Nintendo
10.03.2023.

Kako sačuvati slike i snimke iz igara sa Nintendo Switch konzole:

Svi volimo da se hvalimo kako dobro igramo

Prvobitno objavljen 07.03.2021

 

Pitali smo Nikolu Jovanovića kako uspjeva da snimi svoje slike iz igara i podijeli sa svima. Proces je jednostavan.

Switch konzola od početka nudi mogućnost da pravite screenshotove ili hvatate kratke klipove do 15 skundi iz igara. Do sada su se ti snimci čuvali na internalnoj memoriji ili microSD kartici ali sistem je dozvoljavao samo da ih podijelite na Facebooku ili Twitteru. Iskreno, ko još deli slike i snimke iz igara na tim mrežama? Ne znamo šta je Nintendo mislio, da smo u 2010. godini i dalje? Ipak u posljednje vrijeme su riješili da usliše molbe fanova i da učine proces vađenja slika i snimaka... pa ne možemo reći lakšim, ali da kažemo – mogućim, sa uvođenjem nove opcije dodate u jednom od posljednjih updejtova sistema.

Sada je moguće prebaciti slike i snimke direktno na pametni telefon ili tablet na sljedeći veoma interesantan način:

  1. Uđite u ALBUM, i odaberite sliku ili video koju želite da prebacite.
  2. Ispod opcije POST koja se koristi za FB i Twitter, nalazi se nova opcija “Send to Smart Device” izaberite je
  3. Zatim dobijate opciju da izaberete i više slika ili snimaka odjednom sa drugom opcijom “Send Multiple”
  4. Kada ste izabrali šta želite da pošaljete dobićete prvi QR kod na Switch ekranu koji treba skenirati mobilnim telefonom. Bilo koja besplatna aplikacija za skeniranje QR koda će pomoći.
  5. Skeniranjem QR koda dobićete razne podatke u aplikaciji, ali treba obratiti pažnju samo na polje Password i isti iskopirati
  6. Na vašem pametnom telefonu ili tabletu, uđite u WiFi podešavanja i videćete switch_ i neke brojeve, povežite se na taj WiFi network (vaš Switch) i unesite password koji ste dobili gore.
  7. Nakon ovog koraka ako ste se uspješno povezali, na ekranu Switcha pojaviće se drugi QR kod, kada ga skenirate dobićete na telefonu otvorene slike i snimke koje ste označili za prebacivanje pa ih je odatle moguće sačuvati na memoriju telefona i kasnije podjeliti gdje želite.

Napomena: Ukoliko koristite Apple uređaj, da bi ste sačuvali medije kada se učitaju u poslejdnjem koraku možda ćete morati da izaberete opciju u ćošku da se stranica otvori u Safariju prvo. Takođe često nije moguće sačuvati u telefon sve prebačene medije odjednom, već morate jedan po jedan.

Cijeli ovaj postupak djeluje kao da hakujete nešto ili da koristite nekakav homebrew ali ne, ovo je zapravo Nintedovo trenutno zvanično rješenje. Nadamo se da će dijeljenje snimaka i slika biti malčice jednostavnije na sljedećoj Switch konzoli.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...