Ova mama je gejmer
20.10.2020.
Autor: Danica Manojlović

Sad Atari PS5 sreću kvari

Atari izbacuje novu konzolu u Novembru

Ostalo je još samo par nedelja do lansiranja nove PS5 konzole.  Međutim, postoji još jedna nova konzola koja će takođe biti lansirana u Novembru ove godine, a dolazi sa više od 100 igara kojima možete odmah pristupiti.  Ta nova konzola je Atari VCS, nova verzija klasičnog Atari 2600. Prvi put je najavljena Juna 2017. godine na E3 promociji.

Za razliku od originalnog Atari 2600 koji je počeo da se prodaje Novembra 1982. godine, Atari VCS stiže sa novom tehnologijom uključujući AMD Ryzen procesor, AMD Radeon grafiku i 8GB memorije (koja je proširiva) i tako gura igre u 4K HDR. Ima i USB 3.0, HDMI i Ethernet port, žične konekcije kao i WiFi i Bluetooth za bešičnu konekciju.

Unapređenja koja ima VCS u odnosu na originalnu konzolu uključuju i dodatak u obliku Atari Modernog kontrolera, koji se razlikuje od  Atari Classic Joystick-a po novom i modernom dizajnu u obliku Xbox kontrolera.

Interesantno je i da Atari VCS ima i namenski PC Mode. To znači da možete instalirati i dodatni operativni sistem kao što je Windows na eksternom USB i koristiti VCS kao kućni računar takođe.

Konzola koristi fabrički insalirani Linux OS i stiže sa velikim brojem klasičnih retro Atari igara ali i tretnutno popularnih igara velikog broja publishera. Ipak, nije samo na njih ograničen jer ima mesta i za snimanje dodatnih video igara i aplikacija sa striming platforme, muziku i pretraživače.

Za sada je pre order moguće izvršiti samo na zvaničnom Atari sajtu i odabrati jednu od tri ponuđene boje Black Walnut, Onyx Black i Carbon Gold.

Poslednjih godinu dana je bilo dosta polemika oko toga da li će se ova konzola pojaviti, da li je vredi kupiti a neki su govorili i o potencijalnoj prevari i da neće imati u ponudi igre. Slike iz magacina koje prikazuju pakovanja spremna za isporuku su dokazale da nije u pitanju mit. Oni koji su uspeli da probaju kažu da je odlična. Ovde ćemo svakako malo duže morati da sačekamo i proverimo kako radi ali i razlike u odnosu na PS5.

Kako se vama sviđa ova nova Atari konzola?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Predstavljamo Xbox Series X. Reprodukujte hiljade naslova iz četiri generacije konzola ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
549,99 EUR
Veličina
Nova
549 ,99 EUR

Slični članci

04.
Sep.
2020.
Nintendo
Nekada je dobro vratiti se na početak.
04.
Sep.
2020.
Nintendo
Sve igre u Super Mario 3D All-Stars kompilaciji biće posebno optimizovane za Switch.
13.
Aug.
2020.
Od prve Super Mario igre na 8bit Nintendu iz 1985. godine, pa do danas… prošlo je 35 godina.