Nintendo
29.05.2022.

Da li je Mario Strikers: Battle League sljedeći multiplayer hit?

Neki koriste noge a neki zadnjicu! Brutalno!

Nintendo je nedavno izbacio četiri nova videa kao najavu najnovije Mario igre koja će, kako se čini, dosta toga promjeniti.

Ljubitelji Mario sportskih igara ostali su sa nekako pomiješanim emocijama nakon Nintendo februarskog Direct-a. Sa jedne strane, mnogi su se nadali najavi Mario Kart 9 i bili su razočarani kada je Nintendo prikazao samo DLC za Mario Kart 8. Sa druge strane, najavni trejler za Mario Strikers: Battle League je imao nevjerovatno dobre kritike i podigao je hajp zbog vaskrsavanja franšize koja je bila u stanju mirovanja 15 godina. 

 

Novi trejleri daju više detalja o predstojećoj igri i njenim novim funkcijama koje će sigurno oduševiti fanove. Ažurirana mehanika igranja igre Mario Strikers: Battle League, nova statistika i oprema za likove, i proširene funkcije za više igrača su među novim dodacima. Ove karakteristike, koje koriste ključne aspekte koji su druge sportske igre učinili toliko popularnim, pomoći će da se ova franšiza modernizuje.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=jyhJVPbG-vs

Mario sportske igre su uvijek bile uspješne zbog svog haotičnog i prijatnog igranja. Battle League će udvostručiti ove aspekte uvođenjem neke uzbudljive nove mehanike. Jedan takav novi dodatak je Team Tackle. Ova potpuno nova mehanika, koja omogućava igračima da se bore sa sopstvenim igračima kako bi ih unaprijedili, a može se koristiti i u odbrani i u ofanzivi. Ne samo da će dodati novu dimenziju i izazov vještini igre, već će takođe doprinijeti haosu koji ove igre čini tako sjajnim.

Još jedna nova funkcija je ažurirani Super Strike. Kao deo prethodnih Mario fudbalskih igara, Super Strike nagrađuje igrače sa dva gola ako mogu da izvedu ovaj poseban udarac sa kapitenom svog tima. Međutim, obzirom na to koliko je to lako postići, često se smatra nadmoćnim, a zbog toga se drugi likovi osjećaju suvišnim. Izgleda da Battle League rješava ovaj problem uvođenjem strike orbs kugli za udare koje treba prikupiti pre nego što se ovaj moćni udarac može izvesti. 

 

 

 

Za razliku od prethodnih igara, Battle League će uvesti jedinstvene statistike za svakog lika koje se mogu modifikovati pomoću opreme za glavu, ruke, tijelo i noge. Ova nova funkcija, koja je inspirisana borbenim igrama, pokazaće se popularnom među ljubiteljima modernih igara koji su se navikli da prilagođavaju učitavanje likova. Na primjer, oprema za oružje u popularnim battle royale igrama i onlajn pucačinama omogućava igračima da prilagode igru tako da odgovara njihovom stilu igre. Na primjer, Mario Kart već dugi niz godina ima različite statistike za vozače i kartinge, omogućavajući igračima da odaberu svoj stil vožnje. Uvođenje sličnog sistema u Battle League će se svidjeti modernim fanovima i dodati više dubine samoj igri.

 

 

 

Mario Strikers: Battle League će takođe u potpunosti iskoristiti mogućnosti lokalnog multiplayer Nintendo Switch-a za osam igrača. Mario sportske igre su uvek bile najbolje kada se igraju sa drugima kako bi podijelili uzbuđenje haosa. Sa osam igrača, ovaj haos će se umnožiti na nove nivoe i održavaće grupe prijatelja i porodica angažovane satima dok se bore da postanu vrhunski igrač Mario Strikers-a.

Kontrole se mogu prilagoditi i za igranje sa jednim joy-conom, tako da ovo maksimalno iskustvo za više igrača zahtjeva samo četiri Switch kontrolera.

Online multiplayer je takođe proširen. Oslanja se na druge popularne sportske igre na mreži. Pored klasičnih režima bitke na mreži, gdje se do dva lokalna igrača mogu udružiti da bi se borili protiv drugih, Battle League će takođe imati novi režim Strikers Club. Ovaj novi režim samo na mreži omogućava da se do 20 igrača pridruže klubu, a zatim se takmiče protiv drugih kako bi zaradili rangiranje i promocije. U okviru ovog režima, igrači mogu da prilagode dres svog tima i stadion kako bi personalizovali svoje iskustvo.

Druge popularne sportske franšize, kao što je FIFA, već neko vrijeme imaju slične karakteristike, gdje igrači teže da se popnu kroz divizije i zarade nagrade. Uključivanje sličnog režima, ali zadržavanje fokusiranja na društvenu stranu igre, uvešće Mario Strikers u modernu eru i dati igračima priliku da se dokažu na globalnom nivou. Mogućnost kombinovanja ovih proširenih opcija za više igrača sa ažuriranom mehanikom igranja i statistikom karaktera je svakako uzbudljiva, posebno za fanove koji su čekali 15 godina na modernu verziju Marijevih fudbalskih avantura.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...