Nintendo
07.03.2024.

Da li će ovo biti teška godina za Nintendo?

Switch 2 je proklizao u 2025. godinu

Prvo nismo dugo ništa znali a mnogo smo nagađali.

Onda smo dobili informacije o Switch 2 konzoli ali radost nije dugo trajala.

Kašnjenje Switch 2 znači da Nintendo čeka mnogo teža godina nego što su se investitori mogli nadati, opšte je mišljenje analitičara. Ova perspektiva je ponuđena kao dio šireg pregleda potencijalnih efekata ovog poteza koji se široko izvještava, kako za Nintendo, tako i za potrošače. Japanski gejming gigant i dalje odbija čak i da prizna da je njegova sljedeća konzola na pomolu, glasine o predstojećem sistemu, uslovno nazvanom Switch 2, skupljaju se godinama. Izveštaji o Nintendovom sledećem hibridnom uređaju ponekad su bili kontradiktorni a nešto štose čini kao  insajderski konsenzus počelo je da se pojavljuje oko avgusta 2023. godine, kada je nekoliko izvora tvrdilo da će Switch 2 biti lansiran 2024. godine.

Neki novi dokazi sugerišu da je Nintendo već odlučio da svojoj sljedećoj konzoli doda jednu veoma traženu funkciju. Izvještaj koji se nedavno pojavio je sada sugerisao da će Switch 2 proklizati u 2025. godinu, a Nintendo navodno namjerava da ga objavi u prvom kvartalu sljedeće godine.

Iako su razlozi za navodno interno kašnjenje i dalje nejasni, vjerovatno je da će taj potez rezultirati manjim brojem ekskluziva za Switch i izazovnijom fiskalnom godinom za Nintendo. To je naveo i Serkan Toto, izvršni direktor analitičke firme Kantan Games sa sjedištem u Tokiju, koji je nedavno razgovarao sa Bloombergom o implikacijama Nintenda da se uzdrži od izdavanja nasljednika Switch konzole osmu godinu za redom.

Ovaj priznati analitičar je ocjenio da će Nintendo spisak igara i dešavanja biti prilično miran ove godine. Razrađujući ovu temu on predviđa da će Nintendo vjerovatno zadržati svoje najavljene hit naslove dok ne izađe sljedeća konzola. Switch bi mogao da doživi pomalo  lošu godinu sa pojačanjem fokusa na rimejkove, dok originalna izdanja budu samo statisti. Od šest predstojećih Switch igara koje je Nintendo nedavno prikazao investitorima, polovina su rimejkovi ili remasteri. Nintendo originalni naslovi uključuju pomalo čudne Another Code: Recollection — objavljen ovog petka, 16. februara i Metroid Prime 4, za koji je sve veća vjerovatnoća da će preskočiti Switch, pošto je najavljen još 2017. i još uvek čeka za otkrivanje igre, i nema veze sa datumom izlaska.

2024 godiine će biti mnogo teže za Nintendo bez novog uređaj. Oslanjanje na Switch osmu godinu zaredom sigurno će rezultirati izazovnim periodom za giganta, a najava Switch 2 takođe će navodno smanjiti prodaju postojeće konzole.

Mada, Nintendo uvek zna da iznenadi i mislimo da će to uraditi i sada. na nama je samo da čekamo.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
24.
Feb.
2024.
Nintendo
Zelda serijal ima nevjerovatan broj fanova i naklonost kritičara. Možemo govoriti o vrijednostima igre, ali i o likovima u njoj. Zelda igre se odvijaju hilja...