Nintendo
10.03.2023.

Mario Amiibo pokorava svet!

Znate li šta je Amiibo?

Šta su amiibo?

Amiibo su interaktivne figure i kartice koje rade sa vašim igrama. Dodirnite amiibo dok igrate kompatibilni Nintendo Switch, Nintendo 3DS ili Wii U softver i otkrićete iznenađujuće nove funkcije! amiibo ima različite efekte u zavisnosti od igre: možete otključati nove modove, oružje ili prilagođavanje likova, ili čak povećati sposobnosti svog amiibo-a da ga pretvorite u svog savršenog partnera - ili u strašnog neprijatelja!  Uz dodatak za NFC čitač/pisač (prodaje se zasebno), takođe možete da koristite amiibo sa Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL i Nintendo 2DS!

 

Amiibo dolazi u različitim oblicima

Neki amiibo su figure, dok su drugi karte, ali se ponašaju na isti način i mogu da rade iste stvari bez obzira u kom su obliku! Ako imate kompatibilan amiibo, možete ga dodirnuti dok igrate kompatibilni softver da biste pojačali svoju igru na različite načine!

 

Otključajte novi sadržaj!

Možete pristupiti novom sadržaju u svojim igrama uz amiibo! Nabavite dodatne stvari, upoznajte nove likove i još mnogo toga kada koristite amiibo u kompatibilnom softveru.  U The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ako dodirnete Wolf Link amiibo, možete pozvati Wolf Link-a da se pojavi u igri i pridruži vam se kao partner.  U Animal Crossing: New Leaf, ako dodirnete kompatibilni amiibo možete pozvati životinje u svoj grad da ga posjete. Možete ih čak zamoliti da se dosele!

 

Dobijte novi izgled!

Možete da promjenite izgled likova u igri i proširite svoje opcije prilagođavanja tematskim kostimima koristeći amiibo u kompatibilnom softveru.  Ako dodirnete kompatibilan Splatoon amiibo u Splatoon 2, možete se sprijateljiti sa njima i otključati novu opremu koju će vaš Inkling nositi!  U međuvremenu, u Poochy & Yoshi's Woolly World, možete da dodirnete amiibo da biste otključali Zoshi šablone zasnovane na tom liku - pogledajte kako bi Yoshi izgledao kao Mario, Kirbi, Donkey Kong i još mnogo toga!

Otvorite nove izazove!

U određenom kompatibilnom softveru, možete pristupiti potpuno novim misijama pomoću amiibo-a.  Ako dodirnete Alm ili Celica amiibo u Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, možete otključati posebnu tamnicu u kojoj ćete se boriti sa boss-ovima i sakupljati predmete.  U međuvremenu, u Picross 3D: Round 2, možete da dodirnete amiibo da biste otključali posebne zagonetke zasnovane na klasičnim Nintendo likovima!

Pojačajte zabavu!

U Mario Party: Star Rush, dodirivanjem amiibo figure iz Super Mario kolekcije omogućavate tom liku da vam se pridruži kao saveznik u Toad Scramble. U drugim režimima, možete igrati kao amiibo lik, primati posebne blokove kockica ili dobiti druge bonuse!  U Animal Crossing: amiibo festivalu, dodirivanje amiibo figure Animal Crossing vam omogućava da koristite taj lik kao brojač društvenih igara. Takođe možete koristiti Animal Crossing amiibo kartice za igranje zabavnih mini igara!

 

Obučite moćnog borca!

U nekim igrama, možete da izgradite svoje amiibo sposobnosti dok igrate, što vam omogućava da kreirate amiibo lik samo za vas!  U Super Smash Bros. za Nintendo 3DS i Wii U, amiibo može biti obučen kao vaš najjači saveznik, ili vaš najžešći protivnik. Uvedite amiiboa u akciju kao figuralnog igrača, a zatim se borite uz njega ili protiv njega. Što se više figurični igrač bori, to će biti viši nivo, a čak će i pokupiti taktiku od bilo kojeg protivnika sa kojim se bori!

Jedan amiibo, više igara

Jedan amiibo može da se koristi sa više igara, dodajući potpuno novi nivo zabave vašim omiljenim naslovima. Čak i ako imate podatke igre Super Smash Bros. za Wii U sačuvane na vašem amiibo-u, i dalje možete da ih koristite za otključavanje sadržaja u mnogim drugim igrama!  Igre kompatibilne sa amiibo-om su podijeljene u dva tipa:  

Čitanje/pisanje  

Neki softver može da čita i upisuje određene podatke u i iz amiibo-a, tako da se vaše amiibo sposobnosti mogu mijenjati dok igrate.

Čitanje  

Ostale igre čitaju samo podatke iz amiibo-a; na primer, dodirivanje amiibo-a može dovesti taj lik ili neke od njegovih atributa u igru!

Moguće je sačuvati samo podatke iz jedne igre koja koristi funkciju čitanja/pisanja na amiibo u bilo kom trenutku, ali amiibo se može koristiti sa igrama koje koriste funkciju čitanja bez obzira da li imaju sačuvane podatke ili ne. 

Nego, da li znate šta se slavi 10. marta?

 

Uoči 10. marta, dana koji se se svetu slavi kao Super mario dan, nekoliko amiibo likova iz Mario serije dobija ponovljena izdanja i obnavljaju zalihe širom svijeta. Ista je situacija i kod nas!

 

Brojni odabrani amiibo iz Mario serije su popunjeni prethodnih dana kako bi sve bilo spremno za  ovogodišnji 10. mart. Amiibo figure zasnovane na Mario likovima su konstantno neke od najpopularnijih u Nintendo katalogu figura koje se mogu skenirati. Games radnje se ne razlikuju u ovome od ostatka svijeta.

Prva linija amiibo-a lansirana je 2014. kao kolekcionarske figure sa NFC čipovima u bazi. U uvodu teksta smo Vas upoznali sa osnovama rada amiibo figura ali ukratko - Ove figure se mogu skenirati i registrovati na određenim Nintendo konzolama, obično za otključavanje bonus predmeta i kozmetike kao što su jedinstveni dizajn jedrilice u The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, kostimi likova u Fire Emblem Engage i ekskluzivna oprema u Splatoon 3.

Novi amiibo se obično otkrivaju uporedo sa velikim izdanjima igara ili kao deo tekuće linije poput serije amiibo Super Smash Bros. koja je nastavila da povremeno dobija novekomade. Oni koji požele da dobiju amiibo zasnovane na likovima iz serije Mario to mogu učiniti već sada. Ovi likovi uključuju karaktere poznate kao Mario, Luigi, Peach, Bowser i Donkey Kong.

Mnogi amiibo su poznati po tome što ih je teško pronaći zbog njihove popularnosti i po tome što se ne dopunjavaju redovno, kao što je Animal Crossing linija amiibo kartica koje su dostigle nevjerovatno visoke cijene onlinei.

Ponovno štampanje za ove Mario amiibo dešava se u istoj nedelji kada i Mar10 Day koji Nintendo proslavlja ponudom novog Switch paketa koji dolazi sa jednom od tri Mario igre, kao i naljepnicama zasnovanim na filmu The Super Mario Bros. Na žalost, nama ovaj model kasni zbog sporijeg prevoza i ponude koja je izašla tek juče. Pored toga, film Super Mario Bros. će se premijerno prikazati za manje od mjesec dana, što znači da je sada veoma dobar trenutak za one koji žele da nabave svoje omiljene Mario igre i igračke.

Slično tome, neki Zelda amiibos su ponovo štampani uoči lansiranja The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ovog maja. Ovo pokazuje da bi se neki stari amiibo mogli vratiti na police prodavnica uoči budućih izdanja ključnih Nintendo franšiza. Ovo bi na kraju mogla biti dobra vijest za one koji pokušavaju da pronađu stariji i ređi amiibo kod prodavaca, a ne kod prodavaca polovne robe na sajtovima.

Sa Switch igricama kao što su Pikmin 4 i Metroid Prime 4 koje već imaju amiibos povezane sa svojim franšizama, oni koji pokušavaju da nabave starije amiibo igre po pristojnim cijenama mogu uskoro dobiti svoju šansu. Svakako, tu smo za Vas i slobodno nam javite ukoliko imate nekih želja.

 

 

 

 

 

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...