Nintendo
26.03.2024.

Najvrijednije Amiibo figure

Tokom godina, Nintendo je proizveo i izdao više od 150 jedinstvenih amiibo figura. Nekih desetak je teško nabaviti. Nekoliko amiibo figura dobilo je ekskluzivne otiske za region ili nevjerovatno ograničene količine i nikada više nisu dopunjene. Proizvedeno je nekoliko zlatnih izdanja postojećeg Monster Hunter amiibo ali nikada nisu stigli na police. To je zato što su oni bili ekskluzivni za pobjednike takmičenja. Pošto postoji samo nekoliko jedinica svake od njih, neće se naći na listi jer nisu bile u redovnoj prodaji. Amiibo sa liste su oni koji su u nekom trenutk ubili izdati bez obzira na to koliko su male biile količine. Ali, kojih je to deset najređih amiiboa koji se možda nikada neće vratiti na police prodavnica?

Most Monster Hunter Stories amiibo

Ova linija amiiboa je objavljena samo u Japanu. Samo to osigurava da se prodaju za mnogo novca! Pošto su proizvedene za prethodnu igru Monster Hunter, gotovo je sigurno da nikada nećemo vidjeti zalihe za bilo koju od ovih figurica.

 

The Splatoon alternate colors 3-pack

Proizvedena su dva Splatoon paketa od tri pakovanja koji sadrže Inkling Girl, Inkling Squid i Inkling Boy. Onaj koji nije vrijedan sadrži narandžastu Inkling Girl, zelenu Inkling Squid i plavu Inkling Boy. Taj je objavljen zajedno sa lansiranjem originalne Splatoon igre i košta oko 20 dolara. Onaj koji je veoma vrijedan sadrži zelenu Inkling Girl, narandžastu Inkling Squid i ljubičastu Inkling Boy. To je bilo jednokratno ponovno izdanje 2015. koje je dobilo vrlo male količine. Ovih dana, cijeli paket od tri košta oko 150 dolara u savršenom stanju.

Qbby

Qbby je najrijeđi amiibo koji postoji. Objavljen je samo u Japanu i to isključivo sa upakovanom verzijom Bye-Bye BokBoy-a. Pošto Qbby nikada nije objavljen u nekoj drugoj zemlji, često ide i preko 300 dolara. Ko je znao da će najrijeđi amiibo biti jednostavan bijeli kvadrat sa tačkastim očima!

 

The Metroid: Samus Returns 2-pack

Nisu samo i Japanu privilegovani za neka specijalna izdanja. Ove figurice Samusa i Metroida proizvedene su isključivo kao dva pakovanja u Sjedinjenim Državama. Nakon što su rasprodate, više se nisu proizvodile. Danas ih ne možete pronaći za manje od 150 dolara i oni su neki od najređih amiiboa! Nemojte ih mješati sa Metroid Dread Samus i EMMI amiibo figurama jer su te dve zapravo bile proizvedene u prevelikom broju primeraka i generalno se prodaju za manje od 10 dolara.

Pikmin

Pored odlične igre postoji i amiibo koji se upravo zove „Pikmin“! Proizveden je za Hey! Pikmin igru na Nintendo 3DS, i prikazuje svih pet tipova Pikmin odjednom. Proizveden je samo jednom i nikada više, zbog čega košta najmanje 70 dolara korišćen a novi u kutiji košta još više.

Poochy

Veliki broj rijetkih amiibo figura na ovoj listi proizvedeno je tokom kasne 3DS ere, a Poochy nije izuzetak. Odštampan je jednom za igru Poochy + Yoshi's Woolly World i nikada više. Biće teško naći ga za manje od 70 dolara. Novo se trenutno ne nudi ni u jednom oglasu.

Mega Yarn Yoshi

Ekskluzivno objavljen za Toys”R”Us 2015. godine, Mega Yarn Yoshi se prodavao za 40 dolara i zapravo je dobio tonu zaliha. Nažalost, kada je sve rasprodato, rasprodato je. Nintendo je odlučio da objavi Yoshi's Crafted World na Switch-u umjesto da prenese Yoshi's Woolly World, što znači da će i ta igra i ovaj amiibo vjerovatno ostati zaboravljeni u godinama koje dolaze.

 

Gold Mega Man

Teško je reći da li se ovo zaista računa kao pravi amiibo serija Super Smash Bros., ali ima osnovu. Ovo je objavljeno kao dio kolekcije Mega Man Legacy na Nintendo 3DS ograničeno izdanje. Kutija u kojoj dolazi je potpuno prazna i bijela, tako da ako vidite listu sa takvim pakovanjem, vjerovatno je legitimna.

 

Gold Mario Power-Up Band

Ovo je ograničeno izdanje pojačanja za Nintendo tematski park, i on je rasprodat,  najvjerovatnije zauvijek. 

 

Solaire of Astora

Ovaj amiibo je malo drugačiji od ostalih. Nije najrjeđi amiibo na ovoj listi, ali ima više falsifikovanih jedinica od ostalih zajedno. Falsifikovani Solaire amiibo su obično nevjerovatno jeftini, a unutra nemaju NFC čip. To znači da ne rade kada pokušate da ih koristite u igri. Budite veoma oprezni kada kupujete ovu figuru polovnu!

 

 

Imate li i neki retki amiibo u svojoj kolekciji?

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...
24.
Feb.
2024.
Nintendo
Zelda serijal ima nevjerovatan broj fanova i naklonost kritičara. Možemo govoriti o vrijednostima igre, ali i o likovima u njoj. Zelda igre se odvijaju hilja...