Modern Warfare 3 postavlja pitanje da li ovaj godišnji ciklus treba da se nastavi ili ne. Skoro polovina igre se osjeća kao podmetnuta, kao što je kampanja koja se zaboravlja. U međuvremenu, druga polovina ima mješovite rezultate u slučaju mapa za više igrača. Ako se igrači bave zaista posebnim djelovima MW3, kao što su njegova izuzetna poboljšanja igranja i spektakularni alternativni modovi kao što su zombiji i Ground War, otkriće da tamo negdje postoji dostojno iskustvo-ono pravo CoD iskustvo.

Call of Duty - Modern Warfare 3 je izašao za Playstaion 5, Playstation 4, Xbox konzole i za PC

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

02.
Dec.
2023.
Focus on
Društvene igre možete igrati sami, ali je uvijek interesantnije porodično ili sa prijateljima
30.
Nov.
2023.
Focus on
Društvene igre ponovo ulaze u modu! Čini se da smo se malo umorili od igranja na računaru, sami u svoja četiri zida. Ukoliko razmišljate o...
17.
Oct.
2023.
Focus on
Ako ste fan FIFA serijala, ne brinite, nećete biti razočarani – i ovogodišnja igra će vam pružiti dosta zabave. Ali ako ste ljubitelj fudbala i ...
15.
Oct.
2023.
Focus on
Assassin's Creed Mirage nudi zanimljivog novog protagonistu po imenu Basim, ali poređenje sa drugim protagonistima franšize daje neočekivane rezul...
09.
Oct.
2023.
Focus on
Play!Zine je nedavno objavio recenziju igre Starfield, i mi Vam je prenosimo.
06.
Oct.
2023.
Focus on
Povratak u prošlost na više načina.
05.
Sep.
2023.
Focus on
Uživajte u fantastičnoj igri STARFIELD uz ovih par savjeta.
04.
Aug.
2023.
Focus on
Idealno je vrijeme da uđete u svijet društvenih igara
20.
Jul.
2023.
Focus on
Od kontrolisanog sprinta do preciznog proigravanja i zakucavanja u reklamne ograde, nova FIF…nova fudbalska igra EA Sports FC 24 donosi veliku količin...