Playstation
31.01.2023.

Sony usporava sa proizvodnjom PS VR2

Pre-Orderi nisu zadovoljavajući

PlayStation VR 2 je spreman za lansiranje 22. februara 2023., ali je možda u najavi neuspjeh.

Sony je navodno smanjio proizvodnju PS VR 2 zbog razočaravajućih pre-ordera i nedovoljne potražnje u VR industriji. Kako je preneo Blumberg, Sony je smanjio svoju planiranu prognozu za oko 50 odsto, što iznosi milion jedinica. Ranije je planirao oko dva miliona jedinica za prvo tromesečje lansiranja, ali je sada značajno smanjio svoju proizvodnju.

Bloomberg izvori su otkrili da je Sony kontaktirao jednog od svojih partnera za snabdjevanje kako bi najavio smanjenje porudžbina displeja. Prema ovom izveštaju, Sony sada planira da isporuči oko 1,5 miliona jedinica do marta 2024. godine, što bi moglo da se promjeni na osnovu globalne potražnje.  

Originalni PS VR bio je uspjeh za Sony jer je prodao oko pet miliona jedinica do januara 2020. godine, ali Bloomberg navodi da nema čak ni jedan procenat udjela na tržištu VR slušalica. Trenutno dominira Metin Oculus Quest koji ima 85 posto udjela. Pored toga, Sony se čak ni ne svrstava među pet najboljih kompanija koje prodaju VR slušalice.

PS VR 2 košta dosta, a takođe će vam trebati i PS5 da bi funkcionisao, što ukupan trošak hardvera užasno povećava. Takođe, nema kompatibilnost unazad jer je dizajniran sa PS5 na umu. Ne očekujte da će uskoro raditi i na PC-u, jer je Mediator Software otkrio da će možda trebati godine da se to dogodi, a do tada bi mogao postati i zastarjeli komad hardvera. Ipak, možda postoje dobre i vijesti, jer će preko 30 igara biti dostupno za PS VR 2 pri lansiranju. Ovo uključuje dugo očekivane Horizon: Call of the Mountain i Resident Evil: Village VR. Njegovo futurističko praćenje očiju i prstiju, impresivan 3D zvuk i odličan OLED ekran predstavljaju ogroman skok u odnosu na originalni model, tako da ako možete da opravdate cijenu, možda bi vrijedilo pokušati.

Igrate li Vi VR igre i koja Vam je omiljena?

Slični članci

24.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...
17.
Feb.
2024.
Playstation
Koje Playstation 4 igre su se najbolje pokazale u 2023. godini? Prodaja tih igara je samo jedan pokazatelj, a ovaj tekst govori o ostalim razlozima zbog kojih s...