Playstation
17.02.2024.
Autor: Stefan Starović-dugogodišnji autor magazina PLAY i ljubitelj vido igara i hardvera

Najprodavanije PS4 igre u 2023. godini

Sljedeća generacija PlayStation-a (Playstation 5 konzola) je izašla 2020. godine, ali na našim prostorima PlayStation 4 je i dalje konzola koja zabavlja ogroman broj gejmera. Međutim, to nije slučaj samo sa našim regionom, već je i slična situacija i u drugim krajevima planete. Iz tog razloga Sony nastavlja da izbacuje njihove ‘’blokbastere’’ za prošlu generaciju konzola, jer milioni uživaju u PlayStation 4 igrama iz najrazličitijih žanrova.

Tokom 2023. godine smo vidjeli veliki broj sjajnih originalnih IP-jeva, nastavke franšiza, i simulacije godišnjih sportskih izdanja, a u nastavku ćemo da se osvrnemo na nove PS4 igre koje su prethodne godine prodane u najviše primjeraka.

 

EA Sports FC 24

EA i Fifa su možda prošle godine završili dugogodišnju saradnju, ali je Electronic Arts-ova simulacija fudbala i prošle godine bila jedna od najprodavanijih PS4 igara. Novu fudbalsku simulaciju su posebno jedva dočekali igrači iz Velike Britanije, a dokaz je odlična prodaja koja je zabilježena tokom prve dvije nedjelje. Prošla godina je posebno bila uspješna za ovu Playstation 4 igru jer je EA Sports FC 24 uspio da se učvrsti na tronu fudbalskih simulacija, nakon što je Konami-jeva simulacija počela da gubi sve više igrača. EA Sports je dobio prava i za UEFA Euro 2024 takmičenje, koje će se naći u najnovijoj simulaciji kada mečevi krenu tokom ljeta 2024. Još jedan od velikih faktora zašto je ovo među najprodavanijim Playstation 4 Igrama u 2023.

Call of Duty: Modern Warfare III (2023)

Prošle godine čak je i Call of Duty: Modern Warfare II iz 2022. godine zabilježio solidnu prodaju, ali ipak ga je preskočila nova igra ove franšize, Call of Duty: Modern Warfare III. Na PS4 igri je radio čuveni Sladgehammer Games, i ovo je peta igra iz franšize koju je razvio ovaj studio. Oni su zajedno sa Inifinity Ward-om kreirali originalni Modern Warfare III iz 2011. godine, koji je veoma blizak srcu fanovima Modern Warfare serijala koji mnogi smatraju za najbolje Call od Duty igre. Zajedno sa zombie modom, i Warzone multiplejerom, jasno je zašto je Modern Warfare III bio druga najprodavanija igra (računajući sve platforme), odmah ispod Hogwarts Legacy-a.

Hogwarts Legacy 

Obožavateljima Harry Potter-a se prošle godine ispunila želja jer su konačno dobili PS4 igre nove generacije iz ovog univerzuma. Igra je prvo stigla na nove sisteme, ali samo par mjeseci kasnije je postala dostupna i PlayStation 4 korisnicima. Do januara 2024. godine igra je prodala 24 miliona kopija, i zaslužno je proglašena za najbolju igru vezanu za Harry Potter franšizu. Prva igra koja je nakon 14 godina uspjela da sa mjesta najprodavanijih igara skine jednu Call of Duty igru, ili igru koju je izbacio Rockstar Games. Hogwarts Legacy je prošle godine osvojio i nekoliko nagrada, pa sigurno zaslužuje da se nađe u vašoj Playstation 4 igre kolekciji.

Diablo IV

Diablo igra je po prvi put prošle godine izašla istovremeno za konzole i PC, a gejmeri su to nagradili. Diablo IV je Blizzard razvijao više od šest godina, a vlasnici PlayStation 4 konzola su dobili prestižni akcioni RPG koji nema konkurenciju na ovoj konzoli. PS4 igra je kreirana sa konzolama na umu i više nije privilegija igrati ovaj tip igara samo sa mišem i tastaturom. Prođite kroz pet različitih regiona sa Barbarian, Sorcerer, Druid i Nekromanser klasama, i dobro se pripremite za borbu protiv sluga Pakla, jer 2024. godine stiže i prva ekspanzija ove igre, Vessel of Hatred.

Street Fighter 6

Žanr tuča je iz godine u godinu sve bogatiji, ali na PlayStation 4 konzoli je prošle godine ponovo dominirao stari klasik, i njegov šesti nastavak, Street Fighter 6Capcom je izbacio igru prepunu novih sadržaja, ideja i karaktera, te je Street Fighter do januara 2024. godine prodao preko 3 miliona kopija na različitim konzolama, a samo pet dana nakon izlaska svoju kopiju je nabavilo preko milion igrača. Kućne konzole već decenijama dokazuju da su savršen dom za žanr tuča, a ništa se nije ni promjenilo ni 2023. godine jer se i verzija PS4 igre našla na vrhu mnogih lista najprodavanijih igara. Street Fighter 6 ima i cross platform podršku, tako da ga možete igrati i sa prijateljima sa drugih sistema.

Slični članci

02.
Apr.
2024.
Playstation
Izlistali smo neke od najboljih PS4 igara koje se i u 2024. godini i dalje prodaju bolje od igara za najnoviju konzolu, zato ih obavezno probajte
24.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...