Nintendo
12.01.2024.

Stiže nam Switch 2 ove godine

Analitičari licitiraju cenu od oko 400 dolara

Dosta je najava i predviđanja za ou 2024. godinu, a jedno je zaista interesantno i tiče se kompanije Nintendo.

Svakih nekoliko mjeseci pojavljuje nova serija glasina o Nintendo Switch 2, ohrabrujući fanove da se pripreme za najnoviji dodatak nasleđu Nintendo konzole. Uprkos ponovljenim tvrdnjama kompanije Nintendo da Switch 2 nije u razvoju, i dalje se šuška o kompletima za programere i tajnim Switch 2 demonstracijama koje se dešavaju na tajnim lokacijama.

Izvršni direktor Kantan Games, dr Serkan Toto je u razgovoru za GamesIndustry objavio je svoja predviđanja za 2024. godinu, što uključuje Nintendo konzolu nasljednika Nintendo Switch i to za 400 dolara uz mogućnost da se cijena igara poveća na 70 dolara.  "Konačno je došlo vrijeme za nasljednika Switcha, iako mogu da kažem da je 'Pro' model zaista postojao i određeni programeri su već radili sa dev kitom," rekao je Toto. "Vjerujem da će sljedeći hardver stići 2024. za 400 dolara. Postoji velika šansa da će igre koštati i više: 70 dolara."

On kaže da će Switch 2 vjerovatno biti više iteracija Switcha, a ne neka nova revolucionarna konzola. On kaže da, iako bi Nintendo mogao dodati zvona i zviždaljke na konzolu sljedeće generacije, ona će zadržati prenosivu funkcionalnost.  "Sljedeći sistem će verovatno biti iteracija, a ne revolucija. Nintendo bi mogao da doda nekoliko zvona i zviždaljki na uređaj, ali će biti sličan trenutnom Switch-u. Pošto postoje Pokemoni povezani sa igranjem iz ruke, nema šanse da će Nintendo odustati od funkcije prenosivosti za svoju sljedeću veliku stvar."  

Tom Wijman iz Newzoo-a u istom postu na GamesIndustry takođe predviđa da će Nintendo lansirati nasljednika Switch-a 2024. „Nintendo Switch 2 će biti lansiran 2024. sa dugo očekivanom 3D Mario igrom," rekao je Wijman. "Nakon što je prihvatio digitalni izlog, Nintendo će omogućiti korisnicima da prenose između Nintendo naloga na Svitch 2; nema više pravljenja biblioteke igara od nule."

Obožavaoci Nintenda su na društvenim mrežama izrazili svoja mišljenja u vezi sa predviđanjima dr Totoa za Switch 2, i dok su neki uzbuđeni zbog mogućnosti da nova konzola izađe ove godine, drugi se osjećaju rezignirani osjećajem koji je deja vu. Za mnoge ova predviđanja izgledaju kao najnovija runda glasina da se kažu slične stvari kao u posljednjoj seriji.

Nintendo Switch je prodat u 132,91 miliona jedinica širom svijeta do novembra 2023. godine, prema procjenama VGChartz. Switch je prodao oko 1,67 miliona jedinica u novembru 2023. godine, što je pad od 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Da li vjerujete u ovo predviđanje?

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...