Playstation
29.01.2022.

Čudan izbor PS Plus besplatnih igara: Gdje su nestali hitovi?

Gdje su nestali hitovi?

PlayStation je ne neki način dosljedan i predvidljiv, pa smo tako kako se i očekivalo, Sony 26. januara otkrio spisak svojih besplatnih igara za PS Plus za februar 2022.

Ove igre će biti ponuđene 1. februara i trajaće do 28. februara, ali su nažalost izazvale skoro trenutnu reakciju pretplatnika na PS Plus jer besplatne igre za PS Plus za februar 2022. uključuju

  • UFC 4 (PS4)
  • Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands
  • One-Shot Adventure (PS4)
  • Planet Coaster: Console Edition (PS5)

Sve u svemu, iako se mišljenja mogu razlikovati od osobe do osobe, čini se da postoje dva glavna razloga zbog kojih ove igre neko može karakterisati kao razočarenje.

Besplatne igre PS Plus za januar 2022. su bile dobro primljene i prilično popularne (i još uvijek se mogu potraživati do izdavanja naslova u februaru), a uključuju Deep Rock Galactic (PS4/PS5), Persona 5 Strikers (PS4), i Dirt 5 (PS4/PS5). Velika raznolikost među ovim PS Plus igrama, multiplayer pucačina za četiri osobe, Musou igra i trke su označili da postoji ponešto za svakoga.

PS Plus pretplatnici su se zaljubili u Deep Rock Galactic, i povećali njegovu zajednicu milionima ljudi. Poređenja radi, teško je pogledati spisak za februar i pretpostaviti da će se nešto slično dogoditi. Osim toga, mnogi vlasnici PS5 konzola su se možda nadali da će dvije izvorne verzije PS5 mjesečno pokrenuti trend za ovu godinu, ali izgleda da to više nije slučaj.

Ipak, najveća činjenica koja govori protiv besplatnih februarskih igara su žanrovi koji su dostupni!

To ne znači da imamo nešto protiv ovih specifičnih igara ili žanrova, ali istorijski gledano, neke su daleko lošije na PS Plus-u od drugih, dok neke poput igara za više igrača, nasuprot tome, imaju jedinstvene prednosti poput trenutne zajednice na PS Plus-u.  UFC 4, na primer, je solidna borba mješovitih borilačkih vještina, ali fanovi UFC-a su vjerovatno ovo već kupili. Sportske igre imaju tendenciju da se dobro prodaju, čak i za franšize manje od Maddena, ali to obično znači da su ih oni koji su zainteresovani za sportske igre već kupili. Veliki deo gejmera ne mari za njih, a to znači da UFC 4 vjerovatno nije bio najbolji izbor za naslovnicu februarske PS Plus ponude. U isto vrijeme, simulacije se generalno smatraju lošijom nišom, bez obzira koliko su dobre. Simulacije nikada nijesu imale dobre rezultate ni na PS Plus-u. Neki se možda sjećaju maja 2020. kada je PS Plus ponudio samo dvije sim igre na usluzi: Cities Skylines i Farming Simulator 19. Pretplatnici PS Plus-a su zapravo molili Sony da promjeni ove igre, ali kompanija nikada nije uslišila te zahtjeve. Prilično je jasno da sim igre nisu baš privlačne većini PS Plus pretplatnika. Ovo ostavlja Tiny Tina's Assault on Dragon Keep kao najbolju igru na servisu. Nama je to ok jer očekujemo dosta uspešno lasiranje Tiny Tina’s Wonderlands .Problem je što Dragon Keep  čak i nije puna igra. To je samostalno izdanje Borderlands 2 DLC-a koje je izašlo 2013. Dobro je da se, opet ponavljamo, napravi propaganda za Tiny, ali je u isto vrijeme uporedivo sa Godfall: Challenger Edition, koji je bio kontroverzni PS plus naslov takođe jer to i nije bila puna igra. Ako je to samo deo naslova, vjerovatno neće biti previše dobro primljeno.

Opet, vrijedi ponoviti da nijedna od igara ponuđenih za PS Plus nije loša ali nijedna od njih ne pripada žanrovima koji imaju tendenciju da prolaze dobro. Fanovi koji nijesu oduševljeni februarskim izborom uvijek mogu da se nadaju boljem martu, ali to ne znači da ovaj mjesec ne ostavlja pomalo gorak ukus u njihovim ustima. Ili su se korisnici PS Plus malo i razmazili.

Šta vi mislite?

Trenutno nema komentara

Slični članci

12.
Aug.
2022.
Playstation
Naughty Dog je izbacio kratak video u kojem upoređuje scene iz PS4 verzija igre sa Remake verzijom za PS5.
27.
Jul.
2022.
Playstation
Nakon 30 godina EA-ovog iskorišćavanja imena FIFA, najavljenja je i posljednja u njihovoj režiji FIFA 23. I baš za tu poslednju FIFU, EA obećav...
27.
Jul.
2022.
Playstation
Iako je rad na ovoj igri jedna od najlošije čuvanih tajni u gejming industriji, Noughty Dog i dalje mudro ćuti, a internet su preplavile slike iz trej...
12.
Jul.
2022.
Playstation
Svaki početak ima neke sitne problem pa će i ove PlayStation svakako uskoro riješiti. A o kojim problemima uopšte i govorimo?
12.
Jul.
2022.
Playstation
Posljednja posjeta Boga rata našem svijetu.
09.
Apr.
2022.
Playstation
Šta nam donosi april kada su PS igre u pitanju?
13.
Feb.
2022.
Playstation
Kako se bliži datum izlaska Playstation-ove ekskluzive Horizon Forbidden West tako saznajemo više detalja o samoj igri. ta ko da ćemo ovu igru moći da...
23.
Jan.
2022.
Playstation
Novi trejler je izašao i čini se da su svi oduševljeni ne samo što vide stare, već i sa novim likovima.
21.
May.
2021.
Playstation
Konzole nove generacije nude mnogo ali zbog toga njihove igre traže mnogo prostora. Ukoliko ste u grupi onih koji vole da čuvaju svoje igre i igraju ih ponov...
21.
Apr.
2021.
Playstation
Poljski Playstation sajt je objavio pa povukao objavu o novivitetima u okviru PS+ pretplate a svi su primetili video sadržaje na spisku.