Nintendo
12.10.2022.

Bayonetta 3 i otkrivanje likova: Vještice se vraćaju!

Čini se da je Nintendo ove godine vrijedan! Malo, malo, pa imamo neku novu igru, najavu ili informacije.

Sada je Nintendo objavio novu sliku koja pokazuje glavne likove koje će igrači upoznati u Bayonetta 3. Igra izlazi 28. oktobra, i zna se da Bayonetta 3 vodi titularnu vješticu Umbra na ostrvo poznato kao Thule, kao i na neke druge lokacije u stvarnom svijetu. Čini se da su ulozi Bayonetta 3 priče povećani u poređenju sa prošlim igrama, jer sada Bayonetta mora da se bori da zaštiti i svoj sopstveni univerzum i multiverzum.

Vraćajući se brzoj borbi po kojoj je Bayonetta serijal dobro poznat i uključujući priču koja vodi navedenu Umbra Vješticu na nova i uzbudljiva mjesta, jasno je zašto je Bayonetta 3 jedna od najiščekivanijih Switch igara koje će biti objavljene 2022. Međutim, čak i uz svu frku oko Bayonetta 3, postoji mnogo stvari koje će igri biti potrebne da bi ispunila ta očekivanja. Uključujući odličnu borbu i priču koja se može podudarati, mnogi fanovi žele da vide kako novi lik Viola funkcioniše u Bayonetta 3.

Uvođenje novog lika u bilo koju uspostavljenu franšizu može biti teško, ali izgleda da se Nintendo trudi da obavjesti fanove ko je Viola na novoj slici objavljenoj na web stranici kompanije. Slika predstavlja tri glavne veštice Bayonetta 3, uključujući legendarnu protagonistkinju Bayonetta, njenu najbolju prijateljicu i rivalku Jeanne i Violu, pored demona Cheshire. Cheshire, velikog, raznobojnog demona nalik mačkama, Viola priziva, ali ga ona ne kontroliše, koliko glasi opis njegovog karaktera.

Opisi likova za vještice u Bayonetta 3 ne odaju previše detalja, iako deluju kao solidan uvod za one koji možda nisu toliko upoznati sa franšizom. Postoje referencije o tome kako Bajonetina kosa funkcioniše kao njeno primarno oružje i kako je Viola još uvjek vještica na treningu. Za sve koji su potpuno novi u Bayonetta igrama, PlatinumGames je preporučio da igraju prva dva naslova prije nego što uđu u Bayonetta 3, jer će to spriječiti da bude što je moguće više zabune.

Nisu svi likovi koji se pojavljuju u Bayonetta 3 prikazani na slici koju je objavio Nintendo. Luka, na primjer, koji se pojavio u sva tri dijela, nije naveden na novoj slici. Takođe, nije bilo navoda različitim igračima Bayonetta koje će se vjerovatno sastati u Bayonetta 3, niti bilo kakvog kredita Cerezi, uprkos tome što neki veruju da bi novi naslov mogao da bude njeno idealno vrijeme da se vrati.

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se u svijetu mnogi bore da dođu do najrjeđih figura iz Amiibo kolekcije.
07.
Mar.
2024.
Nintendo
Opšte je mišljenje svjetskih analitičara da će ovo najnovije odlaganje Switch 2 konzole uticati na Nintendo i donijeti im malo klimavu godinu, ...