Nintendo
23.01.2022.

Nintendo Ring Fit Adventure - obavezno pokušajte: Iznenađujuće zabavna igra skrivena u uređaju za vježbanje

Nintendo se uvijek trudi da u svojoj beskrajnoj potrazi pronađe savršene uređaje da nas natjeraju da igramo igrice.

Vjerovatno još uvijek imate negde Wii konzolu koja skuplja prašinu, a ne želite da se odvojite od nje čak iako ne radi. Sada je u gradu nova periferija koja obećava da će vas odvesti na zabavan fitnes- ispunjena potraga. Reći nova, možda baš i nije najbolji opis jer je Ring Fit tu od 2019. godine ali je i dalje mnogima novitet koji planiraju da probaju. Pandemija je nekako odmogla u reklamiranju ali je pomogla u prodaji ovog uređaja. Tokom zatvaranja, ne samo u Kini i Japanu, već u cijelom svijetu, nije bilo moguće naći slobodan primjerak ovog gadgeta. Bot kupci su radili non stop a cijena je skočila skoro duplo. Ponuda i potražnja! Nevjerovatno velika potražnja za ubijanje monotonije sjedenja u kući.

Nintendo Ring Fit Adventure neki prodaju kao igru, a neki kao uređaj za vježbanje.

Akciona RPG igra vas vidi kako čučite, trčkarate, istežete se i krećete polako ali sugurno na svom putu ka uspjehu, dok krećete u potragu sa namjerom da pobjedite zmaja iz bodibildinga zvanog Dragaux. I to je samo režim priče, a takođe postoji mnogo mini-igara i individualnih vežbi za fokusiranje na određene dijelove vašeg tela. Uprkos ovom naglasku na zdravlje i fitnes, Nintendo želi da se usredsredite na to koliko je igra iznenađujuće zabavna. Dodatna doza endorfina na kraju svakog nivoa, po mišljenju Nintenda, samo je dodatni bonus.

Ali da li Ring Fit Adventure vrijedi vašeg novca? Evo prednosti i nedostataka fitnes periferije kompanije Nintendo i kako se ona koristi kao uređaj za fitnes.

 

 

Dizajn

Nintendo Switch Ring Fit Adventure sadrži dva komada hardvera za Nintendo Switch: remen za noge i Ring-Con. Levi Joy-Con savršeno leži u torbicu na remenu za noge, koji se zatim pričvršćuje za gornji deo butine pomoću čičak trake. U isto vreme, Ring-Con je savitljiv točak koji držite u obe ruke (slično kao pilates prsten). Desni Joy-Con se stavlja na vrh Ring-Con-a. Sam prsten je napravljen od plastike sa platnenim ručkama na levoj i desnoj strani.  

Joy-Con-ovi prate vaše pokrete u igri tako da igra može precizno da kaže, na primer, koliko visoko podižete kolena tokom džogiranja ili da li je vaše držanje pravilno tokom pritiska iznad glave. Pored hardvera, Ring Fit Adventure dolazi sa stvarnom igrom u obliku fizičkog kertridža.  

Imajte na umu da je Ring Fit Adventure za korišćenje sa Nintendo Switch konzolom i mora da se sa dockingom, tako da ne očekujte da ćete ga povezati na Switch Lite. Iako je pravi Ring-Con udoban za držanje, a ponekad jedva primjetite remen za noge, zahvat može da predstavlja bol. Dok koristiite Ring-Con za potisak na butinama, na primer, može se desiti da sklizne i odskakuće preko sobe. Kaiš je podložan klizanju, ali to je manji problem.

 

 

Normano vežbanje u teretani ili Ring Fit?

Ono što Ring Fit Adventure čini drugačijim i na osnovu čega odstupa od Nintendo-ovih projekata za vežbanje iz prethodnih godina je to što je ovog puta više fokusa na aspekt igre, a manje na korišćenje periferije kao platforme za druge igre. Jedina igra koja koristi dodatke Ring-Con i Leg-Strap je Ring Fit Adventure. Kada pričvrstite kaiš za noge i kalibrišete Ring-Con, možete da konfigurišete igru tako da odgovara vašem nivou kondicije. Ovo se namješta u odnosu na vaše godine, težinu i količinu treninga koju tražite (što se traži svaki put kada počnete). Igra zatim menja nivo otpora prstena da bi odgovarao ovom nivou, dok takođe prilagođava stvari kao što je broj potrebnih ponavljanja. Pored toga, koristeći samo dva Joy-Con i Ring-Con, Nintendo može da meri vaše ubrzanje, ugao i poziciju u kojoj se nalazite, kao i da koristi IR senzor za praćenje vašeg otkucaja srca. On unosi sve ove podatke u igru, koje zatim prevodi u statistiku nalik igranju uloga, kao što je šteta kada se bori protiv neprijatelja. Podrazumeva se da, bez igre, ring periferija zapravo ne funkcioniše.

Dakle, Nintendo prodaje samo fizičku verziju kao deo seta u kutiji. Međutim, ako ne možete i ne želite da se mučite vezani za igru dok Ring Fitujete, onda možete dastavite svoj prekidač u režim mirovanja i da držite Ring-Con uključen, pritiskajući ili povlačeći ga kada želite dok gledate TV ili bilo šta drugo. Ovaj 'Režim za više zadataka' Multitask Mode znači da će Ring-Con pratiti ove pritiske do 300 puta (dajući mali bip sa svakim praćenim guranjem ili povlačenjem) i nagrađuje vas kada se vratite u igru.  

Ako ciljate na konkretniji trening, savjetujemo vam da iskoristite prednosti igre „Quickplay' i 'Custom' . Quickplay vam omogućava da odaberete 'Jednostavno' Simple vježbe koje se fokusiraju na određene mišiće ili 'setove' koje grupiše vežbe da se fokusiraju na određene dijelove tijela. Prilagođeno tj. Custom, sa druge strane, omogućava vam da odaberete sopstvene specifične vežbe i kreirate sopstveni trening. Smatrali smo da je ovo mnogo korisnije kada tražite 'legitino' iskustvo vježbanja.

 

 

Vežbanje

Centralna premisa Ring Fit Adventure's 'Adventure' režim u kome postoji zli negativac po imenu Dragaux koji predstavlja sve što svi mrzimo u kulturi teretane. On je snob. On je kritičan. On je egoističan. On je tip u teretani koji grca, ostavlja sprave mokre od znoja i nudi neprikladne savjete svima oko sebe. Kao što je ranije pomenuto, vaš cilj je da ga skinete boreći se protiv horde agresivnih stvorenja, od kojih su sva podložna jednoj od pet veština kodiranih bojama koje ciljaju na različite vežbe. Na primer, mišićni rak je slab u odnosu na trbušne veštine, dok druga stvorenja mogu biti podložna vještinama koje vježbaju vaše noge ili ruke. Poslednje dvije vještine, joga i opšta kondicija, kombinuju različite mišićne grupe i rade protiv neprijatelja različitih boja. Ring Fit je avanturistički RPG, međutim, postoji i komponenta brojeva iza svakog napada i moraćete da pravite predmete i da unapredite svoje napade da biste napravili više štete.  

Postoje četiri glavna dijela igre. Ekran za pregled nivoa je mjesto gdje ćete provoditi većinu svog vremena i omogućava vam da opremite svog lika kako god želite i planirate svoje napade za sledeći nivo. Kada odaberete nivo, od vas će biti zatraženo da počnete da džogirate, a ovo pomjera vaš lik na zadatu putanju na kojoj možete sakupljati novčiće i predmete ciljanjem i stiskanjem ili istezanjem Prstena. Trčite dovoljno daleko na nivou i na kraju ćete se susresti sa renije spomenutim neprijateljim. Svaki od tematskih svetova ima različite neprijatelje i moraćete da izaberete prave napade da biste ih srušili. Nakon što pobjedite neprijatelje i prođete kroz nivo, dobićete poene iskustva koji onda podižu nivo vašeg karaktera, čineći vaše napade moćnijim i stavljajući vas korak bliže pobjedi Dragauxa. Ako želite da zadržite aspekt igre Ring Fit-a, onda možete da pristupite mini-igrama preko 'Quickplay' režima. Ove igre uključuju neke poput Thigh Rider, koji vas tera pritiskate butine sa ciljem da poterate svoje vozilo da preskače preko raznih prepreka pre nego što napravite poslednji veliki skok u nadi da ćete stići na najveću udaljenost. Vaši rezultati se zatim prikupljaju na tabeli kako biste mogli da se suočite sa prijateljima na mreži ili lično.  

Lepa stvar u vezi sa Ring Fit Adventure, za one koji nijesu ljubitelji teretane, je to što se ne osjeća kao prava vežba. To je svakako izazovno jerje mnogo lakše čučnuti kada je vidljiv cilj, na primer, gledati kako se vidi znoj na prostirci za vježbanje.

 

 

Iako je Ring Fit nesumnjivo zabavan i dodaje malo šmeka vašem treningu, pitanje je da li će imati trajnu privlačnost, Iako postoji mnogo načina za isprobavanje i neke odlične individualne rutine za testiranje, nakon nekoliko dana nekim može da dosadi. Pod onim nekima, mislimo na ljude koji redovno idu u teretane.

Nintendo bi morao malo da se pokrene i izbaci nove sadržaje.

 

Preneto sa Indijanka Danka bloga

 

 

 

 

 

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...