PC
15.11.2020.

Mikrofon Trust GXT 256 EXXO

Jedina zamerka je da nije RGB već samo 5 boja koje se smenjuju

Proizvod ustupio na testiranje: Trust

 

GXT 256 EXXO je novi USB mikrofon koji je dizajniran za ljude koji se bave strimingom, podcastom, voice-overima i akustičnom muzikom. Ima prilično upadljiv izgled i sistem osvetljenja koji liči na RGB. Kompatibilan je sa Windows 10, Windows 8, Windows 7, Mac OS 10.5 or higher, ChromeOS i Playstation 4 konzole.

Proizvod je upakovan u veliku i kvalitetnu Trust kutiju, crne boje i gejming oznake, kao i svi GXT proizvodi. Odmah na kutiji vidite najbitnije karakteristike. 

Svi delovi su sigurno upakovani u kutiji, tako da se mikrofon ne ošteti tokom transporta.

Kada sve otpakujete, pronaći ćete sledeće delove: mikrofon, nosač otporan na udarce, pop filter, metalno postolje, USB kabl dužine 1,8 metara, uputstvo i naravno GXT nalepnicu.

Trust GXT 256 Exxo je mikrofon dizajniran uglavnom za strimere. Zbog toga ima samo kardioidni pick-up ili polarni obrazac pogodan za podkastove, strimovanje, vlog-ove, snimanje glasa i akustične instrumente. Ne sadrži sve Omnidikcione (čuje se zvuk iz svih pravaca., idealno za razgovore u panel diskusijama) ili Dvosmerne (snima zvuk ispred i iza mikrofona, idealno za intervjue jedan na jedan) načine snimanja. Trust GXT 256 Exxo ima sampling rate 48 kHz/16-bit, frekfencijski odziv između 30 Hz i 18 kHz, i osetljivost 130 dB, impedansa 32 Ohm i signal-zvuk odnos 86 dB.

Ima nosač koji redukuje vibracije,  pop filter koji uklanja neželjene zvukove kao što su slova P ili F, i ima tehnologiju za redukciju šuma. Mikrofon se montirana na metalni nosač koji stoji na stolu a ugao mu se može prilagoditi vrlo jednostavno. Pozitivno je što mikrofon možete koristiti i na drugim nosačima koji korise univerzalni vijak 5/8.

Trust GXT 256 Exxo je plug-and-play uređaj i ne zahteva neki specijalan softber ili drajvere. Windows 10 ga odmah prepoznaje i omogućava da ga koristite i kao uređaj za snimanje i kao playback ukoliko povežete i slušalice za monitoring i otsale namene.Ovo je seting koji vam je ponuđen.

Konfigurisanje Trust GXT 256 Exxo se završava sa dugmićima. Setujete  mute, pojačavanje i jačinu zvuka u slušalicama. Dugme Gain može da se koristi i za smenjivanje boja između ponuđenih: crvena, plava, zelena, ljubičasa i žuta. Tu je i  “RGB cycle” mod koji polako prelazi iz jedne boje u drugu. Nije u pitanju pravi RGB uređaj jer bi za to morao da ima dodatni sofver za prilagođavanje kao i LED koji može da svetli u bilo kojoj boji.

Što se tiče korišćenja, snimali smo materijale kao za podcast ali i gameplay nekih od najnovijih igara i iskreno, pozadinska buka je bila savršeno rešena. Povremeno smo nazirali zvuk kucanja na tastaturi (mehanička) ali daleko od toga da je smetalo ili pravilo probleme. Ono što nas je možda malo iznenadilo je da je zvuk koji se šalje na monitoring port mono a ne stereo kako smo očekivali. Ipak, problem se da rešiti povezivanjem slušalica direktno na zvučnu karticu ili PC a ne na ovaj mikrofon. Sve ostalo je za svaku pohvalu. 

Svidelo nam se:  

  • Dobro funkcioniše za strimovanje, podcasting i druge slične aktivnosti gde se snima samo jedan glas.
  • Odličan kvalitet izrade
  • Fenomenalan dizajn
  • Jednostavan za postavljanje i upotrebu

Možda bi mogli da unaprede:

  • Poništavanje šuma bi se moglo poboljšati
  • Zvuk koji se šalje na port za nadzor je mono a mislim oda bi morao biti stereo.
  • To nije uređaj sa RGB svetlima, već samo sa ciklusom od 5 boja.

I ovaj mikrofon možete kupiti u okviru vikend akcije sa 15% popusta koji će vam se obračunati kada ga stavite u korpu.

 

Slični članci

14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona. 
07.
Nov.
2020.
Vijesti/Najnovije
Prošlog petka smo otvorili novu radnju i pored popusta na sve u njoj, imali smo i neke proizvode po šok cenama. Trust se uključio u ovu na&scar...
25.
Aug.
2020.
PC
Nekada su najbitnije perifrije bili miševi i tastature. Pridružile su im se slušalice a sada je i mikrofon ušao na listu "must have...