Playstation
29.10.2023.

Kreće navala na PlayStation!

Praznici nam stižu

Trka giganta, ili rat konzola još uvijek traje.

Kod nas u zemlji je situacija vrlo jasna. Bez pretjerane muke PS drži prvo mjesto godinama, a Nintendo se baš i ne trudi mnogo da ga stigne. Oni imaju svoju politiku poslovanje koja ne uključuje promocije koje PS nudi. XBOX ne vrijedi ni pominjati. Ako imamo u vidu da je sada već tri godine kako je PS5 krenuo sa ne baš slavnom prodajom i nestašicama, i da nam stiže nova opcija, čini se da imaju razloga za optimizam.

Miislimo na rukovodstvo kompanije SonyPlaystation! Oni očekuju jednu od najjačih sezona prodaje PlayStation konzola tokom predstojecih praznika.

Šef globalnog marketinga Eric Lempelu je izjavio da će ovo biti prva Božićna sezona kupovine, kada će svako ko želi da kupi PS5 moći da ga pronađe. Navodi da “Naša očekivanja za PlayStation 5 jesu zaista jaka. Očekujemo jednu od najjačih sezona u našoj istoriji u pogledu prodaje konzola."

“To je kombinacija sjajnog proizvoda koji imamo i naslova koji su izdati od lansiranja – kao i najskorije sa Marvel’s Spider-Man 2.”

Spider-Man 2, koji nam je stigao prošle nedjelje, najbrže je prodavana igra PlayStation Studios u istoriji, jer je prodao 2,5 miliona kopija u prvih 24 sata!

Lempel se nada da VR vrijeme tek dolazi, smatrajući da je do sada njegova kupovina pala u sjenku ostalih proizvoda iz Sony Playstation ponude. “VR kategorija je važna za nas. To je kategorija koja nam može pomoći u inovacijama. Nikada neće biti jedini način na koji ljudi igraju igre, ali sam srećan što smo u tome. Postoje sjajna iskustva koja se mogu doživjeti i potrošačima se stvarno sviđa. Ali to je za nas tek posao u začetku.”

Sony navodi da je ovoga ljeta u julu prodaja PS5 konzola premašila 40 miliona širom svijeta. PS4 i dalje ostaje njegova najbrže prodavana konzola koja je dostigla taj cilj, sa prodajom od 40 miliona primeraka za dva mjeseca, ali nije imala problem sa kojim se PS5 suočio, a to je nestašica i problemi izazvani pandemijom. 

Target kompanije je da dostavi i proda 25 miliona PS5 konzola tokom svoje trenutne fiskalne godine. Moramo da Vas podsjetimo da kod Sony-ja, kao i većine stranih kompanija, fiskalna godina traje do marta meseca. Ukoliko se planovi ostvare, oboriće se rekord prodaje konzola postignut prije 25 godina, kada je originalni PlayStation prodao 22,6 miliona jedinica za godinu dana.

Planirate li Vi da kupite PS5 do Nove godine?

 

Slični članci

02.
Apr.
2024.
Playstation
Izlistali smo neke od najboljih PS4 igara koje se i u 2024. godini i dalje prodaju bolje od igara za najnoviju konzolu, zato ih obavezno probajte
24.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...