Playstation
14.04.2021.

Prvi veliki update za PS5

Omogućava odlaganje PS5 igara na eksternoj USB memoriji

PlayStation Blog ima novo obaveštenje u kome objašnjava aprilski update za PS5.

On će omogućiti igračima da ogromne PS5 igre čuvaju na eksternim USB uređajima. Moći će i da dele gameplay slike i snimke preko PS5 i PS4 sa Share Play modom, kao i da pristupe skroz novim Trophy podešavanjima i statistikama.

Kao novo rešenje za smeštanje i čuvanje, PS5 igre skinute na interni SSD mogu se premestiti na kompatibilne spoljne USB uređaje. Ovome se pristupa iz opcija u home meniju konzole, pomoću option tastera. Ovo je pre mera za uštedu prostora nego što je trajno rešenje za čuvanje. PS5 igre se i dalje ne mogu pokrenuti sa USB memorije i zato će igrači morati da ih vrate na SSD da bi mogli da ih pokrenu. Međutim, imajući u vidu relativno malu veličinu unutrašnjeg SSD-a i češću potrebu za oslobađanjem prostora za nove igre, to znači da možete ukloniti igre sa SSD-a i vratiti ih mnogo brže nego da ih ponovo skidate sa Interneta.

Sony napominje da će neke igre podržati i mogućnost premeštanja samo određenih modova na ovaj način, tako da ćete možda moći da premestite kampanju u USB prostor kada ga završite igru a zadržite više igrača na SSD-u. Ovo će biti moguće sa Call of Duty: Black Ops Cold War. Podrška za M.2 drajvove, o kojoj je Sony govorio od pre puštanja nove konzole u prodaju, za sada su šargarepa na štapu jer blogu navodi da će nas Sony „držati u toku“.

Kada su u pitanju opcije za social,  dodat je cross-gen Share Play. Pomoću njega korisnici PS5 sada mogu da dele ekran sa prijateljima na PS4, dok su u glasovnom chatu. Jednostavno, ako želite da pokažete Demon's Souls svojim prijateljima koji još uvek nisu uspeli da nabave PS5, to možete da sada uradite. Share Play omogućava drugim igračima da isprobaju PS5 igre tako što će im se predati virtuelni kontroler i omogućiti da preuzmu kontrolu nad igrom.

Pošto je ovo sada cross-gen, možete prijatelju da ponudite da na PS4 isproba Astro's Playroom, ali bez svih Dual Sense efekata.Ovaj sistem omogućava i co-op u određenim igrama.

Request to Join opcija je dodata i biće dostupna kako na PS5 tako i na PS4 u social opcijama za igre koje budu podržavale ovaj režim.

Poboljšan je i meni Game Base pa sada omogućava da prebacujete tabove između party-a i prijatelja, umesto da se oni slažu jedno na drugo na jednoj listi. Možete uključiti i isključiti obaveštenja za određene party-e.

Promene u audio menijima vam pružaju mogućnost da potpuno onemogućite in-game chat tokom igre iz PS5 menija umesto da koristite pojedinačne menije u igri. Možete i da prilagodite jačinu zvuka igrača sa kojima razgovarate, pojačati tihe prijatelje ili smanjiti glasne, a da ne tražite da menjaju sopstvene postavke. Interesantno, lako i korisno.

Nova opcija vam nudi mogućnost da unapred učitate predstojeće zakrpe igara u slučajevima kada je izdavač omogućio tu funkciju. Ovo će biti deo podešavanja automatskog ažuriranja.

Novi sistem za Trofeje prilagođava način snimanja slika i video zapisa kada otključate trofej. Na primer, možete da odredite da se video klipovi snimaju samo ako otključate zlatne trofeje što će pomoći u hvatanju ne samo najtežih dostignuća, već i uštedi prostora na drajvu sa svim tim 15 sekundnim klipovima. Novi ekran statistika trofeja koji prikazuje rezime svih vaših osvnojenih trofeja izgleda odlično.

Ovaj update vam omogućava i da prilagodite biblioteku igara i uvećanje menija u skladu sa svojim potrebama.

Novi update za PS5 konzolu dolazi uz ažuriranje za PlayStation app. Nove funkcije će vam omogućiti da se iz aplikacije pridružite igri za više igrača na PS5, upravljate skladištem konzole, upoređujete trofeje sa prijateljima i sortirate i filtrirate proizvode u PS prodavnici.

Uskoro će se na našem tržištu pojaviti par modela HDD i SSD diskova za konyole najnovije generacije i nadamo se da će tako zadovoljstvo igranja biti kompletirano u ppotpunosti.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50045
Ratchet i Clank putuju u drugu dimenziju Nove moći, novo oružje i alatke Veliki broj no...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
54,99 EUR
Ušteda 21%
70,00 EUR
Veličina
Nova
70,00 EUR
54 ,99 EUR
Korišćena
70,00 EUR
54 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PC
Volani HVO0066
Upoznaj sljedeću generaciju trkačkih volana. Nagrađivani Logitech G dizajn, redizajnira...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
389,99 EUR
Veličina
Nova
389 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog slijetanja na planetu koja mijenja oblik Selena mora da istraži opusto&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49,99 EUR
Ušteda 23%
64,99 EUR
Veličina
Nova
64,99 EUR
49 ,99 EUR
Korišćena
64,99 EUR
49 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00766
Spremi se za udobnu igru sa bežičnim slušalicama sa mikrofonom fino pode&sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
99,99 EUR
Veličina
Nova
99 ,99 EUR

Slični članci

14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...
31.
Jan.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je moćna mašina koja je dizajnirana za vrhunske monitore. Kako omogućiti video od 120Hz na PS5?
12.
Aug.
2020.
Playstation
Baterija na kontrolerima za PS5 će trajati 50% u odnosu na ove koje koristimo za PS4.