Nintendo
12.08.2022.

Novi Pokemoni imaju novo prevezno sredstvo motore, brodove i avione

Dobili smo nove detalje o nadolazećoj igri Pokemon Scarlet i Violet

Pokemon Scarlet i Violet po prvi će put fanovima ponuditi role-playing u potpuno otvorenom svijetu. Trčkaranje po tom svijetu bilo bi sporo, tako da su se u ljudi iz razvojnog studija Game Freak odlučili da dodaju malo gasa. Naime, pokemoni Koraidon i Miraidon biće glavna prevozna sredstva tako da su sada u stanju voziti igrača po tlu, ploviti  ili letjeti.

Igrači će se na početku igre pridružiti Naranja ili Uva akademiji (u zavisnosti od verziji igre) te će krenuti u lov za blagom po regiji Paladea. Igra će biti podijeljena na tri glavne priče. Jedna  priča je  klasična – imate osam dvorana koje morate pokoriti tako što u borbama Pokemona porazite njihove trenere. Preostale dvije priče za sada nisu otkrivene,

Jedna od novih aktivnosti biće Raid bitke u sklopu kojih se mogu uloviti rijetke vrste tera Pokemona. U ovim bitkama do četvero igrača moći će zajednički napadati protivničkog tera pokemona bez da moraju čekati svoj red – svi napadaju istovremeno, odnosno po svom ritmu.

Dakle, Pokemon Scarlet i Violet ima će kooperativni multiplayer mod, ali je potvrđeno kako neće biti lokalnog igranja s jednim primjerkom igre na jednoj konzoli. Svaki igrač mora imati svoj primjerak igre na svojoj konzoli. I da, oba igrača onda još moraju imati pretplatu na Nintendo Switch Online.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...