Ova mama je gejmer
28.09.2023.

NAJBOLJE MAČKE u video igrama

Prede, pomaže i napada

NAJBOLJE MAČKE U VIDEO IGRAMA

Prede, pomaže i napada

Kroz svijet video igara, igrači su imali priliku da se sprijatelje i udruže sa različitim virtuelnim saputnicima, ali među njima, mačke su posebno osvojile naša srca. Njihova prisutnost u igrama nije samo estetski dodatak jer mačke unose emotivnu dubinu u igračko iskustvo, često igrajući ključne uloge u pričama i interakcijama sa igračima. Mačke su postale neodoljive figure u svijetu igara. Njihova nježna ljepota, šarmantno ponašanje i znatiželjna priroda privukli su igrače širom svijeta. Igre sa mačkama ne pružaju samo zabavu; one nude oazu mira, saznatljivosti i često doživljavaju igrače svojom jednostavnom prisutnošću.

STRAY svakako nije prva igra koja ima svog četvoronožnog heroja. Nije tek tako nastala izreka da je u video igrama od dobrog protagoniste jedino bolji životinjski protagonista!

Od vjernih pratilaca do samostalnih likova, istorija mačaka u video igrama obuhvata više decenija, pri čemu su neke na čelu franšize, dok druge prave privremene kameje koje i dalje ostavljaju trajan uticaj. Teško je suziti izbor koji od njih su zaista najbolji jer ih ima dosta za izabrati, pa me slobodno ispravite ukoliko se ne slažete sa mojim izborom.

Alvina – Dark Souls

U svijetu Dark Soulsa, lijepo je imati nekoliko likova koji nisu spremni da Vas ubiju. Ali ako želite da budete na Alvininoj dobroj strani, budite spremni da odgovorite na sva njena pitanja sa „Da“. Velika siva mačka živi na prozoru u Darkroot Garden i može vam poželeti dobrodošlicu uForest Hunter covenant. Pridruživanje savezu može dovesti do nekih zadataka koji donose lijepe nagrade. Bez obzira na to, Alvina je jedinstven lik koji se dopada igraču i odmah čini pridruživanje ovakvom savezu mnogo primamljivijim.

Big The Cat – Sonic The Hedgehog

Ponekad ljudi žele da zaborave na likove koji su suštinski dosadni, ali Big the Cat je stekao dovoljno poštovanja kroz mnoge igre Sonic the Hedgehog tako da je teško ne osjećati nešto lijepo prema njemu. Big voli da provodi svoj život u mirnim oblastima Mističnih ruševina, ali može na kraju da ga prijatelji pozovu u pomoć, što je više nego spreman da učini. Naravno, takođe mu je teško da prati svog najboljeg prijatelja Frogija Žabu. Njegovi najznačajniji trenuci mogu biti u Sonic Adventure 2 dok trči okolo pokušavajući da ulovi Žabu na različitim lokacijama.

Blinx – Blinx: The Time Sweeper

Glavni protagonista prve igre, Blinx je prugasta mačka narandžaste dlake koja ima mnoge tipove ličnosti koje mačke izlažu danas. To uključuje da je veoma tvrdoglav, prkositi naređenjima, loše se ophodi prema saigračima i ima svestrano razigranu stranu Možda nikada više nećemo videti Blinx u nekoj novoj igrici, ali je teško naći drugog lika koji zaista definiše “mačku”. Blinx izaziva veliku nostalgijiu kod onih koji su ga igrali na prvoj XBOX konzoli.

Cait Sith – Final Fantasy VII

Jedna od najboljih franšiza za odličan dizajn likova je Final Fantasy, tako da nije ni čudo što serija ima mačji lik koji je prilično visoko rangiran. Cait Sith iz Final Fantasy VII je mekana plišana mačka koja je mala. Ipak, većinu igre provodi stojeći na velikom punjenom Moogle. Obje igračke zapravo kontroliše Reeve Tuesti. U početku radeći kao gatara, Cait Sith se pridružuje partiji da pomogne Cloud Strife i ima glavnu sposobnost da naredi Moogle da se bori sa svakim od loših momaka na koje naiđu.

Daffodil – Spiritfarer

Plavooki mekani Daffodil je mačka pratilac u Spiritfareru, koja prati Stelu dok ona radi na transportu duhova u zagrobni život. On je bio porodična mačka pijre nego što se Stela preselila u Montreal, vodeći sa sobom Daffodil kao prijatelja i prijatelja tokom selidbe. Igrači Spiritfarera dobijaju jedinstvenu priliku da igraju kao Daffodil u kooperativnoj igri, gde dva igrača mogu da preuzmu kontrolu nad Stelom i njim. On može da prikupi do deset promena kaputa kroz igru, omogućavajući igračima da ga prilagode kako žele.

Kabegami – Okami

U igri Okami, igrači provode cijelu igru igrajući kao Amaterasu, bog koji je vuk. Uprkos psećem fokusu na glavnog lika, u igri postoji mnogo drugih životinjskih bogova. Enter Kabegami, Bog nebeskih četkica Celestial Brush God koji ima oblik mačke. Nakon što se popne na Catcall Tower, Kabegami će dati Amaterasu mogućnost da se penje na zidove gde god postoji Kabegami statua, što zaista otvara aspekt istraživanja igre. Čini se da Kabegami ima prilično prijateljski odnos sa glavnim likom i njihova igra zajedno je prilično simpatična.

Mae – Night In The Woods

Kada su u pitanju avanturističke igre koje imaju duboke priče, teško je ne staviti Night In The Woods na spisak najboljih. Lik u centru ove igre je Mae Borowski, antropomorfna mačka koja se bavi depresijom. Radnja se vrti oko njenog povratka u rodni grad Posum Springs nakon što je odlučila da napusti koledž. Fascinantna stvar u ulozi Mae je da se mora suočiti sa svojim problemima sa mentalnim zdravljem i kretati se kroz određene društvene situacije dok se ponovo povezuje sa starim prijateljima. Ovo je momenat koji je mnogim igračima pomogao da se lakše bore sa sopstvenim problemima.

Meowth – Pokemon

Legendarni Pokemon ne samo da se prvi put pojavio u prvoj generaciji, već je stvorenje steklo još veće ime kao glavni član Team Rocket u animeu Pokemon. Iako se njegova žestoka ličnost ne pojavljuje u video igrama, Meowth je čvrsto stvorenje koje treba imati u svom timu dok napredujete kroz putovanje. Meowth ima solidnu brzinu koja će predstavljati izazov za svog protivnika. Takođe evoluira u perzijskog, jednog od najzgodnijih mačjih pokemona u igri.

Morgana – Persona 5

Možda malo diskutabilan izbor jer ona nije prava mačka, ali Morgana iz Persone 5 poprima mačji oblik u kojem stalno ostaje dok pokušava da razumije ko je on. Među mnogim likovima koji se mogu igrati u hit igri Persona, Morgana je jedinstven po tome što pati od amnezije i ne sjeća se baš svoje prošlosti. Tokom Persone 5, naučićete više misterija o liku i gledati ga kako se razvija. Morgana ponekad može biti pomalo dosadan, ali njegov šarm je u činjenici da mu je zaista stalo do Fantomskih lopova.

Rover – Animal Crossing

Sada svi već znaju da je svet Animal Crossing uvijek bio mjesto mira i dobrodošlice od trenutka kada su igrači prvi put kročili u igru pre dvije decenije. Oni koji se sjećaju tog trenutka znaju da ih je dočekala mačka koja je samo bila zainteresovana da vas upozna. To je bio Rover, plavo-bijela mačka koja je bila prvi lik sa kojim je neko komunicirao u većini igrica Animal Crossing. Ovo je vjerovatno bio nečiji prvi utisak o likovima u igri, a Rover uvek čini da se igrač osjeća prijatno i dobrodošao u prijateljski grad u koji su namjeravali da se presele.

Stray – Stray

Mačka lutalica u igri je oduševila fanove i glavni je razlog zbog kojeg je igra tako popularna. Igrači mogu da istražuju opustošeni svijet budućnosti preko titularne mačke, lutajući otvorenim svijetom robota uz pomoć svog pratioca drona, B-12. Jedna od najvećih prednosti igre Strayu je koliko je realna mačka lutalica koju igrači mogu da kontrolišu. Maniri koje posjeduje, od načina na koji kuca preko stvari kada skače okolo do načina na koji grebe po vratima i njuška se do nogu, izuzetno su realistični. Ovo omogućava igračima da se osjećaju kao da su zaista obična mačka koja se kreće kroz postapokaliptični svijet.

Taokaka – BlazBlue

Još jedan lik koji zapravo nije mačka! Taokaka je lik za igru u BlazBlue i služi kao čuvar sela svog plemena. Iako ima kultni izgled, misterija oko Taokake je da nikada ne otkriva svoje lice. Sve što se vidi od lika su duge plave pletenice i preplanuli kostim sa mačjim ušima. U pogledu njenih moći, njene glavne karakteristike su njene magične sposobnosti i njene dugačke metalne kandže. Ona nije među najjačim likovima u franšizi, ali je definitivno među najbržim i najagilnijim.

The Khajiit – Skyrim

Rasa poput mačaka u univerzumu Elder Scrolls, Khajiit su jedna od rasa za igru koje su dostupne igračima u Skyrimu. Oni su jedna od dve rase zvijeri koje igrači mogu da izaberu da igraju, zajedno sa Argonijanima Argonians, i često su negativno stereotipni kao lopovi širom Tamriela. S obzirom na njihovu negativnu percepciju u igri, Khajiiti su među najređim rasama sa kojima se igrači mogu susresti. Kada to urade, često se otkrije da putuju u karavanima i prodaju robu, uključujući ilegalnu prodaju narkotičke skoome u igri.

Yuumi – League of Legends

Čuvar knjige pragova čarobnice Norre Book of Thresholds, Yuumi je sporedni lik i šampion u franšizi League of Legends. Ona je ranije bila Norin pratilac, ali je postala čuvar knjige nakon što je Nora nestala i stalno je u potrazi za svojim starim partnerom. Za igrače League of Legends, Yuumi rado pomaže i sarađuje sa njima u zamenu za pomoć u njenoj potrazi za Norom. Takođe je poznato da je ometaju svjetski užici dremke i ribe koji bi mamili svaku mačku.

Mačke u video igrama nisu samo vizuelni ukras. One predstavljaju utočište, simbolizuju hrabrost i prijateljstvo, a njihova prisutnost omogućava igračima da osjete blisku emotivnu vezu. Bez obzira na to koliko su virtualne, mačke ostavljaju pečat na srcima igrača i podsjećaju nas na moć prijateljstva i suštinske ljudske potrebe za ljubavlju i toplinom.

Dakle, mačke u video igrama nisu samo dio priče, one su srce igre, nosioci emocija i prijatelji koji nas prate kroz nezaboravna putovanja.

 

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pandemija je pokazala da ne moramo da izlazimo iz stana da bismo ostali u formi. Sa druge strane, natjerala nas je da shvatimo koliko je vježbanje bitno.
11.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U posljednje vrijeme se sve više govori o načinima na koji djeca možda mogu biti uvučena u svijet klađenja kroz video igre
13.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
"Vajde ti si poseban, ovo je tvoja prilika....da budeš heroj veći od svih"