Vijesti/Najnovije
18.09.2023.

Bethesda zvijezde

Igre koje nisu tako lake

Bethesda je sama po sebi brend. Sada kada su objavili Starfield, RPG velikih razmjera, njihov prvi novi IP u više od 2 decenije, veliki je broj onih koji su poželjeli da provjere njihovu impresivnu biblioteku igara i vide šta nisu igrali. Sada se prave i razni spiskovi od najboljih romansi u igrama do najružnijih likova, ali možda je najbolje krenuti od težine.

Koje Bethesda igre su najteže za igranje?

Bilo da se radi o mogućnosti da razgovarate sa prijateljem i neprijateljem, pucate ili sječete, sve Bethesda igre imaju ekstremni nivo slobode u kojima igrači mogu da uživaju, bez obzira na poteškoću. Kada je u pitanju težina, postoje neki naslovi na koje morate biti pripremljeni.

Fallout 76

Iako prijem možda nije bio najbolji pri lansiranju, Fallout 76 je postao jedini način da se igra Fallout multiplayer, a to ima nekoliko pogodnosti. Fallout 76 ima isti način igre kao Fallout 4, tako da igrači mogu da uživaju u lakoj i poznatoj mehanici prethodnog unosa, osim ovog puta, uz pomoć nekoliko prijatelja. Dodavanje saradnje je prvo u seriji, sa potencijalnim Fallout 5 koji donosi još više nepoznanica. To znači da prijatelji mogu da uđu u svoj moćni oklop, pokupe najbliži Gatlingov pištolj i uklone svaku čudovište koje se usudi da ih uhvati u borbu. Igra je dovoljno laka zahvaljujući svojim mrežnim atributima.

 

Fallout 4

Pojavivši se iz Vaulta 111, Fallout 4 je bio hrabar i moderan novi ulazak u Fallout univerzum. Obožavaoci godinama nisu vidjeli ovaj postapokaliptični pejzaž, a Fallout 4 je bio osvježavajući povratak zahvaljujući revolucionarnoj igri oružja i mehanici pljačke, kao i prvi i jedini put kada je protagonista sa glasom predstavljen u igrici Bethesda. Skaliranje poteškoća se pojavljuje prilično brzo u Fallout-u 4, a igrači će moći da vide da je ovo prilično lak Bethesda naslov. Puškaranje čini stvari glatkim i brzim, a neprijateljska vještačka inteligencija nije najpametnija. Saputnici ne mogu da umru, a igrači se osjećaju vođeni ka svemu što treba da urade da bi postali najbolji.

Fallout 3

Bethesdin prvi pokušaj u Fallout franšizi došao je sa Fallout 3, igrom u kojoj su konačno prihvatili mehaniku borbe. Fallout 3 je uradio odličan posao za tako rani pokušaj, ali sa njim je došla nova poteškoća koju fanovi The Elder Scrolls-a vjerovatno nisu očekivali. Činjenica da neprijatelji sada mogu da gađaju igrače umjesto da ispaljuju spore strijele ili koriste tromo oružje za melee, značilo je da je dodat novi nivo težine.  Pored činjenice da su neprijatelji imali oružje, igrači su mogli da pucaju svoje, ali sa manje razornim efektom. Neka oružja su se osjećala kao bukvalni BB strelci. Skaliranje područja je takođe prilično kažnjavajuće, tako da ako igrači odlutaju, mogu se naći da ih momentalno ubije vatreni mrav ili nešto gore, tako da je najbolje da se prije toga pridržavate čudnih i divnih likova Fallout 3 za KSP zalazeći predaleko.

 

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Možda trenutni izbor za većinu novopridošlica u Bethesda svijet, Skyrim je jedan od najvećih RPG-ova ikada napravljenih, a njegovom otvorenom svijetu treba se diviti čak i deceniju kasnije. Od trenutka kada igrači uđu u impresivni svijet Skyrim, suočeni su sa svojom potragom za zmajevima. Igrači će prilično brzo shvatiti zašto je Skyrim prilično laka Bethesda igra. Potrage su pojednostavljene, a putne tačke daju definisano mjesto interesovanja. Borba samo uključuje igrače koji snažno udaraju stvari oštrim predmetima ili savladavaju građu maga kako bi praktično razbili igru i odmah ubili bilo šta. Povrh svega, vještačka inteligencija nije najpametnija, što znači da igrači mogu da dominiraju kao Posljednji Dragonborn.

 

The Elder Scrolls 4: Oblivion

Za razliku od drugih Bethesda igara, Oblivion ne drži igrača za ruku čim uđu u njen svijet. Prateći cara Tamriela iz zatvora i njegovo ubistvo, igrači dobijaju slobodu da rade šta god žele. Oni mogu da započnu svoje putovanje prateći zahtjev umirućeg Cara, ili da odu u Carski grad da postanu šampion Arene, ili samo trče okolo praveći skumu i instalirajući najbolje modove za Oblivion.  

Mogućnosti su beskrajne u Oblivion-u, ali novi igrači mogu da se bore sa njegovim sistemom nivelisanja, u kojem će neprijatelji postati primetno teži kako igrač napreduje, što im ne pomaže da se osjećaju moćno koliko bi trebalo da budu. Mehanika takođe nije najjasnija što bi mogla da bude, ali sve je to dio šarma i zabave ovog velikog fantastičnog epa.

 

The Elder Scrolls 3: Morrowind

Igra je dobra i veoma bogata znanjem, što bi moglo biti veliki plus za igrače The Elder Scrolls koji žele da uživaju u onome što serija ima da ponudi. Međutim, igra je značajno zastarjela u pogledu grafike i mehanike, tako da igrači ne bi trebalo da očekuju najimpresivnije putovanje koje Tamriel može da ponudi. Oblasti su izjednačene, što znači da igrači ne mogu samo da istražuju bilo gdje, a da prethodno ne traže moć. Zadaci se smatraju težim, jer igrači moraju da pronađu sopstveni put zahvaljujući nedostatku markera misije, a udaranje neprijatelja može biti opterećenje na osnovu statistike. Čak i dalje, prilično je lako prekinuti igru napitcima.

 

 

 

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je natjerao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vrijeme do objaljivanja.
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u djetinjstvo kada su sniježni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju pri...
11.
Apr.
2024.
Vijesti/Najnovije
U posljednje vrijeme, popularnost kolekcionarskih figura postaje sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svijetu i samim prihvatanjem da k...