Playstation
12.08.2022.

Novi The Last of Us Part 1 video: Ni jahanje nije više isto

Teško je povjerovati da je The Last of Us skoro deset godina stara igra. Sada već davne 2013 igra je stigla na PS3 i sljedeće godine na PS4. Iako se PS4 verzija dobro drži i poslije toliko godina, TLOU Part 1 će koristiti sve prednosti PS5 konzole.

The Last of Us Part 1 stiže na PS5 konzole ovog septembra, a izdavač Naughty Dog je izbacio kratak video na Twitteru gde se i pored loše kompresije i kvaliteta, primjećuju drastične razlike, najviše u samoj okolini.

Scena o kojoj se priča je Joel koji jaše konja sa još jednim likom ispred sebe (trudimo se da ne spojlujemo 10 godina staru igru :). Prva stvar koju smo primjetili je animacija. U PS4 verziji, Joel sjedi ukočeno na konju sa desnom rukom u zaista čudnom položaju. Njegovo držanje na PS5 Remake verziji igre je mnogo opuštenije i njegovo tijelo poskakuje u skladu sa galopom konja, što cijelu scenu čini prirodnijom.

Kontrast između svijetla i sjenki je izraženiji zahvaljujući unaprijeđenjom osvjetljenju, nešto što nisu mogli prije PS5 konzole. Dodatno sama paleta boja je sređena, što dodaje na fotorealizmu same igre. Primjetićete koliko je flora u igri sređenja i sa mnogo više detalja, posebno obratite pažnju na travu pored puta. Iako Twitter nije idealno mjesto za snimke visoke rezolucije, vidi se veliko unaprijeđenje koje ima The Last of Us Part 1 u odnosu na PS4 verziju.

Pored navedenih grafičkih unarijeđenja, očekuje nas unaprijeđen gameplay, kao i audio i video. Da li je ovo dovoljno za nekog ko je već dva puta kupio igru, ostaje da se vidi. Ali vjerujemo da fanovi ne mogu da dočekaju povratak u post-apokaliptični svijet kako bi ponovo krenuli na putovanje sa Joel i Ellie.

Slični članci

02.
Apr.
2024.
Playstation
Izlistali smo neke od najboljih PS4 igara koje se i u 2024. godini i dalje prodaju bolje od igara za najnoviju konzolu, zato ih obavezno probajte
24.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...