Ova mama je gejmer
01.08.2023.
Autor: Danica Manojlović

ROBOTI i ljubav

Kako voli veštačka inteligencija?

Ukoliko redovno čitate naše tekstove, znate da volimo one koji se odnose na AI i pretpostavkama o tome koliko i kako će nam promjeniti živote. Činjenica je da hoće, ali je istina i da za sada niko sa sigurnošću ne može reći kako.

Ljubav je vječita tema i ovoga puta, umjesto da sa robotima ratujemo, u filmu ROBOTI ćemo navijati za ljubav!

 

Podsjećam Vas na dio teksta koji smo objavili u martu, i koristim priliku da najavim teksto o najboljim igrama sa robotima ali i najboljim robotima u video igrama!

 

Kada smo kod samoće i želje da nađemo srodnu dušu, zapitajte se koliko je vaših prijatelja koji su na nekim od sajtova za upoznavanje. Sami sajtovi postaju sve unapređeniji i pitanje je vremena kada će Al tehnologija od vaše slike i podataka napraviti avatar, početi da se dopisuje umjesto vas i samim tim “muva” sa potencijalnim partnerom. Spomenuta je platforma IRIS koja kako kažu, za sada ima najbolji algoritam spajanja ljudi i to korišćenjem najnovijih tehnologija.

Sinoć se pričalo o robotima koji će moći da budu naša “plus jedan” osoba u budućnosti. Nisam sigurna da se to može pripisati samo napretku tehnologije jer mislim da je osnova svega potreba pojedinca da ne bude sam i da ima pored sebe nekoga. Prava osoba ili robot, tom nekom to nije bitno. 

O filmu

Od četvrtka 3. avgusta, na redovnom bioskopskom repertoaru imaćemo priliku da gledamo hit komediju„ROBOTI“ (ROBOTS), sa Šajlin Vudli i Džekom Vajtholom u glavnim ulogama. Prepoznatljiv i specifičan humor zabaviće gledaoce, ali u isto vrijeme će nas i natjerati da se zapitamo da li je sve to samo fikcija, ili možda neka potencijalna budućnost koja nas čeka.

U bliskoj budućnosti robotima su povjereni manuelni zadaci i poslovi, ali je zabranjeno da izgledaju baš kao ljudi, iz straha da mogu da nas zamjene. Čarls je ženskaroš koji u tajnosti koristi robota koji je njegova identična replika, kako bi zavodio žene dok on sedi i igra igrice i… skuplja trofeje. Jednog dana, na klizalištu upoznaje Elejn, kojom je fasciniran. Koristi svog robota C2 kako bi je zadivio, ali i ne sluti da Elejn ima sopstvenu repliku, robota E2, kojeg koristi da privuče bogate muškarce i sakuplja poklone. Na nesreću po naše prevarante, njihovi roboti se sreću, zaljubljuju i bježe ka meksičkoj granici, kako bi slobodno živeli. Elejn i Čarls će morati da se udruže kako bi ih zaustavili i spriječili da se njihove tajne otkriju.  

Zaključak

Film ću svakako pogledati jer je neočekivano brzo stigao kao potvrda svega onoga o čemu psiholozi i svi ostali već neko vrijeme govore, i upozoravaju!

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pandemija je pokazala da ne moramo da izlazimo iz stana da bismo ostali u formi. Sa druge strane, natjerala nas je da shvatimo koliko je vježbanje bitno.
11.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U posljednje vrijeme se sve više govori o načinima na koji djeca možda mogu biti uvučena u svijet klađenja kroz video igre
13.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
"Vajde ti si poseban, ovo je tvoja prilika....da budeš heroj veći od svih"