Nintendo
05.02.2022.

POKEMON LEGENDS: ARCEUS - OSNOVNI KORACI ZA POČETAK IGRE

Za prvi susret sa Pokemonima

Nintendo je prvi put najavio Pokemon Legends: Arceus početkom 2021. godine kao dio serije dešavanja povodom obilježavanja 25. godišnjice, i tada niko nije znao šta da očekuje od ove igre. Ideja o igri Pokemona otvorenog svijeta zvučala je dovoljno intrigantno na papiru, ali kako će to tačno uticati na seriju koja je imala isprobanu i testiranu formulu, bilo je teško pogoditi. Godinu dana nakon te najave, fanovi serijala imaju definitivan odgovor na to pitanje. Iako je na mjestima sigurno poznata, Pokemon Legends: Arceus nudi sasvim drugačije iskustvo od tradicionalne Pokemon igre. Kao rezultat toga, postoji prilično velika kriva učenja za nove igrače, pa čak i one koji imaju iskustva sa jednim ili više prethodnih naslova igre. 

Kako sačuvati igru?

Pokemon Legends: Arceus nije potpuno RPG iskustvo otvorenog svijeta, ali što se Pokemon igrica tiče, to je još uvijek pravi pomak za developera Game Freak. Igrači će putovati po ogromnim oblastima širom regiona Hisui, hvatajući nove Pokemone i otključavajući podatke za Pokedex. Veliki dio iskustva je snimanje što više podataka o Pokemonima, a za početnike je ključno da se uvjerite da je napredak u igri sačuvan. Ukoliko ne sačuvate igru može dovesti do toga da izgubite tone svojih dragocjenih podataka iz igre, što znači da bi potencijalno morali da ponovo igrate određene misije priče ili da izgubite rijetke ulove Pokemona. 

Postoje dva načina da sačuvate igru u Pokemon Legends: Arceus:  

  • Sačuvajte ručno manually
  • Pustite igru da se automatski auto-save sačuva za vas

Za ručno snimanje tj. čuvanje igre u Pokemon Legends: Arceus, igrači treba da pritisnu dugme Gore na d-padu, a zatim pritisnu Dugmad ZL ili ZR za skrolovanje do ekrana Sačuvaj Save. Kada igrači stignu tamo, mogu ručno da sačuvaju svoju igru. Nakon što ovo urade, vlasnici Switch konzole mogu bezbjedno da izađu iz igre i igraju nešto drugo na svom Switch-u. Kada se igrači vrate u Legends: Arceus, mogu učitati svoje sačuvane podatke i odmah se vratiti u akciju hvatanja Pokemona.

Igrači mogu jednostavno pustiti da se igra automatski sačuva za njih. Igrači će znati da se igra čuva kada se u gornjem desnom uglu ekrana pojavi poruka sa natpisom "Sada se čuva..." "Now Saving...". Pošto postoji preko 20 misija u cijeloj igri, igrači mogu očekivati da će se igra prilično često automatski čuvati.  Međutim, za igrače koji bi radije sami sačuvali igru, funkcija automatskog čuvanja može biti onemogućena u podešavanjima za Pokemon Legends: Arceus (Help screen). Ovo će učiniti da igra uopšte ne čuva za igrača, zato budite pažljivi pre nego što je onemogućite i ne zaboravite da često ručno čuvate.

Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Sep.
2022.
Nintendo
Splatoon 3 ima režim priče koji se prilično razlikuje od svojih prethodnika.
20.
Aug.
2022.
Nintendo
Nekoliko dana nakon što je Nintendo slučajno objavio cijenu igre, fan Monkez Island-a je podijelio datum objavljivanja skriven u metapodacima web sajt...
12.
Aug.
2022.
Nintendo
Game Freak nam je demonstrirao kako će se igrati Pokemon Scarlet i Violet, odnosno nove metode putovanja svijetom pomoću dva legendarna Pokemona.
16.
Jul.
2022.
Nintendo
Ipak je to Sonik…
08.
Jul.
2022.
Nintendo
Evo nekoliko besplatnih originalnih naslova i klasičnih NES/SNES igara koje Nintendo Switch Online pretplatnici mogu da zaigraju na svojim konzolama.&nb...
04.
Jun.
2022.
Nintendo
Ekipa iz Play!Zine je donijela svoju presudu kada je u pitanju nova Nintendo sportska igra!
29.
May.
2022.
Nintendo
Mario Strikers: Battle League uključuje nekoliko novih funkcija koje će popularnu Nintendo franšizu uvesti u modernu eru igara.
07.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio demonstraciju nadolazeće fudbalske igre Mario Strikers: Battle League i prikazao gameplay prepun zanimljivih detalja.
17.
Feb.
2022.
Nintendo
Ovaj Nintendo Direct je prevazišao sva očekivanja!
12.
Feb.
2022.
Nintendo
Nintendo je još jednom pokazao da je kralj online prezentacija