Vijesti/Najnovije
30.09.2020.

CD Project Red radi prekovremeno

Obavezna šestodnevna radna nedelja

Kompanija CD Projekt Red navodno donosi odluku o obaveznim šestodnevnim radnim nedeljama da bi završio rad na igri Cyberpunk 2077 na vreme. Podsećamo da igra izlazi u Novembru. 

Studio je prethodno obećao zaposlenima da neće biti obaveznog prekovremenog rada kako bi se završio dugo očekivani RPG.

Šef studija CD Projekt Red, Adam Badovski je po navodima nekih medija, među kojima i Bloomeberg,  poslao e-mail osoblju objašnjavajući odluku o radu pre lansiranja Cyberpunk-a 2077. Badovski objašnjava i kako ova nova odluka poništava ranija obećanja kompanije da to toga neće doći.

"Preuzimam za sebe odgovornost za reakcije na odluku", napisao je Badovski u e-poruci. „Znam da je ovo u suprotnosti sa onim što smo rekli o prekovremenom. U direktnoj je suprotnosti sa onim u šta sam lično pre neko vreme poverovao - prekovremeni nikada ne bi trebao biti odgovor. Ali istražili smo sva druga moguća sredstva za prevazilaženje situacije. “

Većina zaposlenih razume neophodnost tog sprinta, objašnjava Badovski. "Ovo je jedna od najtežih odluka koju sam morao da donesem, ali svi će biti adekvatno kompenzovani za svaki dodatno uloženi sat rada. Takođe, kao i prethodnih godina, 10 odsto svih godišnjih profita kompanije biće podeljeni timu."

U raznim industrijama postoje momenti kada se od zaposlenih traži da rade ekstra sate, ponekad danima kako bi završili projekat pre roka. To znači da zaposleni obično ostaju do kasno u noć i vikendom kako bi ispunili strogo postavljene ciljeve.

Suosnivač CD Projekta Marcin Iwiński dao je intervju za Kotaku 2019. godine rekavši da bi voleo da CD Projekt bude poznat kao studio koji je human prema svojim programerima. U poslednje vreme sve više čitamo o  zabrinjavajućim trendovima kada je u pitanju mentalno zdravlje zaposlenih u industriji video igara.

Da li mislite da će Cyberpunk 2077 biti u radnjama na vreme?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2261
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smještena u Night City, megalopoli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
52,99 EUR
Veličina
Nova
52 ,99 EUR
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smještena u Night City, megalopoli...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29,99 EUR
Veličina
Nova
29 ,99 EUR
Korišćena
29 ,99 EUR

Slični članci

18.
Sep.
2020.
Vijesti/Najnovije
Ko je pogledao najnoviji Night City Wire zna koji su minimalni zahtevi developera CD Projekt Red kada je u pitanju igranje Cyberpunk 2077 na PC računaru.
24.
Aug.
2020.
Vijesti/Najnovije
Momci iz CDPR su na Twitter nalogu, i to u formi odgovora na pitanje fana, objavili još informacija o ovoj igri koju svi željno očekujemo.