Ova mama je gejmer
04.12.2023.
Autor: Danica Manojlović

10 poklona za tinejdžere koji će ih oduševiti

Tu smo da Vam pomognemo!

Ako planirate kupovine za predstojeće praznike, a bitno Vam je da pronađete najbolje za tinejdžere, postoji jedno ključno pitanje koje treba da postavite sebi: da li će im se zaista svidjeti ono što im kupujete?

Niko ne želi da pokloni predmet koji će biti bačen na stranu i zaboravljen, pa smo se potrudili da napravimo listu ideja za poklone za tinejdžere koje možete izabrati u našim radnjama. Od najnovijih tehnoloških poklona do najboljih poklona za ljubitelje društvenih igara. Možete i da se takmičite u tome da svojim prijateljima i voljenima date najunikatniji i najjeftiniji poklon, ako dobro pogledate naše predloge. Osim toga, uključili smo personalizovane opcije u slučaju da želite da njihov poklon učinite ekstra interesantnim.  

Ako vaš tinejdžer nikada ne može da bilo šta radi bez slušanja muzike, imamo i sjajne poklone za njih. Od povoljnih žičnih do trendy bežičnih slušalica.

Bez obzira na njihove preferencije, postoji uvek nešto za tinejdžere svih uzrasta i faza u kojima se nalaze i to možete da birate upravo kod nas.

Šta je osnovno kod biranja pokona?

  • Starosna grupa i pol: Različite starosne grupe tinejdžera imaju različite interese. Na primjer, dok bi mlađi tinejdžeri možda uživali u igračkama i društvenim igrama, stariji tinejdžeri mogu biti više zainteresovani za oštrije video igre, tehnologiju, modu, muziku ili knjige. Takođe, pol može igrati ulogu u odabiru poklona, jer se interesovanja često razlikuju.

  • Interesi i hobi: Razmišljajte o hobijima tinejdžera. Da li su zaljubljeni u sport, muziku, umjetnost, knjige ili tehnologiju? Poklon koji odražava njihove strasti će sigurno biti dobrodošao. Na primjer, gejming oprema, instrument, knjige omiljenog autora ili vrhunski slušalice mogu biti sjajan izbori.

  • Praktičnost: Tinejdžeri često cijene poklone koji su praktični i korisni u svakodnevnom životu, ako zanemoarimo ono u trendu jer te stvari mogu biti dosta skupe. To mogu biti pokloni poput pametnih satova, gedžeta, odeće, obuće, ukrasa za sobu ili čak školskog pribora. Praktični pokloni su ne samo korisni, već i funkcionalni.

  • Trendovi i stil: Pratiti aktuelne trendove može pomoći u izboru modernog poklona. To može uključivati modu, tehnologiju, ili čak popularne brendove. Naravno, važno je i da poklon odražava tinejdžerov lični stil.

  • Budžet: Uvijek napominjemo da je prvo i osnovno razmotriti koliko ste spremni da potrošite na poklon. Postoje sjajni pokloni u svim cjenovnim rangovima, pa je važno pronaći nešto što je i finansijski prihvatljivo.

Kombinovanjem ovih faktora, možete pronaći idealan poklon koji će obradovati tinejdžera.

Ne zaboravite da je važno razmišljati o njihovim jedinstvenim interesovanjima i ličnosti kako bi poklon bio zaista poseban.

 

Najbolji poklon za one koji vole da pišu i crtaju

Nekada davno su sveske bile jednostavne i bez pretjeranih slika. Vremenom su se dodavali crteži, poznati likovi, korice su postajale sve deblje a papir sve luksuzniji. Sada su sveske prava mala umjetnička dela. Ukoliko znate da je tinejdžer kojem kupujete poklone kreativno djete i da voli da piše, provjerite koji su mu omiljeni filmovi, hobi ili idoli. Od sveske u obliku ketridža za igru Super Mario Bros, preko krznenih Star Wars Chewbacca, do Star Wars The Mandalorian - The Child seta.

Bojice, olovke, držači za olovke, u svim mogućim bojama, veličinama i oblicima će biti odličan poklon.

Najbolji pokloni u ovoj grupi su svakako grafičke table za crtanje. Ove table će maksimalno pomoći tinejdžeru da prikaže i razvije svoj talenat, a poznato je da je veliki broj tinejšera svoje prve zarade imalo baš preko sajtova na kojima su prodavali svoje radove. Ove table su odlična pomoć i u srednjoj školi, naročito ukoliko dijete rješi da mu profesija bude vezana za dizajn i umjetnost.

 

Najbolji poklon za tinejdžere koji vole da gledaju filmove

Djeca su nam nekako odmalena vezana za računare, telefone i televizore. Najviše vole dok su mali crtane filmove i čini se da ne postoji pjesma ili replika iz omiljenih serijala koje ne znaju napamet. Disney, Winx,  Ninja kornjače dok su mlađi. Spider-man, horori i Marvel kako odrastaju, a onda slijede likovi iz serija sa Netflix-a ili drugih striming platformi.

Ne postoje godine u kojima ne volimo da gledamo filmove, ali su tinejdžerske poznate kao one godine koje nas kasnije oblikuju kao ličnost. 

Funko Pop figure su idealan poklon za ljubitelje filmova i serija. One se stalno mjenjaju i dopunjuju pa ukoliko nečega trenutno nema u radnjama, ostavite poruku da Vam jave kada se figura pojavi u prodaji. Sada su periodi promocija i akcija i sigurni smo da možete kupiti idealne poklone za više nego odgovarajuće iznose.

 

Najbolji poklon za ljubitelje board igara

Društvene board igre imaju veliki povratak na scenu igara za zabavu cijele porodice, ili prijatelja! Od "Ne ljuti se čoveče" preko video igara pretočenih na karton sa figurama, do pravih kolekcionarskih izdanja. Ponuda je sve veća a ovakav poklon će trajati godinama i ukoliko se dobro čuva, može se prenositi na sljedeće generacije. Dosta je starih board igara koje  dostižu nevjerovatne cijene na licitacijama, pa ko zna, ako Vaš tinejdžer umije da čuva stvari, investicija je još bolja.

Kao i kod prethodnih grupa, bitno je da znate ko su im omiljeni junaci, filmovi ili knjige, da li vole da rješavaju misterije ili nauče neke zanimljive istorijske stvari, geografiju ili zoologiju. 

Karte smo nekada igrali samo u par opcija. Sada imamo nove igre sa sopstvenim pravilima usklađenim sa serijama i filmovima čiji ih likovi krase na poleđini ili pakovanjima. DisneyHarry PotterMarvel ili Playstation... izbor je samo na Vama!

 

Najbolji tehnički poklon

Ukoliko tinejdžer ima Playstation konzolu, sigurno mašta o tome da ima VR komplet koji će svaku igru pretvoriti u skoro pa stvarnost!

Konzole su uvijek dobar izbor samo je pitanje koliko novca želite da potrošite i da li ćete se odlučiti za moderan Playstation ili za konzolu Nitendo koja je idealna za porodično igranje.

Zowie monitori su kada je u pitanju gejming, pravi statusni simbol. Njihov kvalitet je dokazan širom svijeta na svim velikim eSport takmičenjima, a broj profesionalnih igrača koji ih imaju i na svojim privatnim računarima je imponzantan. 

 

 

Najbolji poklon za one koji vole sređenu sobu

Sređena soba podrazumeva da je sve na svom mjestu i da svaka stvar ima svoju namjenu. Možete provjeriti ponudu nosača za slušalice koji će pomoći da se kablovi ne upetljavaju i da tinejdžeru slušalice uvijek budu na dohvat ruke. Naravno, ponuda nosača je velika i možete pronaći sve, nosače za dva monitora, konzole, game padova, do onih za mikrofone koji su sve popularniji jer se veliki dio omladine bavi strimovanjem.

Ovakav tinejdžer će biti oduševljen nekom od lampi iz Paladone programa. Svaki tinejdžer će biti oduševljen lampom usklađenom sa izgledom njegove sobe, hobijima i omiljenim likovima. Ponuda je stvarno velika i za svakoga ima idealan model.

Šolje stavljamo u ovu grupu iako bi njima trebalo da posvetimo cijeli jedan tekst. Šolje su postale toliko popularne da se pojedini modeli čuvaju na policama samo kao ukrasi u sobama. Jednostavne sa slikama, ludim ručkama, pokazivačima toplote napitka u njima, srebrnim i zlatnim... Ovdje je, čini nam se, sve postalo moguće a novitete imamo svake nedjelje.

Čaše su takođe poklon sa kojim nećete pogriješiti. Retro za one koji vole stare igre, XBOX za one modernije dok su specijalna izdanja i kompleti za one koji su zaljubljenici samo određene igre ili nekog junaka.

 

Najbolje za tinejdžere koji imaju sve

Ova grupa proizvoda može biti malo skuplja od ostalih. 

Gejmerske stolice su uvijek dobrodošao poklon. O njima smo dosta pisali. Proverite tekst Gejmerske stolice - preporuka i za one koji nisu gejmeri, ili U čemu je draž RGB stolica. Ovde je, ukratko, najbitnije da vodite računa o materijalima od kojih je stolica izrađena i budete sigurni da ima potporu za pravilno držanje kičme.

Slušalica nikada nemamo dovoljno. To je postao gadget koji usklađujemo sa mjestom gdje ih koristimo, da li smo unutra ili spolja. Menjamo ih i usklađujemo sa odjećom koju nosimo određenog dana. Nekada su tinejdžeri raspoloženi za one koje idu preko ušiju, imaju omiljeni model za trčanje, neke koriste i kada plivaju i bitno je da su vodootporne. Slušalice nisu samo obične i gejmerske. Slušalice su čitav jedan univerzum koji konstantno raste a u skladu sa time se i ponuda u našim radnjama stalno dopunjava. Ukoliko je moguće, provjerite šta dete već ima od slušalica, razgovarajte sa našim prodavcima i oni će Vam pomoći da pronađete model u skladu sa vašim planiranim iznosom koji će biti idealan poklon koji će upotpuniti kolekciju.

Retro konzola! San i onih koji nijesu pravi gejmeri i vole igre koje opuštaju. Retro je ponovo u modi i čini se da neki proizvodi za koje smo mislil da će ostati samo uspomene ponovo osvajaju svijet. Gramofoni i ploče su ove godine pokazali koliko smo pogriješili kada smo ih otpisali. I dok nismo sigurni koliko će tinejdžeri uživati u pločama i primjetiti razliku u toplini zvuka, sigurni smo da će sa oduševljenjem otpakovati neku od retro konzola iz naše ponude.

 

Najbolji jedinstveni poklon za tinejdžere

Nekako je uvijek najbolja opcija, ukoliko to možete, kroz neobavezni razgovor pitati tinejdžera šta je to što bi volio da dobije na poklon. Neki će reći da maštaju o specifičnoj masci za telefon. Drugi će poželeti limitirane džojstike. Znamo da će bez obzira na godine biti dosta onih koji žele Vbucks kako bi u igri Fortnite napravili uspjeh.

Playstation je napokon postao dostupan svima, sa dosta akcija i ukoliko nijeste u mogućnosti da odvojite, i dalje veliki iznos za konzolu, razmislite o idealnom poklonu u obliku Playstation pretplate koju imamo u ponudi u radnjama.

 

Najbolji jeftini poklon za tinejdžere 

Ubjedljivo u ovoj frupi vode Funko Pop figure. Stalne akcije pojedinih modela i redovna cijena koja nikako neće oštetiti vaš budžet. Provjerite testove o ovim figurama na našem blogu.

Bedževi ili kako neki vole da kažu, pinovi, ponovo se vraćaju u modu poslije toliko godina. Disney, Marvel, Harry Potter ili Nintendo likovi, sve je u modi.

Ukoliko igra jamb, provjerite šta je sve na policama kada su u pitanju kockice. Ne postoji boja ili materijal od kojih  nisu napravljene. 

 

I dok pišemo ovaj tekst, shvatamo da nas ima različitih generacija i da je svako vrijeme imalo svoje trendi poklone.

Šezdesete godine: U šezdesetim godinama, tinejdžeri su često bili inspirisani muzičkom revolucijom, modom i društvenim promjenama. Popularni pokloni u to vrijeme uključivali su ploče omiljenih bendova, psychedelic odjeću, i možda čak i prve prenosne radio aparate ili gramofone.

Osamdesete godine: Bile su doba sintisajzera, MTV-a, i ekspanzije video igara. Tinejdžeri su maštali o Walkmanu, neon odjeći, pa čak i prvim kompjuterima kao što su Commodore 64. Muzika je i dalje bila ključna, sa albumima poput "Thriller" od Michael Jacksona na vrhu liste želja svih.

Dvehiljadite godine: U ovom periodu, tehnologija je preuzela primat. Tinejdžeri su željeli mobilne telefone, MP3 plejere i video igre na najnovijim konzolama. Osim toga, popularne su bile i markirane odjevne kombinacije, kao i predmeti koji su odražavali digitalnu kulturu.

Danas, tinejdžeri žive u eri pametnih uređaja, društvenih mreža i instant pristupa informacijama. Pametni telefoni, bežične slušalice, modni brendovi koji su aktuelni na društvenim mrežama, i iskustva kao što su karte za koncert karte ili putovanja su popularni pokloni. Takođe, sve više tinejdžera pokazuje interesovanje za održivost i ekološki osvešćene proizvode.

Ove promjene odražavaju evoluciju tehnologije, društva i kulture kroz decenije. Razumijevanje trenutnih trendova može pomoći u odabiru poklona koji su relevantni i zanimljivi tinejdžerima u savremenom dobu.

Kakve poklone Vi birate?

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pandemija je pokazala da ne moramo da izlazimo iz stana da bismo ostali u formi. Sa druge strane, natjerala nas je da shvatimo koliko je vježbanje bitno.
11.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U posljednje vrijeme se sve više govori o načinima na koji djeca možda mogu biti uvučena u svijet klađenja kroz video igre
13.
Feb.
2024.
Ova mama je gejmer
"Vajde ti si poseban, ovo je tvoja prilika....da budeš heroj veći od svih"