Focus on
09.11.2022.

God of War Ragnarok VS God of War

2022 VS 2018

God of War Ragnarok recenzije su u toku. Ono što se piše, i ocjene koje igra dobija samo krunišu igru kao najbolje ocjenjeno PlayStation 5 izdanje do sada- Ukoliko ste se zapitali kakve su recenzije u poređenju sa igrom iz 2018 tu je naš podsjetnik.

Igra God of War 2018 je bila ogroman uspjeh, pa su očekivanja od God of War Ragnarok uvijek bila velika. Dok fanovi tek treba da igraju igru, profesionalne kritike kažu da je God of War Ragnarok jedno od najboljih novih izdanja igara ove godine. Recenzije God of War Ragnarok ukazuju na skoro univerzalno priznanje za najnovije napore kompanije Sony Santa Monica. Mnogo pohvala je usmjereno na grafiku, priču i igru, pri čemu je malo njih uopšte pronašlo mnogo grešaka u igri. Ne samo da su mnogi kritičari bili impresionirani glavnom pričom igre, već su bili impresionirani sporednim misijama Boga rata Ragnaroka, što je možda ključna oblast u kojoj Ragnarok uspjeva da nadmaši svog prethodnika iz 2018.

 

Igra God of War Ragnarok odvija se nakon događaja iz trilogije grčke mitologije,a Kratos se učvršćuje u svijet nordijske mitologije. Ova verzija Kratosa je starija i smirenija od mlađeg Kratosa, pokušava da pronađe mir osnivanjem porodice i odlaskom iz svoje užasno nasilne prošlosti. Kratos i njegov sin Atreus kreću na putovanje sa namjerom da pospu pepeo svoje pokojne žene tj. majke, a rezultat je avantura puna nevjerovatnih preokreta, bitaka prepunih akcije i intenzivnih sukoba sa različitim figurama iz nordijske mitologije. Osim što je promjenila okruženje i priču, igra God of War iz 2018. godine napravila je neke drastične promjene u jezgru igre, prebacivši se na kameru preko ramena i značajno preuredivši borbu. Ovo je sigurno bio rizičan potez, ali može se reći da se mnogo isplatio, jer je God of War zaradio impresivnu ocjenu 94 na Metacritic-u, što je čini jednom od najbolje ocjenjenih video igara svih vremena.

 

God of War Ragnarok prati stope igre iz 2018. godine, pokazujući fanovima šta se dalje dešava u životima Atreusa i Kratosa. To znači završiti sagu o nordijskoj mitologiji, što znači da su ulozi u Ragnaroku veći nego ikada ranije.

Što se tiče igranja, God of War Ragnarok je prirodan nastavak igre iz 2018. godine, čineći poboljšanja bez ponovnog izmišljanja točka kao što je to učinio prethodni unos.  Kao i God of War iz 2018., God of War Ragnarok je od kritičara dobio ukupnu ocjenu 94. To znači da su dvije igre izjednačene u pogledu rezultata pregleda, što je ohrabrujuće za sve fanove God of War koji su se radovali Ragnaroku.

 

Slični članci

28.
Mar.
2024.
Focus on
Čovjek je uvijek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par prijedloga.
12.
Feb.
2024.
Focus on
Ljubitelji životinja su primetili pakovanje igre ARK NOVA na policama naših radnji. U čemu je tajna uspjeha ove igre?
10.
Feb.
2024.
Focus on
Originalni Shin Megami Tensei: Persona 3 je jedan od najvažnijih i najuticajnijih JRPG-ova svih vremena