Nintendo
19.04.2021.

Šta smo videli na Nintendo Indie World Showcase

Preko 20 noviteta

Nintendo je završio svoj najnoviji Indie World Showcase sa preko 20 indie igara iz celog sveta koje stižu na Nintendo Switch.

Neke već ovog meseca možemo igrati a na neke ćemo sačekati malo duže. Akcenat večeri je bila igra Night School's Oxenfree 2: Lost Signals ali daleko od toga da ostale igre nisu ostavile dobar utisak. Ukoliko niste odgledali ovo predstavljanje, evo kratkog pregleda onoga što smo videli.

 

OlliOlli World: Sledeća u nizu serija skateboard igara od Roll7. OlliOlli World ima iste čvrste skateboarding kontrole platformiranja na koje su fanovi navikli ali sa nekim novim trikovima. Veći svetovi, skrivene tajne i još mnogo toga stiže ove zime.

 

 

OXENFREE 2: Lost Signals: Night School Studio daje nastavak svog indie hita Oxenfree. Lost Signals je smešten pet godina nakon događaja iz originalne igre. Riley se vraća u svoj rodni grad Camena kako bi istražila misterioznu radio frekvenciju koja uznemirava grad. Lost Signals izlazi za Nintendo Switch 2021.

 

 

Road 96: Narativna avantura koju izdaje DigixArt preslikava klasični road film.  Igrači će proći kroz proceduralnu priču sa hiljadama potencijalnih puteva priče koja će vas odvesti do svih vrsta različitih priča. Vaš izbor će promeniti likove koje upoznate, vašu prošlost. Igra izlazi kasnije ove godine.

 

 

Hindsight: Pregled unazad: Prva od dve igre iz ponude izdavača Annapurna, Hindsight govori o starijoj ženi koja se priseća svoje porodice. Šta ostaviti a šta zaboraviti? Njena sećanja na prošlost će biti samo deo otkrivanja istorije ove žene kada se Hindsight bude objavio kasnije u toku ove  godine.

 

Last Stop: Druga igru koju nam donosi Annapurna je third-person avantura smeštena u današnji moderni London. Gledamo tri priče i susret tri stranca za vreme natprirodne i specifične krize koju ćemo videti u julu.

 

 

Aerial Knight's Never Yield: Developer Aerial Knight nam već u maju donosi igru trčanja smeštenu u stilizovani Tokyo, inspirisan Detroit-om. Trčaćete kroz grad uz fenomenalnu muziku. 

 

 

The Longing: Nemački developer Studio Seufz donosi folklorom inspirisanu igru o slugi koji čeka 400 dana kako bi probudi svog kralja iz dugog sna. Igra se igra kao real-time, ali nećete morati da igrate svakoga dana kako bi videli kraj. Ima dosta zagonetki i aktivnosti koji će vam okupirati vreme dok budete odbrojavali dane. Igru je već sada moguće igrati.

 

Aztech Forgotten Gods: 3D akcija meksičkog developera Lienzo, inspirisana naravnom mitologijom starih Aztec-a.  Na vama je da koristite oružje koje možete nadograditi i da putujete kroz različite predele starog metropolisa kada igra izađe na jesen. 

 

 

There is No Game: Wrong Dimension: Point-and-click komična avantura koju nam donosi Draw Me A Pixel. Igra koju nećete igrati, igra koja nije igra... Rešite zadatke i slagalice u ovoj eksperimentalnoj odiseji koja je već stigla na Nintendo Switch.

 

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge: Vraćamo se malo kroz vreme sa ludom retro arkadom. Ovu nam isporučuju Tribute Games i Dotemu kasnije u toku godine. Na nama je da se tada zabavimo sa četiri brata, četiri kornjače u beat-em-up za četiri igrača.

 

 

Cris Tales: 20. jula idemo na putovanje kroz vreme u ovom JRPG-u koji se već neko vreme najavljuje. Sada imamo i datum i dovoljno vremena da se pripremimo za uživanje. 

 

 

GetsuFumaDen: Undying Moon: Konami je najavio hack-and-slash igru za 2022. godinu. Malo ćete se načekati da se borite sa boss-ovima u mračnoj fantaziji koja se odigrava u Japanu.

 

 

Skul: The Hero Slayer: Iz Južne Koreje stiže 2D roguelite developera SouthPAW Games. Vi ste glava, da, glava koja se može promeniti u preko 90 klasa promenom glave. Hmm.. čudno zvuči ali kažu da je jako dobra igra. Za Nintendo Switch od ovog leta.

 

 

FEZ: Odlično ocenjen od strane kritičara ovaj 2D/3D puzzle-platformer vam omogućava da kontrolišete prostor i vreme, a već je možete igrati.

 



Beasts of Maravilla Island: 3D avantura koju nam donosi Banana Bird Studios donosi interesantnu priču koja se vrti oko fotografa koji slika divlje predele i obilazi ostrvo Maravilla Island kako bi otkrio neverovatna bića i fotografisao ih u svoj njihovoj lepoti. Igra stiže u Junu.

 



art of rally: Igra za sve one koji vole da voze. Svuda. Stilizovana vožnja koju Funselektor Labs izbacuju ovog leta.

 



KeyWe: Co-op poštarska slagalica u kojoj su u glavnim ulogama dve kivi ptice. Izdavač je Stonewheat & Sons, KeyWe a ptice ćemo upoznati u avgustu. iskreno, ptičice su preslatke.

 


Ender Lillies: Quietus of the Knights: Mračna 2D akciona RPG fantazija iz produkcije Binary Haze Interactive. Zastrašujući neprijatelji i teške borbe su tu od 21. juna.

 

Weaving Tides: Već od maja ćemo moći da putujemo kroz interesantne predele i istražujemo tamnice u avanturi za samo jednog igrača.

 



Labyrinth City: Pierre the Maze Detective: Adaptacija serijala dečijih knjiga predstavlja igru sa sakrivenim objektima i zagonetkama. Najava je ovo proleće tako da polako odbrojavamo. 

 



House of the Dead: Remake: Rimejk klasične pružne pucačine sa novim izgledom i gameplay izazovima. Stiže kasnije ove godine a možete je igrati sa prijateljem. 

 

 

Koja od najavljenih igara se vama čini naiinteresantnija?

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...