Ova mama je gejmer
16.02.2023.

Najbitnije vesti iz sveta gejminga: 14. februar 2023.

Ljubav, donacije, tatoo Pokemoni i ubistvo Kratosa

Danas su svi u nekom crveno i roze fazonu zbog Dana zaljubljenih. Naravno, twitter standarno filozofiranje o tome da li je to po našoj veri ili ne, i uvek ima onih koji se navuku pa komentarišu. Neka svako voli ono što želi, a mi ćemo u ovom tekstu o vestim iz sveta gejminga. Prvi draft igre je da će Kratos biti ubijen u God of War Ragnaroku tokom svoje prve borbe sa Torom. Minecraft je razveselio igrače tako što je otkrio veličanstveno ružičasti, potpuno novi biom, dok se kompozitor igre Atomic Heart Mick Gordon obavezao da će svoj honorar za rad na igrici donirati Ukrajini i to Ukraine Crisis Appeal. I to naravno nije sve.

 

Prvi nacrt God of War Ragnaroka ubio je Kratosa na početku igre

Jedno od glavnih pitanja u vezi sa God of War Ragnarok pre objavljivanja bilo je da li će Kratos biti ubijen? Programer iz Santa Monike je otkrio da je Kratos po prvom nacrtu igre naterao Kratosa da iskoci iz svoje obuće tokom svoje prve borbe sa Torom. Igra bi tada preskočila 20 godina u budućnost do scene kada bi Atreus izvukao Kratosa iz pakla, ali ideja je na kraju povučena jer su programeri smatrali da Kratos ne bi trebalo da može da se popne iz Podzemlja kad god poželi.

Mick Gordon će donirati zaradu od Atomic Heart Fee za Ukraine Crisis Appeal

Već neko vreme, programer Atomic Heart Mundfish je kritikovan i optužen da ima veze sa sankcionisanim kompanijama u Rusiji, pa čak i da prikuplja podatke za zemlju. To su navodi koje je programer demantovao, ali je odbio da javno podrži Rusiju ili Ukrajinu. Međutim, to nije slučaj sa kompozitoroma Atomic Heart, pošto je Mick Gordon najavio da će ceo honorar za svoj rad na igrici donirati Australijskom Crvenom krstu’ Ukrajinski krizni apel (Australian Red Cross’ Ukraine Crisis Appealu) u nastojanju da se “zauzme za ono što je ispravno i da se pomogne onima kojima je potrebna.”

Minecraft za zaljubljene

Minecraft konačno dodaje drveće trešnje u biome novog cveta i ulazi u duh Dana zaljubljenih. najavljen je potpuno novi biom ispunjen divnim stablima ružičaste trešnje. Ova stabla se mogu razbiti u slične ružičaste drvene blokove i privući će tri različite mobea. Iako trenutno nećete moći da prošetate pod cvetovima trešnje sa svojom bitnom osobom, možete pogledati biom u sledećem Minecraft: Java Edition snimku 15. februara, tj. danas.

Loverwatch skoro definitivno zadirkuje sim za zabavljanje Overwatch -a

Minecraft nije bila jedina igra koja pokazuje ljubav danas, pošto je Blizzard objavio šarmantni mali sim za zabavljanje postavljen u Overwatch univerzumu pod nazivom Loverwatch. Obožavaoci su bili malo razočarani kada je otkriveno da Vas može izvesti samo Genji ili Mercy, ali mali tizer uključen u igru sugeriše da bi Blizzard možda napravio pravi Overwatch sim za zabavljanje koji će biti objavljen u budućnosti.

Tattoo majstor crta svih 151 Originalnih Pokemona za donaciju dobrobiti životinja

Još jedna priča o tome kako pomoći drugima. Pored zemljotresa i rata, tu su i životinje. Ash Ketchum se sprema za penziju, i zbog toga je tatoo majstor William Langford iskoristio priliku da učini nešto dobro. Langford je rešio da pokuša da nacrta svih 151 originalnih Pokemona sa ciljem da prikupi 4.000 dolara za dobrotvornu organizaciju za zaštitu životinja Blue Cross. Kog Pokemona bi Vi stavili?

Hogwarts Legacy Deluxe Edition za PS4 je raspordat

Iako ćemo na izlazak verzije Hogwarts Legacy za PS4 sačekati još neko vreme, ono što je sada sigurno je da više nije moguće poručiti unapred Deluxe Edition. Developer je danas svima poslao informaciju da se više ne uzimaju preorderi jer je ova opcija SOLD OUT. Ako imate neke veze kod domaćih retailera, a želite ovo izdanje, krajnje je vreme da ih povučete.

Slični članci

13.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
"Vajde ti si poseban, ovo je tvoja prilika....da budeš heroj veći od svih" 
08.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
Igra koja je mnogo obećavala, ali to nije odmah ispunila i to ne svojom greškom! Ko je kriv?
09.
Jan.
2024.
Ova mama je gejmer
Ovog vikenda sam posjetila Milano sa ćerkom. Kako je ona zaljubljenik u manga i anime, rješili smo da posjetimo par specijalizovanih radnji. I te...