Vijesti/Najnovije
24.08.2020.

Microsoft zvanično podržava Epic

Dobro je imati ovakvog saveznika!

Microsoft je izdao svoje viđenje sukoba Apple i Epic, i izjavu predao sudu.

Najbitnije je, koliko vidimo, osigurati da se novac uložen u razvoj igara baziranih na "Unreal engine" ne baci u vetar.

Phil Spencer koji vodi XBOX je podelio na Twitter nalogu izjavu koju je dao Kevin Gammill, Generalni direktor odeljenja za razvoj iskustva u igrama za Microsoft, i tu se opisuje koliko je opasan potencijalni potez kompanije Apple, kako za Microsoft tako i za celokupnu gejming industriju.

Činjenica je da Epic Games koristi Unreal Engine koji je "bitna tehnologija za veliki broj developera igara među kojima je i Microsoft." I dok postoji izvestan broj studija koji razvijaju svoje sopstvene engine, Unreal Engine ostaje prvi izbor onih koji nemaju resurse ili mogućnosti da razvijaju svoj.

Microsoft tvrdi da postoji mali broj opcija kada je u pitanju game engine koji nudi "takvu funkcionalnost kao Unreal Engine na više platformi, uključujući iOS."

Microsoft poseduje višegodišnju licencu za Unreal Engine i investirao je velike resurse i vreme kako bi prilagodio Unreal Engine sopstvenim igrama za PC, Xbox konzole i uređaje kao i mobilne uređaje (uključujući iOS)."

Razvoj igre je višegodišnji proces u velikom broju slučajeva, pa svi oni koji razvijaju igre za iOS uz Unreal Engine mogu biti dovedeni u nezavidan položaj ukoliko Apple odbije da da svoj SDK kompaniji Epic.

Ovakav potez, navodi Microsoft, napravio bi štetu svim developerima koji već koriste Unreal Engine igre za iOS, jer ne bi imali mogućnost da urade update i unapređenja za iOS i macOS.

Ukoliko se ode do kraja, developeri bi morali da biraju i donesu odluku da li da krenu sa razvojem novog game engina i napuste iOS i macOS platforme ili da obustave razvoj kompletno.

Situacija se baš zahuktava!

 

Slični članci

22.
Aug.
2020.
Vijesti/Najnovije
Epic games nam je nagovestio da Thor stiže u Fornite!
16.
Aug.
2020.
Vijesti/Najnovije
Joker se ipak poslednji smeje!
14.
Aug.
2020.
Vijesti/Najnovije
Pare su uvek nekako problem.